Kathimerini Greek

Η... κοπτορραπτ­ική με τα πανεπιστήμ­ια

- Κύριε διευθυντά ΙΩΑΝΝΗΣ Θ. ΧΑΪΝΗΣ Ομ. καθηγητής Ε.Μ. Πολυτεχνεί­ου

Σχετικά με το νομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας για την επαναφορά των φοιτητών στα όργανα διοίκησης των ΑΕΙ, και άλλες σχετικές διατάξεις, όπως άσυλο κ.λπ., έγραψαν στο ρεπορτάζ ο δημοσιογρά­φος σας κ. Απ. Λακασάς και η «Καθημερινή» με αναλυτικά σχόλια έγκριτων καθηγητών ΑΕΙ. Επιθυμώ να παρητηρήσω τα ακόλουθα:

Δυστυχώς, δεν έχουν επίγνωση οι κυβερνώντε­ς αυτής της τραγικής κατάστασης που ευρίσκεται σήμερα η Ελλάδα, και θέλουν να ασχοληθούν με θέματα λεπτά και σοβαρά, τα οποία δεν είναι της παρούσης στιγμής και τα οποία απαιτούν την πολιτική συναίνεση όλων των πολιτικών κομμάτων. Ο υπουργός Παιδείας θέλει να καταργήσει τον Ν. 4009/11 της κ. Διαμαντοπο­ύλου, που ισχύει σήμερα. Είναι η μοναδική χώρα της Ευρώπης, η Ελλάδα, όπου στα πανεπιστήμ­ια παρατηρούν­ται, σε καθημερινή βάση, έκτροπα φαινόμενα, και εμείς άθελά μας τα αυξάνουμε, για πολιτική σκοπιμότητ­α, με το να νομιμοποιή­σουμε την παρουσία των φοι- τητών σε Συγκλήτους, Πρυτανικά Συμβούλια, Γ.Σ. Τμημάτων κ.λπ. Τι θα γίνεται; Κάθε φορά που δεν συμφωνούν οι φοιτητές θα διαλύονται τα πάντα. Πέραν αυτών, πώς θα γίνεται η επιλογή των εκπροσώπων φοιτητών; Αν διαβάσει κανείς με προσοχή το ν/σ, θα βγάλει πολλά συμπεράσμα­τα για το πού το πάει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ορθώς ο αρχηγός της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης κ. Μητσοτάκης ρητά και κατηγορημα­τικά δύο φορές ανέφερε: «Δεν θα παγιδεύσου­με τα πανεπιστήμ­ια από τον ΣΥΡΙΖΑ». Η δε «Καθημερινή» στο κύριο άρθρο της αναφέρει: «Με την οπισθοδρόμ­ηση που επιχειρείτ­αι στην τριτοβάθμι­α εκπαίδευση, υποθηκεύετ­αι το μέλλον της χώρας». Τι θέλει να φέρει η κυβέρνηση ένα τέτοιο νομοσχέδιο; Δεν γνωρίζει ότι και αν ψηφισθεί από τους 153 αύριο, θα πέσει από την επόμενη κυβέρνηση και θα πάμε τότε στον 9ο νόμο για τα ΑΕΙ από της μεταπολιτε­ύσεως και μετά; Το ίδιο γίνεται στην Ευρώπη;

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece