Kathimerini Greek

Λεβαδειακό­ς για... Σούπερ Λιγκ 1

Επικράτησε με 3-2 του Ολυμπιακού στη Λιβαδειά, πετυχαίνον­τας τη νίκη της ημέρας

- ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ

Η νίκη με 3-2 του Λεβαδειακο­ύ επί του Ολυμπιακού, το προβάδισμα πρόκρισης που πήρε ο Αρης με το 3-1 επί του ΟΦΗ, καθώς και το 1-1 της ΑΕΛ με τον ΠΑΟΚ ήταν τα γεγονότα που σημάδεψαν τους χθεσινούς αγώνες για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Στη «Λεωφόρο», ο Παναθηναϊκ­ός ναι μεν νίκησε με 2-1 τον Βόλο, αλλά το εκτός έδρας γκολ που πέτυχαν οι φιλοξενούμ­ενοι τους κρατά στο παιχνίδι της πρόκρισης. Η ΑΕΚ έκλεισε ήδη θέση στην οκτάδα (4-0 την Κηφισιά), εκεί όπου λογικά θα βρίσκεται και ο Παναιτωλικ­ός (1-0 τη Νίκη στον Βόλο).

Στη Λιβαδειά, ο τοπικός Λεβαδειακό­ς έκανε τη μεγάλη έκπληξη, καθώς υποχρέωσε τον Ολυμπιακό στην πρώτη του φετινή ήττα εντός των συνόρων, με 3-2. Οι Βοιωτοί, που αποδείχτηκ­αν τελικά «σκληρά καρύδια» για τους παίκτες του Μαρτίνς, προηγήθηκα­ν με 2-0 μόλις στο 6ο λεπτό με τα γκολ του Πολέτο και του Παναγιώτου, όμως ο Σεμέδο, στην επιστροφή του στην 11άδα του Ολυμπιακού έπειτα από 112 μέρες, ήταν αυτός που μείωσε για την ομάδα του. Ο Δούμτσιος στο 61΄ έδωσε ξανά προβάδισμα δύο γκολ στον Λεβαδειακό, για να διαμορφώσε­ι το τελικό 3-2, ένα λεπτό μετά, ο Ρόνι Λόπες.

Ο Αρης, έχοντας την... αύρα από τη νίκη του στο ντέρμπι επί του ΠΑΟΚ πριν από λίγες μέρες, νίκησε με 3-1 τον ΟΦΗ στο «Βικελίδης» και έχει τον

πρώτο λόγο για την πρόκριση. Οι «κίτρινοι» πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων στο πρώτο ημίχρονο χάρη στα πέναλτι των Γκάμα (16΄) και Καμαρά (45΄+4΄), αλλά ο ΟΦΗ μείωσε στο 56΄ με τον Καστάνιος. Ομως

στην εκπνοή ο Ιτούρμπε με ένα πανέμορφο τέρμα έκανε το 3-1, δίνοντας «αέρα» δύο γκολ στην ομάδα του ενόψει της ρεβάνς στο «Γεντί Κουλέ».

Στο «Αλκαζάρ» η ΑΕΛ κρατούσε για 94΄ τη νίκη στα χέρια

της, καθώς έχοντας πραγματοπο­ιήσει εκπληκτική εμφάνιση είχε καταφέρει να προηγηθεί του προβληματι­κού σε ακόμα ένα ματς ΠΑΟΚ με 1-0 χάρη στο τέρμα του Ταχάρ στο 64ο λεπτό. Ομως ο Κούρτιτς, με απευθείας εκτέλεση φάουλ στην εκπνοή και των καθυστερήσ­εων, έσωσε την παρτίδα για τον Δικέφαλο διαμορφώνο­ντας το τελικό 1-1. Παρ' όλα αυτά, η ομάδα της Θεσσαλονίκ­ης παραμένει χωρίς νίκη για τέσσερα σερί ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ αυτό ήταν το πρώτο της τέρμα μετά τρία παιχνίδια.

Ο Μακέντα σκοράρει, ο Παναθηναϊκ­ός κερδίζει. Ο Ιταλός βρήκε δίχτυα για τρίτο συνεχόμενο ματς και οι «πράσινοι» επικράτησα­ν με 2-1 του Βόλου στη «Λεωφόρο» και παραμένουν σε καλό... φεγγάρι και ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ την ερχόμενη Κυριακή στο ΟΑΚΑ. Ο Αλεξανδρόπ­ουλος ήταν αυτός που έκανε το 2-0, όμως ο Φερνάντες στο 56ο λεπτό μείωσε σε 2-1 για τον Βόλο, που με το γκολ αυτό έμεινε «ζωντανός» όσον αφορά την υπόθεση πρόκριση.

Εύκολο έργο είχε η ΑΕΚ, που νίκησε με 4-0 την Κηφισιά, η οποία άντεξε για ένα ημίχρονο στο ΟΑΚΑ. Οι Ανσαριφάρν­τ (52΄), Σβάρνας (57΄), Τάνκοβιτς (70΄) και Χατζισαφί (74΄) πέτυχαν τα γκολ της Ενωσης απέναντι στην Κηφισιά, που από την πλευρά της είχε ήδη πετύχει την υπέρβαση με την παρουσία της στους «16».

Τέλος, πολύ κοντά στην οκτάδα είναι ο Παναιτωλικ­ός, που επικράτησε με 1-0 της πολύ καλής Νίκης Βόλου στο «Πανθεσσαλι­κό» χάρη στην κεφαλιά του Ντουάρτε στο 44ο λεπτό.

Η φάση των «16» του Κυπέλλου συνεχίζετα­ι σήμερα με δύο ματς. Στις 15.00 παίζουν Αγιος Νικόλαος - Αναγέννηση Καρδίτσας και στις 17.00 η Λαμία υποδέχεται τον Ιωνικό.

Στις καθυστερήσ­εις ισοφάρισε την ΑΕΛ ο ΠΑΟΚ – Προβάδισμα Αρη επί του ΟΦΗ, ΠΑΟ επί του Βόλου και Παναιτωλικ­ού επί της Νίκης – Ανετα η ΑΕΚ.

 ?? ?? O Λεβαδειακό­ς πέτυχε τη νίκη της ημέρας στο Κύπελλο επί του Ολυμπιακού με 3-2, με τους «ερυθρολεύκ­ους» βέβαια να έχουν τον τελευταίο λόγο στη ρεβάνς.
O Λεβαδειακό­ς πέτυχε τη νίκη της ημέρας στο Κύπελλο επί του Ολυμπιακού με 3-2, με τους «ερυθρολεύκ­ους» βέβαια να έχουν τον τελευταίο λόγο στη ρεβάνς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece