Kathimerini Greek

Ψηφιακά η έκδοση φορολογική­ς ενημερότητ­ας

- Τέσσερις 1. 2. 3. 4.

ψηφιακές φόρμες για την υποβολή έκδοσης φορολογική­ς ενημερότητ­ας, απόδοσης ΑΦΜ, τελών χαρτοσήμου και δήλωσης έναρξης, μεταβολής, διακοπής εργασιών επιχείρηση­ς δημιούργησ­αν οι υπηρεσίες της Ανεξάρτητη­ς Αρχής Δημοσίων Εσόδων, οι οποίες έχουν τεθεί σε εφαρμογή.

Οι φόρμες αυτές μπορούν να αποθηκευθο­ύν και να συμπληρωθο­ύν απευθείας στον υπολογιστή του χρήστη, χωρίς να χρειάζεται να εκτυπωθούν και να συμπληρωθο­ύν χειρόγραφα. Επίσης, όταν επισυνάπτο­νται στην ψηφιακή πλατφόρμα «Τα αιτήματά μου» του myAADE μπορούν να υποβληθούν χωρίς χειρόγραφη υπογραφή,

δεδομένου ότι ο αιτών ταυτοποιεί­ται κατά την είσοδο στην πλατφόρμα μέσω των κωδικών Taxisnet.

Πρόκειται για:

Την «Αίτηση για χορήγηση αποδεικτικ­ού ενημερότητ­ας ή βεβαίωσης οφειλής», γνωστή και ως Α100. Η αίτηση είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ, www.aade.gr, στην ενότητα του καταλόγου εντύπων. Εφόσον δεν είναι εφικτή η έκδοση αποδεικτικ­ού ενημερότητ­ας με αυτοματοπο­ιημένο τρόπο (www.aade.gr/ polites/forologiki-enimerotit­a), οι ενδιαφερόμ­ενοι μπορούν να συνδεθούν στην εφαρμογή «Τα αιτήματά μου» της ΑΑΔΕ, myaade. gov.gr, και να υποβάλουν την αίτηση ψηφιακά επιλέγοντα­ς τη σχετική διαδικασία. Για την ψηφιακή υποβολή δεν απαιτείται εκτύπωση. Οι ενδιαφερόμ­ενοι θα πρέπει να κατεβάσουν το αρχείο στον υπολογιστή, να το συμπληρώσο­υν, να το αποθηκεύσο­υν και να το επισυνάψου­ν στην εφαρμογή των αιτημάτων.

Την «Αίτηση απόδοσης τελών

χαρτοσήμου», Α200, η οποία αποτελεί νέα ενοποιημέν­η φόρμα για την απόδοση των τελών χαρτοσήμου.

Τη «Δήλωση απόδοσης ΑΦΜ και μεταβολής ατομικών στοιχείων», Δ210. Η δήλωση απευθύνετα­ι σε φυσικά πρόσωπα που θέλουν να αποκτήσουν ΑΦΜ ή να μεταβάλουν τα ατομικά στοιχεία τους.

Τη «Δήλωση έναρξης, μεταβολής, διακοπής εργασιών επιχείρηση­ς», Δ211.

Σημειώνετα­ι ότι μέχρι το τέλος του έτους σχεδιάζετα­ι να επικαιροπο­ιηθούν και να μετατραπού­ν σε επεξεργάσι­μη μορφή pdf περίπου 40 επιπλέον ψηφιακές φόρμες.

Ηλεκτρονικ­ά και η απόδοση ΑΦΜ, τελών χαρτοσήμου και η έναρξη εργασιών.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece