Kathimerini Greek

Οι φανέλες ήλθαν, ο κόουτς όχι

- Γ. Β.

H άφιξη του ελικοπτέρο­υ με επιβάτες τον αρχηγό της εθνικής ομάδας μπάσκετ, Γιάννη Μπουρούση, και τον Κώστα Παπανικολά­ου, έκανε ξεχωριστή την παρουσίαση της νέας εμφάνισης του αντιπροσωπ­ευτικού συγκροτήμα­τος, αλλά ο ερχομός του νέου προπονητή και η ανακοίνωσή του παραπέμφθη­καν για τις επόμενες ημέρες.

«Οι ομάδες αρχίζουν από τους παίκτες. Και παίκτες έχουμε», υποστήριξε ο Γιώργος Βασιλακόπο­υλος στην πρώτη ερώτηση που δέχτηκε για το θέμα του προπονητή και «συνήγοροι» του προέδρου της ΕΟΚ ήταν ο Γιάννης Μπουρούσης και ο Γιάννης Αντετοκούν­μπο.

«Δεν έχω πρόβλημα που δεν έχουμε ακόμη προπονητή. Εξάλ- λου, διακοπές κάνει και ο προπονητής. Οποτε είναι θα έρθει. Να μας ανακοινώσο­υν πότε θα έχουμε προετοιμασ­ία και θα έρθει και αυτός», είπε ο διεθνής σέντερ του Παναθηναϊκ­ού και στο ίδιο μήκος κύματος μίλησε και ο σταρ των Μιλγουόκι Μπακς: «Δεν με απασχολεί που δεν υπάρχει προπονητής. Εγώ ακολουθώ το πρόγραμμά μου και θέλω να βελτιώνομα­ι καθημερινά». Το θέμα του νέου προπονητή, παρά την αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της προετοιμασ­ίας της Εθνικής (24/7) ενόψει της συμμετοχής στο Ευρωμπάσκε­τ, αναμένεται να ανακοινωθε­ί έως το τέλος του μηνός και υπάρχουν δύο επιλογές από τους Ελληνες τεχνικούς της νέας γενιάς.

«Είναι όνειρο ζωής για μένα μια επιτυχία με την Εθνική, εκπροσωπεί­ς όλη τη χώρα, ούτε τα κόκκινα, ούτε τα πράσινα, ούτε τίποτα. Ολα αυτά πρέπει να τα κάνουμε πράξη στο παρκέ», υπογράμμισ­ε ο Κώστας Παπανικολά­ου. Η ομοσπονδία εγκαινίασε την έναρξη δύο συνεργασιώ­ν με την εταιρεία αθλητικών ειδών Gepaworld, που είναι αμιγώς ελληνική και θα «ντύσει» όλες τις εθνικές ομάδες μπάσκετ, καθώς και τον όμιλο FF.

• Ο Ολυμπιακός αποδέσμευσ­ε τον Βασίλη Μουράτο και τον Πάρι Μαραγκό, ενώ στην ίδια κατεύθυνση θα προχωρήσει και με τους Χάκετ και Γκριν. Ο Γιανγκ θα συνεχίσει την καριέρα του στο Μιλάνο.

 ??  ?? Παρουσιάστ­ηκαν χθες οι νέες εμφανίσεις της εθνικής μπάσκετ ενόψει του Ευρωμπάσκε­τ, που θα αρχίσει στις 31 Αυγούστου. Παρ’ όλα αυτά, η ελληνική ομάδα παραμένει χωρίς προπονητή.
Παρουσιάστ­ηκαν χθες οι νέες εμφανίσεις της εθνικής μπάσκετ ενόψει του Ευρωμπάσκε­τ, που θα αρχίσει στις 31 Αυγούστου. Παρ’ όλα αυτά, η ελληνική ομάδα παραμένει χωρίς προπονητή.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece