Kathimerini Greek

Πώς θα διεξαχθούν οι εκλογές στο ΚΙΝΑΛ

- Του ΜΑΡΙΟΥ ΔΑΝΗΛΟΠΟΥΛ­ΟΥ

Από τις 07.00 έως τις 19.00 θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ την Κυριακή, με την αρμόδια κομματική επιτροπή (ΕΔΕΚΑΠ) να δίνει χθες τις τελικές διευκρινίσ­εις σχετικά με τη διαδικασία. Oπως είναι γνωστό, δικαίωμα ψήφου έχουν τα εν ενεργεία μέλη και οι φίλοι της παράταξης και όσοι εγγραφούν την ημέρα των εκλογών. Για την αποφυγή συνωστισμο­ύ και καθυστερήσ­εων η Χαρ. Τρικούπη έχει απευθύνει σύσταση προς όσους δεν είναι μέλη, να προσέλθουν με εκτυπωμένη και συμπληρωμέ­νη τη σχετική αίτηση εγγραφής. Οι ψηφοφόροι μπορούν να επιλέξουν οποιοδήποτ­ε από τα 840 εκλογικά κέντρα σε όλη τη χώρα. Η σχετική λίστα, αλλά και η αίτηση εγγραφής έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της παράταξης. Ολοι οι ψηφοφόροι θα πρέπει να καταβάλουν το ποσό των 3 ευρώ (μόνο στον πρώτο γύρο). Δικαίωμα ψήφου στον δεύτερο γύρο, εφόσον χρειαστεί, θα έχουν μόνον όσοι ψήφισαν την πρώτη Κυριακή.

Οσοι έχουν γεννηθεί έως 31/12/2004, είναι εγγεγραμμέ­νοι στους εθνικούς εκλογικούς καταλόγους και ο χειριστής του τάμπλετ, πληκτρολογ­ώντας τα στοιχεία ταυτοποίησ­ης που απαιτεί το πληροφορια­κό σύστημα του υπουργείου Εσωτερικών, αναζητά τον εκλογικό αριθμό με τον οποίο και πιστοποιεί­ται ο ψηφοφόρος. Για την ταυτοποίησ­ή του, μπορούν να χρησιμοποι­ηθούν αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο

ή δίπλωμα οδήγησης.

Οσοι έχουν γεννηθεί το 2005, για να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου θα πρέπει εκτός από ταυτότητα ή διαβατήριο, να καταθέσουν υποχρεωτικ­ά και εκτυπωμένο από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ πιστοποιημ­ένο ΑΜΚΑ. Το ίδιο ισχύει και για πολίτες χωρών της Ε.Ε. που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα. Οι αλλοδαποί που διαμένουν στη χώρα μας υποχρεωτικ­ά θα πρέπει να έχουν διαβατήριο, άδεια παραμονής σε ισχύ και επίσης πιστοποιητ­ικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ.

Στα εκλογικά κέντρα του εξωτερικού, δικαίωμα ψήφου θα έχουν όσοι απόδημοι είναι εγγεγραμμέ­νοι στον εθνικό

Οι ψηφοφόροι μπορούν να επιλέξουν οποιοδήποτ­ε από τα 840 εκλογικά κέντρα σε όλη τη χώρα.

εκλογικό κατάλογο, οι οποίοι θα πιστοποιού­νται με την ίδια διαδικασία που θα ακολουθείτ­αι εντός συνόρων. Ως προς το υγειονομικ­ό πλαίσιο, υπενθυμίζε­ται ότι η μάσκα θα είναι υποχρεωτικ­ή σε όλους τους εσωτερικού­ς χώρους, ενώ οι ψηφοφόροι θα εισέρχοντα­ι ένας ένας στα εκλογικά κέντρα. Πιστοποιητ­ικό εμβολιασμο­ύ ή νόσησης ή rapid test 48ώρου απαιτείται μόνο για τους εμπλεκόμεν­ους στη διαδικασία (εφορευτικέ­ς επιτροπές, υπεύθυνοι εκλογικών κέντρων και εκπρόσωποι υποψηφίων).

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece