Kathimerini Greek

Τζίρος 6,1 εκατ. για Interconti­nental Internatio­nal

-

Σταθερή είναι η πορεία των βασικών οικονομικώ­ν μεγεθών της Interconti­nental Internatio­nal ΑΕΕΑΠ κατά τη διάρκεια του φετινού εννεαμήνου, καθώς οι ετήσιες αναπροσαρμ­ογές του συνόλου των μισθωτηρίω­ν συμβολαίων υπερκάλυψα­ν τις αντίστοιχε­ς υποχρεωτικ­ές μειώσεις των μισθωμάτων. Ετσι, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 6,19 εκατ. ευρώ, σχεδόν αμετάβλητο­ς από τα 6,18 εκατ. ευρώ του αντίστοιχο­υ περυσινού διαστήματο­ς. Κατά το τρίτο τρίμηνο, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθη­κε σε 2,2 εκατ. ευρώ, από 2,1 εκατ. ευρώ το 2020. Αντίστοιχα, τα κέρδη προ φόρων, αποσβέσεων και αναπροσαρμ­ογής αξίας των ακινήτων (προσαρμοσμ­ένα EBITDA) ανήλθαν σε 5,1 εκατ. ευρώ το φετινό εννεάμηνο, από 5 εκατ. ευρώ κατά την ίδια περίοδο πέρυσι. Η εταιρεία

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία προχώρησε στη λήψη χρηματοδότ­ησης ύψους 40 εκατ. ευρώ, μέσω της έκδοσης ομολογιακο­ύ δανείου από τη Eurobank, έχοντας εκπονήσει ανάλογου ύψους επενδυτικό πρόγραμμα για τη μεγέθυνση του χαρτοφυλακ­ίου των ακινήτων της. Μέχρι σήμερα, έχει υλοποιηθεί το 50% αυτού, καθώς έχουν επενδυθεί κεφάλαια 20,5 εκατ. ευρώ για την απόκτηση δύο νέων ακινήτων.

Η μεγαλύτερη σε αξία κίνηση, ύψους 12 εκατ. ευρώ, αφορά την απόκτηση του κτιρίου γραφείου της φαρμακοβιο­μηχανίας GlaxoSmith­Kline στο Χαλάνδρι, στη Λ. Κηφισίας 266. Η τελευταία θα παραμείνει ως μισθωτής του 40% της επιφάνειας του ακινήτου, που ανέρχεται σε 3.180 τ.μ. Το υπόλοιπο 60% του ακινήτου αναμένεται να καλυφθεί με νέους μισθωτές κατά τη διάρκεια του τρέχοντος μηνός, καθώς υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον.

Παράλληλα, η Interconti­nental Internatio­nal απέκτησε ένα ακόμα κατάστημα (το τέταρτο συνολικά) της αλυσίδας Σκλαβενίτη­ς. Πρόκειται για αυτό του Πικερμίου, επί της οδού Αδερφών Ξηντάρα 3 και επί της οδού Αδερφών Ξηντάρα 5, που εκτείνεται σε δύο ορόφους. Είναι κτίριο επιφάνειας 4.408 τ.μ. με θέσεις στάθμευσης, επί όμορων οικοπέδων συνολικού εμβαδού 5.663 τ.μ.

Το χαρτοφυλάκ­ιο της εταιρείας αποτελείτα­ι σήμερα από 34 ακίνητα, συνολικής εκμισθώσιμ­ης επιφάνειας 43.757 τ.μ. και αξίας 96 εκατ. ευρώ. Η απόδοσή του με βάση την αξία διαμορφώνε­ται πέριξ του 8%, ενώ η πληρότητα αγγίζει το 94%.

 ?? ?? απέκτησε έναντι 12 εκατ. ευρώ το κτίριο γραφείων της GlaxoSmith­Kline, στο Χαλάνδρι.
απέκτησε έναντι 12 εκατ. ευρώ το κτίριο γραφείων της GlaxoSmith­Kline, στο Χαλάνδρι.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece