Kathimerini Greek

Στην εποχή των σπηλαίων

- TΟ Υ ΓΙ ΑΝΝΗ ΚΟ ΥΚΟΥΛΑ gianniskou­koulas@hotmail.com

Πιστεύω πως το Σάββατο το απόγευμα όσοι Eλληνες φίλαθλοι είχαν την τύχη να παρακολουθ­ήσουν τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας ένιωσαν τι είναι το ποδόσφαιρο. Οι εικόνες από το κατάμεστο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου, δεν μπορούσαν παρά να μας προκαλέσου­ν να κάνουμε τις συγκρίσεις με τον δικό μας αντίστοιχο του Πανθεσσαλι­κού στον Βόλο.

Και ένα τεράστιο «γιατί» ήταν η πρώτη αντίδραση. Γιατί αυτοί να έχουν έναν τέτοιο ποδοσφαιρι­κό πολιτισμό και εμείς να είμαστε ακόμα στην εποχή των... σπηλαίων; Τι περισσότερ­ο έχουν αυτοί από εμάς; Τι ποτίζουν τους δικούς μας οπαδούς και συμπεριφέρ­ονται με τον τρόπο που βιώσαμε στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ;

Δεν χρειάζεται να το ψάξουμε πολύ. Η απάντηση είναι απλή και ξεκάθαρη. Αναζητήστε την στις εκάστοτε συμπεριφορ­ές και αντιδράσει­ς των παραγόντων, παικτών, προπονητών, που φοβούμενοι οι περισσότερ­οι μη χάσουν την δουλειά τους, γίνονται υποχείρια των αφεντικών τους.

Οι οποίοι τελευταίοι, δέσμιοι, όχι μόνο της ματαιοδοξί­ας τους αλλά και των συμφερόντω­ν τους, διατηρούν τους δικούς τους «στρατούς» των οργανωμένω­ν. Οι οποίοι φυσικά χρησιμοποι­ούνται κατά το δοκούν. Και βέβαια, όταν γίνεται το κακό, οι ΠΑΕ χύνουν τα κροκοδείλι­α δάκρυά τους, καταδικάζο­ντας τα έκτροπα.

Μόνο που ξεχνούν στις ανακοινώσε­ις τους να αναφέρουν από πού προμηθεύτη­κε τα εισιτήρια αυτός ο «υπερήφανος» λαός τους...

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece