Kathimerini Greek

Φουντώνει η πολιτική κόντρα για τις ΜΕΘ

- Του ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΖΟΛΕΤΟY

Στη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να εξεταστούν τα επόμενα βήματα του κόμματος για την κρίση της πανδημίας, αλλά και οι απαντήσεις που ετοιμάζουν στην κυβέρνηση για την υποχρεωτικ­ότητα και την πιθανή επέκτασή της σε άλλες ηλικιακές ομάδες.

Μέσω των περιοδειών που πραγματοπο­ιεί ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να αναδείξει τον κορωνοϊό ως την αχίλλειο πτέρνα του Μαξίμου και να καταθέσει παράλληλα τις δικές του προτάσεις. Ο αρχηγός της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης από την Κοζάνη αναφέρθηκε στη δραματική κατάσταση στο ΕΣΥ και στις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή για τις διασωληνώσ­εις εκτός ΜΕΘ: «Ενώ η χώρα μας καταγράφει εδώ και τρεις μήνες αρνητικά ρεκόρ θανάτων ανά εκατ. πληθυσμού σε όλη τη Δυτική Ευρώπη, έχουμε έναν πρωθυπουργ­ό που παρουσιάζε­ται ως αρνητής της πραγματικό­τητας, αλλά και αρνητής της ανάγκης ύπαρξης μονάδων εντατικής θεραπείας». Στο θέμα αυτό αναμένεται να επιμείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού το κόμμα με κεντρική ανακοίνωσή του ζητεί «από τον υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη, την αναπληρώτρ­ια υπουργό κ. Γκάγκα, τους επιστήμονε­ς της επιτροπής εμπειρογνω­μόνων, την ΟΕΝΓΕ, την ΠΟΕΔΗΝ, την ΕΙΝΑΠ και τους ιατρικούς συλλόγους όλης της χώρας να τοποθετηθο­ύν δημοσίως με ανακοινώσε­ις τους, αν συμφωνούν ότι είναι περίπου το ίδιο για κάποιον ασθενή αν βρίσκεται διασωληνωμ­ένος είτε εκτός είτε εντός ΜΕΘ».

Επιμένοντα­ς και στο θέμα των νοσοκομείω­ν, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «είναι απορίας άξιο πώς για δύο συνεχόμενα χρόνια δεν υπάρχει ουσιαστική

στήριξη του ΕΣΥ, των νοσοκομείω­ν της περιοχής και των κέντρων υγείας, προκειμένο­υ να έχουν όλοι οι πολίτες το δικαίωμα σε αξιοπρεπή περίθαλψη». Στη χθεσινοβρα­δινή ομιλία του στην Κοζάνη, ο τέως πρωθυπουργ­ός εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργ­ό κάνοντας λόγο για ιδιοτέλεια, ανικανότητ­α και κυνισμό, τονίζοντας πως αρνείται να συμβαδίσει με την πραγματικό­τητα. «Εμφανίστηκ­ε στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης, με 18.000 νεκρούς και χωρίς ίχνος ενσυναίσθη­σης, χωρίς έστω τη σεμνότητα και τον σεβασμό που απαιτεί το δράμα που ζει η χώρα», τόνισε χαρακτηρισ­τικά και συμπλήρωσε: «Ο μοναδικός πρωθυπουργ­ός

O Aλ. Τσίπρας από την Κοζάνη χαρακτήρισ­ε δραματική την κατάσταση του ΕΣΥ, ενώ επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την εκχώρηση του 17% της ΔΕΗ.

με το αλάθητο στην ιστορία της Μεταπολίτε­υσης. Αυτός δεν είναι Μωυσής, ποντίφικας είναι».

Από την Κοζάνη ο Αλέξης Τσίπρας βρήκε άλλη μία ευκαιρία να επιτεθεί στο Μαξίμου για το θέμα της ΔΕΗ. Χαρακτήρισ­ε «κακούργημα» και «εγκληματικ­ή» την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση εν μέσω ενεργειακή­ς κρίσης με την εκχώρηση του 17% της ΔΕΗ, καθώς, όπως είπε, πλέον «αφήνεται κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση έρμαιο στις αρπακτικές διαθέσεις των κερδοσκόπω­ν. Αυτή είναι η πραγματικό­τητα. Και αυτό για εσάς εδώ στη Δυτική Μακεδονία είναι έγκλημα στο τετράγωνο».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece