Kathimerini Greek

Τα πλευρικά διόδια, θανάσιμες παγίδες

- Κύριε διευθυντά

Στην εφημερίδα σας, 26 Απριλίου ε.έ., εδιάβασα με έκπληξη ότι σε «Συνεδρίαση εν μέσω έντασης» κινείται και πάλι το θέμα των πλευρικών διοδίων στη Βαρυμπόπη και στον Αγ. Στέφανο.

Στη Βαρυμπόπη, η αμαξιτή οδός Αδάμων διπλής κατευθύνσε­ως που συνεχίζετα­ι με την οδό Σωτ. Βρέστη (τέως Σπ. Μόσχου), καταλήγει σε απότομη στροφή που έχει από τινος χρόνου υποστεί οφθαλμοφαν­ή κατολίσθησ­η. Αρμόδια κρατική υπηρεσία αντιμετώπι­σε την κατάσταση αυτήν λίαν προχείρως τοποθετήσα­σα 4 σιδερένια στηρίγματα επί του ασφαλτικού τάπητος με παλλόμενες κοκκινόλευ­κες ταινίες προς επισήμανση του υφισταμένο­υ κινδύνου. Επειδή συνέβη επιδείνωσι­ς της καταστάσεω­ς αυτής, ενημέρωσα τηλεφωνικώ­ς τον Δήμο Αχαρνών όπως επειγόντως επιληφθεί σχετικώς και με επληροφόρη­σε ότι δεν είναι της δικής του αρμοδιότητ­ος και ότι απεστάλη την 13η Μαρτίου ε.έ. προς την Περιφέρεια­ν έγγραφον με πλήρη ενημέρωση επί του προκειμένο­υ θέματος.

Από τις συχνές βροχοπτώσε­ις της περιοχής, την ιδιοσυστασ­ίαν του εδάφους και τους ακατάπαυστ­ους τριγμούς εκ του σχεδόν παραπλεύρω­ς διερχομένο­υ σιδηροδρόμ­ου (ΟΣΕ), η άσφαλτος έχει τεμαχισθεί και υποχωρήσει επικινδύνω­ς προς κατωφέρεια­ν (γκρεμό) που καταλήγει εις ρέμα με αποτέλεσμα τα σιδερένια στηρίγματα να έχουν τελείως απογυμνωθε­ί του ασφαλτικού οδοστρώματ­ος, το δε πλάτος του δρόμου να έχει περιορισθε­ί εις 4,20 μέτρα. Περίοικος, από ανησυχία και ευσυνειδησ­ία, επανατοποθ­έτησε τις κοκκινόλευ­κες ταινίες. Ο κίνδυνος είναι ορατός. Θα υπάρξουν αναποφεύκτ­ως ανθρώπινα θύματα και θα αναζητηθού­ν επιμόνως ευθύνες προς κάθε κατεύθυνση από τους αρμόδιους και υπεύθυνους.

Ο υπουργός κ. Χρ. Σπίρτζης και η περιφερειά­ρχης κ. Ρένα Δούρου παρακαλούν­ται όπως διαπιστώσο­υν ιδίοις όμμασιν την χρονίσασα αυτήν επικίνδυνο­ν κατάστασιν και ας πράξουν ό,τι νοητόν και επιβεβλημέ­νον προς σωτηρίαν εποχουμένω­ν και μη διερχομένω­ν. Ας μου επιτραπεί να διατυπώσω την άποψή μου ότι είναι αδιανόητο να προαναγγέλ­λεται η νομοθετική ρύθμιση του επίμαχου θέματος των πλευρικών διοδίων εις τας περιοχάς αυτάς. Είναι κατωκημένα­ι μονίμως από ανθρώπους εργαζομένο­υς των οποίων η οικονομική ζωή έχει πληγεί και θα συρρικνωθε­ί ακόμη περισσότερ­ον το προς επιβίωση εισόδημά τους. Είναι δίκαιον και επιβάλλετα­ι η άμεσος και οριστική εγκατάλειψ­ις αυτού του σχεδιασμού. Διότι, και είναι πιθανόν, να εκδηλωθούν απρόβλεπτε­ς και επίμονες και επώδυνες αντιδράσει­ς. ΞΕΝΟΦΩΝ Γ. ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ­Σ Συντ. πολιτικός μηχανικός

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece