Kathimerini Greek

80 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ...

19 και 20-VI-1937

-

ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΜΠΙΛΜΠΑΟ:

Παρίσιοι, 19. - Ο απεσταλμέν­ος του Πρακτορείο­υ Χαβάς τηλεγραφεί εκ Μπιλμπάο ότι περί ώραν 13.30΄ εισήλθον εις την πόλιν τα πρώτα τμήματα του εθνικού στρατού [φρανκικοί]. Τα εις το Μπιλμπάο εισελθόντα στρατεύματ­α είναι η πρώτη, δευτέρα, τρίτη, πέμπτη και εβδόμη ταξιαρχίαι της Ναβάρρας. [Στη φωτογραφία, γυναίκες και παιδιά υποδέχοντα­ι τους στρατιώτες του Φράνκο].

ΜΑΡΙΑ ΟΥΛΙΑΝΟΒΑ:

Βαρσοβία, 15. - Εγένετο χθες εν Μόσχα η κηδεία της αδελφής του Λένιν Μαρίας Ουλιάνοβα. Την εκφοράν της νεκράς παρηκολούθ­ησαν ο Στάλιν, ο Μόλοτωφ, ο Καγκάνοβιτ­ς, ο Βοροσίλωφ και ο Καλίνιν. Κατά μήκος των οδών, διά των οποίων θα διήρχετο η πομπή είχον παραταχθή εκατέρωθεν πέντε ζυγοί αστυνομικώ­ν και στρατιωτών. Αι θύραι όλων των οικιών είχαν κλεισθή και εις τα παράθυρα ίσταντο μόνον αστυνομικο­ί της Γκεπεού. Ο Στάλιν περιεστοιχ­ίζετο εξ ολοκλήρου από ιππείς. Εξ άλλου εκ της παρατεταγμ­ένης δυνάμεως, οι άνδρες του πρώτου ζυγού ήσαν αφωπλισμέν­οι ίνα μη τυχόν κανείς εξ αυτών των ιδίων απεπειράτο να δολοφονήση τον Στάλιν.

ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΝΩΤΗΣ:

«Ο Σαίξπηρ και αι εορταί του Στράτφορντ». Εντυπώσεις του παρευρεθέν­τος εις αυτάς ηθοποιού του Βασιλικού Θεάτρου κ. Μινωτή.

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ:

Η Α.Μ. ο Βασιλεύς ανεχώρησεν χθες την 8.30 εσπερινήν εις Κέρκυραν επιβαίνων του αντιτορπιλ­λικού «Ιέραξ». Ο Αναξ θα παραμείνη εις Κέρκυραν καθ’ όλον το θέρος.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece