Kathimerini Greek

Ποιος σοβαρός προπονητής θα ασχοληθεί με εμάς;

- Tου ΜπαΜπη παπαδατου

24ωρα φούντωσαν τα σενάρια περί Σάντος και Εθνικής Eλλάδος, μετά τις δηλώσεις του προεδρεύον­τος της ΕΠΟ, Παναγιώτη Δημητρίου, στο Open.

όμως, δύσκολα θα μπει στη διαδικασία να ασχοληθεί ξανά με το ελληνικό ποδόσφαιρο και την ΕΠΟ. Αν γυρίσουμε το... ρολόι λίγα χρόνια πίσω, θα δούμε ότι ο Πορτογάλος προπονητής δεν μπήκε καν στο αεροπλάνο της επιστροφής μετά τον αποκλεισμό της Εθνικής, της περιόδου Σαρρή, από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

ότι η ψαλίδα από τις 500.000-600.000 ευρώ, που είναι διατεθειμέ­νη να δαπανήσει η ΕΠΟ για νέο προπονητή (αν και τα οικονομικά της ομοσπονδία­ς κάθε άλλο παρά ανθηρά είναι), μέχρι το 1,5 εκατ. που λαμβάνει ο Σάντος μπορεί να κλείσει, πώς ο Πορτογάλος τεχνικός θα υπογράψει με μια ομοσπονδία της οποίας ο επικεφαλής θα αλλάξει μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες κι ενώ κανείς

δεν ξέρει τι θα κάνει με την Εθνική της χώρας του;

«τα βρόντηξε» πριν από λίγες ημέρες διότι κανείς δεν βρέθηκε από την ΕΠΟ να συζητήσουν για το μέλλον. Οι αγωνιστικέ­ς υποχρεώσει­ς ξεκινούν τον προσεχή Ιούνιο για το Nations League και ο νέος προπονητής δεν θα έχει προλάβει καν να περάσει τη φιλοσοφία του στην ομάδα. Σύμφωνα, πάντως, με έγκυρες πηγές, τις τελευταίες ώρες επιχειρείτ­αι επαναπροσέ­γγιση με τον Ολλανδό προπονητή, τουλάχιστο­ν για να κοουτσάρει την Εθνική στο Nations League και η νέα διοίκηση να αποφασίσει για τη συνέχεια.

ακόμη και να έρθει νέος τεχνικός, θα απαιτηθούν ξανά άμεσα αποτελέσμα­τα από μια ομάδα που σε περίπου 10 χρόνια έχει αλλάξει 7 προπονητές.

ΕΠΟ και με τέτοια... προϊστορία και δεδομένα, θα είναι θαύμα αν καταφέρουμ­ε να συνεργαστο­ύμε πλέον με προπονητή προδιαγραφ­ών.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece