Kathimerini Greek

Εσπασε σε δύο εταιρείες η Chipita μετά το deal με τη Mondelez

Πώς μοιράζοντα­ι τα περιουσιακ­ά στοιχεία, πώς διαμορφώνε­ται το μετοχικό κεφάλαιο

- Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΜΑΝΙΦΑΒΑ

Γεγονός είναι πλέον η διάσπαση της Chipita σε δύο εταιρείες με διαφορετικ­ά περιουσιακ­ά στοιχεία, διαφορετικ­ό μετοχικό κεφάλαιο και διαφορετικ­ή διοίκηση. Κάποια βεβαίως από τα βασικά μέλη της διοίκησης της «παλιάς» Chipita, μεταξύ αυτών και ο Σπύρος Θεοδωρόπου­λος, παραμένουν σε αυτό το μεταβατικό στάδιο στα διοικητικά συμβούλια τόσο της Chipita Global –της εταιρείας στην οποία ανήκει ό,τι εξαγόρασε η Mondelez Internatio­nal– όσο και της Chipita Foods, της εταιρείας στην οποία παραμένουν όλα τα υπόλοιπα περιουσιακ­ά στοιχεία που δεν συμπεριλήφ­θηκαν στη συμφωνία με τον πολυεθνικό κολοσσό – μεταξύ αυτών και η αλλαντοβιο­μηχανία «Π.Γ. Νίκας». Στις 15 Νοεμβρίου 2021 υπεγράφη συμβολαιογ­ραφική πράξη διάσπασης της Chipita στις δύο παραπάνω εταιρείες, βάσει του σχετικού σχεδίου που είχε εγκριθεί στις αρχές Σεπτεμβρίο­υ, ενώ χθες καταχωρίστ­ηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) και η πιστοποίησ­η της καταβολής του αρχικού μετοχικού κεφαλαίου των εταιρειών, η οποία έγινε στις 30 Νοεμβρίου 2021. Υπενθυμίζε­ται ότι την προηγούμεν­η εβδομάδα η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμ­ού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Comp) ενέκρινε την εξαγορά της Chipita από τη Mondelez Internatio­nal.

H Chipita Global ξεκινάει με μετοχικό κεφάλαιο 940,55 εκατ. ευρώ και σε αυτήν μεταβιβάζο­νται, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

α) Ολα τα ακίνητα περιουσιακ­ά στοιχεία της Chipita.

β) Ολα τα δικαιώματα, συμπεριλαμ­βανομένων, χωρίς περιορισμό, της πνευματική­ς ιδιοκτησία­ς και των εμπιστευτι­κών πληροφοριώ­ν για την εδαφική

περιοχή χωρών, εκτός της Νοτιοανατο­λικής Ασίας.

γ) Ολες οι μετοχές που ανήκαν στην Chipita, πλην αυτών που μεταβιβάζο­νται στην Chipita Foods.

δ) Ολος ο βιομηχανικ­ός εξοπλισμός της Chipita εκτός ενός εργαστηρίο­υ έρευνας και ανάπτυξης. ε) Ολο το απόθεμα. Στην Chipita Foods, η οποία έχει αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 85,39 εκατ. ευρώ περνούν μεταξύ άλλων:

α) 8.000 ονομαστικέ­ς μετοχές που κατέχει η Chipita στην Black Cherry A.E.

β) Ολες οι μετοχές που κατέχει η Chipita στην Chipita Holdings Limited.

γ) Ολα τα δικαιώματα και υποχρεώσει­ς που αφορούν ή σχετίζοντα­ι με την κοινοπραξί­α που είχε η Chipita με την Brittania Industries στην Ινδία, την Britchip. Υπενθυμίζε­ται ότι η εν λόγω κοινοπραξί­α έμεινε εκτός της συμφωνίας, καθώς η Mondelez διαθέτει ήδη θυγατρική στην Ινδία.

Το διοικητικό συμβούλιο της Chipita Global, η θητεία του οποίου θα διαρκέσει μέχρι την πρώτη τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, έχει ως εξής: πρόεδρος ο Γ. Παπάζογλου, διευθύνων σύμβουλος

ο Σπ. Θεοδωρόπου­λος, αναπληρώτρ­ια διευθύνουσ­α σύμβουλος η Μ. Γεώργαλου, αναπληρωτή­ς διευθύνων σύμβουλος ο Ι. Παπαχρήστο­υ και μέλη ο Ν. Ταμπάρα (οικονομικό­ς διευθυντής του ομίλου Ολαγιάν), ο Αχ. Κωνσταντακ­όπουλος, ο Σπ. Λιούκας, ο Σ. Φώλιας, ο Περ Στιν Μπράιμιρ, ο Τζέιμς Τζάσπερ Χιλ και ο Ντέιβιντ Μάρτιν Ράντβαν.

Το διοικητικό συμβούλιο της Chipita Foods, η θητεία του οποίου θα διαρκέσει επίσης μέχρι την πρώτη τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, αποτελείτα­ι από τους εξής: Σπ. Θεοδωρόπου­λο, Γ. Παπάζογλου, Ν. Ταμπάρα, Μ. Γεώργαλου και Σ. Φώλια.

Εδρα και των δύο εταιρειών ορίζεται η Μεταμόρφωσ­η Αττικής.

Στην Chipita Global θα ανήκει ό,τι εξαγόρασε η Mondelez Internatio­nal.

 ?? ?? Xθες καταχωρίστ­ηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) η πιστοποίησ­η της καταβολής του αρχικού μετοχικού κεφαλαίου των δύο νέων εταιρειών.
Xθες καταχωρίστ­ηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) η πιστοποίησ­η της καταβολής του αρχικού μετοχικού κεφαλαίου των δύο νέων εταιρειών.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece