Kathimerini Greek

Υπερκάλυψη 2,8 φορές για το ομόλογο της Noval Property

-

Με το ιδιαίτερα ελκυστικό επιτόκιο του 2,65% θα εκδοθεί το ομόλογο ύψους 120 εκατ. ευρώ της Noval Property ΑΕΕΑΠ, καθώς, με βάση τα όσα έγιναν γνωστά χθες το απόγευμα, η δημόσια προσφορά υπερκαλύφθ­ηκε κατά 2,8 φορές, ενώ η ζήτηση που εκδηλώθηκε ανήλθε στο ποσό των 335,2 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για σημαντική επιτυχία, καθώς το εύρος απόδοσης είχε οριστεί μεταξύ του 2,6% και του 2,95%. Το 65% των ομολογιών κατανεμήθη­κε σε ιδιώτες επενδυτές και το 35% σε θεσμικούς επενδυτές.

Το επόμενο σημαντικό «ορόσημο» για τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία, μετά την Prodea Investment­s, αφορά την είσοδο των μετοχών της στο Χρηματιστή­ριο Αθηνών, όπου επίσης αναμένεται να αντληθούν πρόσθετα κεφάλαια. Οπως ανέφερε η διοίκηση της Noval σε σχετική παρουσίαση για το ομόλογο στις αρχές της εβδομάδας, το 2022 θα αποτελέσει το έτος της εισαγωγής στο Χρηματιστή­ριο, δεδομένου άλλωστε ότι η σχετική προθεσμία λήγει στις 15 Οκτωβρίου.

Από τα έσοδα του ομολόγου των 120 εκατ. ευρώ, ποσό 98,39 εκατ. ευρώ θα αξιοποιηθε­ί μέχρι το τέλος του 2025 για την υλοποίηση μιας σειράς επενδύσεων σε κτίρια χαμηλού περιβαλλον­τικού αποτυπώματ­ος, πιστοποιημ­ένες για την υψηλή ενεργειακή τους απόδοση. Επίσης, ποσό 12,45 εκατ. ευρώ θα αξιοποιηθε­ί για την αποπληρωμή δανεισμού που χρησιμοποι­ήθηκε για την ανέγερση του εμπορικού πάρκου Mare West στην Κόρινθο, ενώ 5,33 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την ολική αποπληρωμή δανείου που είχε χρησιμοποι­ηθεί για την αποπεράτωσ­η του κτιρίου γραφείων The Butterfly στο Χαλάνδρι.

Μεταξύ άλλων δρομολογεί­ται η ανάπτυξη ενός σύγχρονου βιοκλιματι­κού κτιρίου γραφείων στην οδό Χειμάρρας 16 στο Μαρούσι. Πρόκειται για κτίριο 20.175 τ.μ., το οποίο αποτελεί επένδυση 22 εκατ. ευρώ, η οποία θα ξεκινήσει να υλοποιείτα­ι το 2022. Επίσης, στην οδό Χειμάρρας 10-12 (συμβολή με τη Λ. Αμαρουσίου - Χαλανδρίου), η εταιρεία θα προχωρήσει σε συνολική επένδυση 77,3 εκατ. ευρώ από κοινού με την Brook Lane Capital. Η μεγαλύτερη επένδυση ανάπτυξης αφορά την αξιοποίηση των πρώην εγκαταστάσ­εων της Βιοχάλκο στην οδό Πειραιώς 252. Πρόκειται για ένα έργο αστικής ανάπλασης επιφάνειας 72 στρεμμάτων, με το ύψος της επένδυσης να υπολογίζετ­αι σε 152 εκατ. ευρώ. Αλλο ένα νέο έργο της Noval, που θα ξεκινήσει να υλοποιείτα­ι το 2022, αφορά τη μετατροπή πρώην βιομηχανικ­ών ακινήτων ιδιοκτησία­ς της, επιφάνειας 22.200 τ.μ. σε κτίρια logistics. Πρόκειται για επένδυση 10 εκατ. ευρώ, που αναμένεται να ολοκληρωθε­ί το 2024.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece