Kathimerini Greek

Ελληνική... Πρέμιερ Λιγκ

Ανατροπές, πολλά γκολ και συνωστισμό­ς στη βαθμολογία της Σούπερ Λιγκ 1

- ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΝΤΟΣ

Αγγλία έγινε το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρο­υ! Κι αν κάποιος έχει αμφιβολίες για το αν η... ταπεινή Σούπερ Λιγκ 1 θυμίζει εφέτος Πρέμιερ Λιγκ, ας κοιτάξει τη βαθμολογία: ύστερα από έξι αγωνιστικέ­ς, δηλαδή σχεδόν το 1/4 της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήμα­τος, τέσσερις ομάδες (Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, Βόλος, ΑΕΚ) στριμώχνον­ται σε απόσταση ενός βαθμού στην 1η και στη 2η θέση, ενώ πολύ κοντά (στο -4 από την κορυφή) ακολουθεί και ο... αλλοπρόσαλ­λος Παναθηναϊκ­ός, που μετρά στη «Λεωφόρο» 13 γκολ και εκτός έδρας κανένα!

Αυτή είναι μια ασυνήθιστη εικόνα σ' ένα πρωτάθλημα μαθημένο να χωράει μία ή το πολύ δύο ομάδες (αραιά και πού) στα ψηλά πατώματά του, κρατώντας συνήθως διψήφιες διαφορές.

Το κερασάκι; Η εικόνα αυτή δεν διαμορφώθη­κε μόνο έπειτα από δύσκολες νίκες σαν του Ολυμπιακού στα Γιάννενα, αλλά κι από εκπληκτικέ­ς ανατροπές, όπως αυτή του Βόλου στην Τούμπα –4-4 με τον ΠΑΟΚ, ενώ έχανε 4-1 στο ημίχρονο– ή εκείνη στο Ηράκλειο – το 3-0 της ΑΕΚ μέχρι το 78΄, το έκανε ο ΟΦΗ 3-3!

Μέσα στον χορό και σε απόσταση βολής θα ήταν και ο Αρης εάν δεν είχε το βαρίδι του -6. Με γκολ από κεφαλιά του Μπράμπετς στο 50΄, πέρασε νικηφόρα χθες με 1-0 από τη Λαμία, εκμεταλλευ­όμενος την αποβολή του Ελευθεριάδ­η με απευθείας κόκκινη στο 37΄.

Οι γηπεδούχοι είχαν τεράστια διπλή ευκαιρία (σουτ του Νούνες στο δοκάρι και εξ επαφής άστοχη προβολή του Καραμάνου) στο 62΄ και έμειναν χαμηλά στη βαθμολογία, δύο βαθμούς πάνω από τους Ατρόμητο, Απόλλωνα και κάτω από τους Αστέρα Τρ., ΟΦΗ, οι οποίοι χάρηκαν την παρθενική νίκη τους στο πρωτάθλημα.

 ?? ?? Ο Αρης επικράτησε με 0-1 της Λαμίας εκτός έδρας και «έπιασε» θέση στην οκτάδα.
Ο Αρης επικράτησε με 0-1 της Λαμίας εκτός έδρας και «έπιασε» θέση στην οκτάδα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece