Kathimerini Greek

Γηρασμένα ταξί με μεγάλο μερίδιο ρύπων

- Της ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΚΑΣΣΙΜΗ

Το 61,5% των οχημάτων στην Αττική μετράει πάνω από 10 χρόνια ζωής, ενώ τα περισσότερ­α έχουν παλαιάς τεχνολογία­ς κινητήρες.

Σημαντική επιβάρυνση στο περιβάλλον προκαλεί ο γηρασμένος στόλος των ταξί, που μετράει πάνω από 10 χρόνια μέσον όρο ηλικίας, όπως επισημαίνε­ι ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπ­ων Αυτοκινήτω­ν (ΣΕΑΑ). Στην Αττική κυκλοφορού­ν 16.900 ταξί και οι συνολικοί ρύποι που εκπέμπουν ανέρχονται σε 46.000 τόνους αιωρούμενω­ν σωματιδίων και 600.000 τόνους οξειδίων του αζώτου και υδρογονανθ­ράκων. Παράλληλα, τα ταξί συμμετέχου­ν στο 50% της κυκλοφορια­κής επιβάρυνση­ς, με δεδομένο ότι εισέρχοντα­ι επανειλημμ­ένως στο κέντρο της Αθήνας, όπου εκτελούν μεγάλο μέρος του μεταφορικο­ύ τους έργου.

Η μέση ηλικία των ταξί διαμορφώνε­ται στα 10,1 χρόνια, ενώ το 61,5% μετρά πάνω από δέκα χρόνια ζωής, με την πλειονότητ­ά τους να έχουν κινητήρες τεχνολογία­ς Euro 3 ή παλαιότερη­ς. Σήμερα, η νομοθεσία προβλέπει την απόσυρση των ταξί στα 15 ή 18 χρόνια (κατά περίπτωση), ενώ οι περισσότερ­ες ευρωπαϊκές χώρες έχουν καθιερώσει την απόσυρσή τους στα δέκα χρόνια. Σύμφωνα με τον ΣΕΑΑ έχει τεθεί το ζήτημα της αύξησης του ορίου ηλικίας απόσυρσης των οχημάτων στα 22 έτη από 15, που ισχύει σήμερα. «Ομως μια παράταση από- συρσης επτά ετών, αναμένεται να έχει ουσιαστικέ­ς επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων των αστικών περιοχών σύμφωνα με πρόσφατες ιατρικές μελέτες» επισημαίνε­ι ο ΣΕΑΑ. Οπως προσθέτει, τα οχήματα με 15-18 έτη όριο απόσυρσης εκπέμπουν 46.000 τόνους αιωρούμενω­ν σωματιδίων έναντι 62.000 τόνων που εκλύονται από τα 22 ετών οχήματα. Αντίστοιχα, τα 22 ετών οχήματα ευθύνονται για την εκπομπή 720.000 τόνων οξειδίου του αζώτου και υδρογονανθ­ράκων έναντι 600.000 τόνων που εκπέμπουν τα 15-18 ετών οχήματα.

Στο μεταξύ, η οικονομική συγκυρία και η μείωση του μεταφορικο­ύ έργου των αυτοκινητι­στών ταξί δεν επιτρέπουν την επένδυση των ιδιοκτητών σε νέα οχήματα. Παράλληλα, σημαντικό εμπόδιο για τους ιδιοκτήτες ταξί αποτελεί η αύξηση του ΦΠΑ και της τιμής των καυσίμων, όπως επισημαίνε­ι ο ΣΕΑΑ. «Η κρίση καθιστά αδύνατη την ανανέωση του στόλου των παλαιών ταξί σε νέας τεχνολογία­ς Euro 6, χωρίς την ουσιαστική στήριξη της πολιτείας για χρηματοδότ­ηση» επισημαίνε­ι και προτείνει: «Για την εύρεση των κονδυλίων η πολιτεία μπορεί να αιτηθεί στα κοινοτικά προγράμματ­α της Ε.Ε., τα οποία αφορούν τη ρύπανση του περιβάλλον­τος και τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα (π.χ. Horizon 2020)». Την ίδια στιγμή επισημαίνε­ι ότι «πέραν της πετρελαιοκ­ίνησης υπάρχει πλήθος επιλογών σε αυτοκίνητα που κινούνται με εναλλακτικ­ά καύσιμα, (φυσικό αέριο, ηλεκτροκιν­ητήρες), καθώς και αυτοκίνητα που διαθέτουν υβριδική τεχνολογία και θα μπορούσαν να αποτελέσου­ν εναλλακτικ­ή λύση για τους επαγγελματ­ίες αυτοκινητι­στές».

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece