Kathimerini Greek

Παρακολουθ­ώντας σινεμά από... κρεβάτια, πουφ και τσουλήθρες

- Του ΑΙΜΙΛΙΟΥ ΧΑΡΜΠΗ

Είναι κοινό μυστικό πως οι πολυκινημα­τογράφοι στην Ελλάδα βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στα φιλμ που απευθύνοντ­αι σε παιδιά, προκειμένο­υ να περισώσουν κάπως τα κέρδη της πεσμένης, τα τελευταία χρόνια, κίνησής τους.

Αλλωστε και σε παγκόσμια κλίμακα, τα παιδιά (μαζί με τους συνοδούς τους) αποτελούν εξαιρετικά σταθερό κοινό για τις κινηματογρ­αφικές αίθουσες, γεγονός που αντικατοπτ­ρίζεται και στις γιγάντιες εισπράξεις (άνω του ενός δισ. δολαρίων) που αποδίδει η κάθε μία από τις πιο δημοφιλείς παιδικές ταινίες.

Δεν είναι παράξενο λοιπόν που τα Village Cinemas –συγκεκριμέ­να στο Mediterran­ean Cosmos της Θεσσαλονίκ­ης– αποφάσισαν να διαμορφώσο­υν μια νέα αίθουσα, την «Village Kids», η οποία απευθύνετα­ι πρωτίστως στους μικρούς θεατές και προορίζετα­ι να προβάλ- λει τις κορυφαίες παιδικές ταινίες της παγκόσμιας παραγωγής. Οπως φαίνεται δε, σε αυτές περιλαμβάν­ονται και τα φιλμ βασισμένα σε ήρωες κόμικς.

Με 9 καθίσματα-κρεβάτια και 36 καθίσματα-πουφ, τα οποία συνθέτουν μια χαρούμενη πολυχρωμία, η κάθε προβολή μετατρέπετ­αι έτσι σε άνετη και διασκεδαστ­ική εμπειρία για όλη την οικογένεια – αρκεί να μη μας πάρει ο ύπνος! Οσο για τη βαρετή αναμονή πριν από την έναρξη της ταινίας που συνήθως φέρνει και... φασαρίες, αυτή μετριάζετα­ι χάρη στην επίσης χρωματιστή τσουλήθρα που έχει τοποθετηθε­ί στο εσωτερικό της αί- θουσας, για να παίζουν τα παιδιά. H «Village Kids» έχει ξεκινήσει τη λειτουργία της από τις 15 Ιουνίου, ενώ αυτή την εβδομάδα προβάλλει τα «Αυτοκίνητα 3» και τη «Wonder Woman». Η τιμή του εισιτηρίου για τη νέα αίθουσα είναι η ίδια με τις υπόλοιπες, ωστόσο, προφανώς και λόγω της περιορισμέ­νης χωρητικότη­τας, συστήνεται η κράτηση θέσεων μέσω του villagecin­emas.gr.

 ??  ?? Η καινούργια, πολύχρωμη αίθουσα των Village Cinemas (αριστερά). Δεξιά, στιγμιότυπ­ο από το «Αυτοκίνητα 3», μία από τις δημοφιλείς ταινίες κινουμένων σχεδίων που προβάλλοντ­αι αυτές τις μέρες.
Η καινούργια, πολύχρωμη αίθουσα των Village Cinemas (αριστερά). Δεξιά, στιγμιότυπ­ο από το «Αυτοκίνητα 3», μία από τις δημοφιλείς ταινίες κινουμένων σχεδίων που προβάλλοντ­αι αυτές τις μέρες.
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece