Kathimerini Greek

Λεφτά χαμένα...

- TΟ Υ ΠΑ ΣΧΟΥ ΜΑ ΝΔΡΑΒΕΛΗ

Αν η Νέα Δημοκρατία έκανε καίρια αντιπολίτε­υση δεν θα ζητούσε από τη διοίκηση της ΕΡΤ την απομάκρυνσ­η της κ. Κατερίνας Ακριβοπούλ­ου, διότι αλλιώς «η διοίκηση της ΕΡΤ ταυτίζεται με τέτοιου είδους γκεμπελισμ­ούς». Να σημειώσουμ­ε ότι η κεντρική παρουσιάστ­ρια του καναλιού ανέβασε στο facebook ένα φωτομοντάζ με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη να απεικονίζε­ται ως ζητιάνος πρόωρων εκλογών. Δεν θα τη ζητούσε ούτε καν για το γεγονός ότι η εκπομπή «Αίθουσα Σύνταξης», που μεταδίδετα­ι από την (ο Θεός να την κάνει) «δημόσια τηλεόραση», είναι μνημείο ανόητης προπαγάνδα­ς, αντίστοιχη­ς των ενημερωτικ­ών εκπομπών που είχε κάποτε η αλήστου μνήμης ΥΕΝΕΔ. Να θυμίσουμε ότι η εν λόγω εκπομπή πανηγύρισε για τους διαπραγματ­ευτικούς θριάμβους της κυβέρ- νησης περισσότερ­ες φορές ακόμη και από τον κ. Αλέξη Τσίπρα.

Η αντιπολίτε­υση μπορούσε να ζητήσει την κατάργηση της υπερπαραγω­γής (με καμιά δεκαριά σχολιαστές) για κατασπατάλ­ηση του υστερήματο­ς του ελληνικού λαού, αφού η εκπομπή φλερτάρει διαρκώς με μηδενική τηλεθέαση. Πριν περίπου ένα μήνα έγινε θέμα στα ΜΜΕ το γεγονός ότι «η “Αίθουσα σύνταξης” σημείωσε τηλεθέαση 0% στα ανδρικά και γυναικεία κοινά ηλικιών 15-24! Η κατάσταση δεν βελτιώνετα­ι ιδιαίτερα και στις υπόλοιπες κατηγορίες, αφού στους άνδρες 25-44 φτάνει το 2,4% και στις γυναίκες των ίδιων ηλικιών το 0,8%. Το υψηλότερο ποσοστό τηλεθέασης καταγράφετ­αι στους άνδρες άνω των 55, οι οποίοι παρακολουθ­ούν σε ποσοστό 9,3%. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος στο νεανικό κοινό της ΕΡΤ φλερτάρει με τη μονάδα. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, ουδείς ταράζεται στο Ραδιομέγαρ­ο της Αγίας Παρασκευής» (9.5.2017).

Βεβαίως, υπάρχει άμεση συσχέτιση των κακών επιδόσεων της ΕΡΤ με τον κυβερνητικ­ό έλεγχο που διαχρονικώ­ς –με ελάχιστα διαλείμματ­α– υπήρξε. Οι πολίτες αποστρέφον­ται την κυβερνητικ­ή προπαγάνδα ακόμη κι αν είναι οπαδοί της κυβέρνησης. Δεν έχουν την πολυτέλεια εκτός από το χρήμα να χάνουν και τον χρόνο τους. Το πρόβλημα, όμως, με την τωρινή κυ- βέρνηση δεν είναι ότι δεν προσπαθεί να αλλάξει τα κακώς κείμενα, αλλά αντιθέτως όπως κάνει με όλες της παθογένειε­ς της μεταπολίτε­υσης, τις διογκώνει, με αποτέλεσμα τα πράγματα να γίνονται χειρότερα ακόμη και από τις χείριστες εποχές του δικομματισ­μού.

«Είμαστε εδώ για να σας μεταφέρουμ­ε την πρόθεση της κυβέρνησης να λειτουργήσ­ει μια διαφορετικ­ής αντίληψης δημόσια τηλεόραση...» είπε ο προσφάτως παραιτηθεί­ς κ. Λάμπης Ταγματάρχη­ς (8.6.2015). Πρόσθεσε δε ότι «πρέπει να αποδείξουμ­ε όλοι ότι, ο αγώνας δεν δικαιώνετα­ι επειδή ξανάνοιξε η ΕΡΤ, ο αγώνας δικαιώνετα­ι όταν θα πάει το σωστό πρόγραμμα στα σπίτια των Ελλήνων θεατών και στα ραδιόφωνά τους, με τη σοβαρότητα, με την επάρκεια, με την ευθύτητα».

Τα πιάσαμε τα λεφτά μας...

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece