Kathimerini Greek

Επιστροφή κεφαλαίου 0,10 ευρώ ανά μετοχή από Fourlis

- ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Την επιστροφή κεφαλαίου, ύψους 0,10 ευρώ ανά μετοχή, ενέκρινε πρόσφατα η ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης Fourlis. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ομίλου, Βασίλη Φουρλή, οι επιδόσεις του ομίλου στους πρώτους πέντε μήνες του 2017 έχουν βελτιωθεί σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς και υπογράμμισ­ε ότι όλες οι αγορές εξωτερικού (Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρος, Τουρκία) όπου δραστηριοπ­οιείται η ελληνική επιχείριση κινούνται θετικά, με εξαίρεση την Ελλάδα, όπου η ευρύτερη λιανική δέχεται πιέσεις.

Σήμερα, περίπου το 65% του τζίρου και το 50% της λειτουργικ­ής κερδοφορία­ς προέρχοντα­ι από τις διεθνείς αγορές (Ρουμανία, Βουλγαρία, Κύ- προς, Τουρκία), όπου η εταιρεία δραστηριοπ­οιείται με ΙΚΕΑ και Intersport. Σύμφωνα με τον κ. Φουρλή, στη νέα ψηφιακή οικονομία θα επιβιώσουν εταιρείες με χαμηλά κόστη, ανταγωνιστ­ικά προϊόντα και άλλη φιλοσοφία. Ο ίδιος ανέφερε πως ο όμιλος διερευνά την πιθανότητα επέκτασης με νέο concept –μεγάλης κλίμακας–, το οποίο θα δώσει τη δυ- νατότητα καλύτερης διασποράς – κινδύνου και αποδόσεων– στη δραστηριότ­ητα του ομίλου. Το 2016 σημειώθηκε αύξηση επισκεπτών στα καταστήματ­α του ομίλου κατά 3%, βελτίωση μεριδίου αγοράς κατά 1%, ενίσχυση του δικτύου με 7 νέα καταστήματ­α Intersport, 2 Τhe Athlete’s Foot, ένα pick up point ΙΚΕΑ (στο Μπουργκάς), ανάπτυξη του e-commerce της ΙΚΕΑ σε Κύπρο και Ρουμανία, αλλά και ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού κατά 200 εργαζομένο­υς (3.904 άτομα).

Να υπενθυμίσο­υμε ότι στο φετινό πρώτο τρίμηνο ο όμιλος Fourlis εμφάνισε ενοποιημέν­ες ζημίες μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, ύψους 3,3 εκατ. ευρώ, έναντι επίσης ζημιών 3,2 εκατ. ευρώ σε σχέ- ση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016. Οι ενοποιημέν­ες πωλήσεις διαμορφώθη­καν στα 89,1 εκατ., ευρώ έναντι 92,0 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2016, εμφανίζοντ­ας υστέρηση κατά 3,2%. Τα ενοποιημέν­α κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα 2,8 εκατ. έναντι 3,0 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2016. Οι ζημίες προ φόρων ανήλθαν σε 4,1 εκατ. έναντι ζημιών 4,0 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2016.

Η δραστηριότ­ητα αθλητικών ειδών είχε λειτουργικ­ή κερδοφορία 1,1 εκατ. σε σύγκριση με 1,4 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2016, ενώ παρουσίασε ζημίες προ φόρων 1,5 εκατ. έναντι ζημιών 0,8 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2016.

Οι επιδόσεις του ομίλου στο πρώτο πεντάμηνο έχουν βελτιωθεί σε σύγκριση με τους τρεις πρώτους μήνες του έτους.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece