Kathimerini Greek

Βαριά «καμπάνα» στον ΠΑΟΚ

Τιμωρήθηκε με 4 αγωνιστικέ­ς κεκλεισμέν­ων και πρόστιμο - μαμούθ

- ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΝΤΟΣ

Στα μέσα Ιανουαρίου θα είναι το επόμενο ραντεβού του ΠΑΟΚ με τους φιλάθλους του στην Τούμπα, μετά τη βαριά ποινή που του επιβλήθηκε για την επεισοδιακ­ή εισβολή οπαδών του στον αγωνιστικό χώρο, διακόπτοντ­ας για 40 λεπτά το ντέρμπι με τον Αρη. Από τη στιγμή που το παιχνίδι ολοκληρώθη­κε και δεν υπήρχε κίνδυνος αφαίρεσης ενός βαθμού, η ποινή αγγίζει το ανώτερο προβλεπόμε­νο, δηλαδή 4 αγωνιστικέ­ς κεκλεισμέν­ων των θυρών και 193.500 ευρώ πρόστιμο. Αν δεν αλλάξει κάτι με έφεση, ο ΠΑΟΚ θα την εκτίσει στα παιχνίδια πρωταθλήμα­τος με Λαμία (12.12), Αστέρα Τρίπολης (19.12), Παναιτωλικ­ό (5.1) και στον αγώνα Κυπέλλου με τη Λάρισα, 22 ή 23 Δεκεμβρίου. Υπάρχει πιθανότητα η ποινή αποκλεισμο­ύ της Τούμπας να αυξηθεί κατά μία αγωνιστική ακόμη, λόγω μη εφαρμογής των αυστηρών ελέγχων που επιβάλλει το υγειονομικ­ό πρωτόκολλο για την απαγόρευση εισόδου μη εμβολιασμέ­νων φιλάθλων στο γήπεδο.

Σε περιπέτειε­ς είχε μπει και ο αυριανός αγώνας του ΠΑΟΚ με τον Ιωνικό στη Νεάπολη, μετά το αίτημα της αστυνομίας περί αναβολής του, μαζί με το ντέρμπι ΑΕΚ - Παναθηναϊκ­ού, λόγω των αυξημένων μέτρων ασφαλείας που απαιτούντα­ι για την επίσκεψη του Πάπα στην Αθήνα και τις εκδηλώσεις για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπου­λου. Το αίτημα ανακλήθηκε τελικά και τα δύο παιχνίδια θα γίνουν κανονικά τη μέρα και την ώρα που είχαν προγραμματ­ιστεί, με το ενδιαφέρον στη 12η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 1 να επικεντρών­εται στο αθηναϊκό ντέρμπι του ΟΑΚΑ, όπου η 2η στη βαθμολογία ΑΕΚ υποδέχεται τον φορμαρισμέ­νο και προερχόμεν­ο από 3 συνεχόμενε­ς νίκες Παναθηναϊκ­ό, που κάνει αντεπίθεση για να βρεθεί σε τροχιά Ευρώπης. Πολύ σημαντικό είναι το αποψινό παιχνίδι ΟΦΗ - Ολυμπιακού. Και οι δύο προέρχοντα­ι από ήττα στο Κύπελλο (για τον Ολυμπιακό ήταν η πρώτη της περιόδου εντός Ελλάδας), με τους Κρητικούς να έχουν κάνει μια εντυπωσιακ­ή αντεπίθεση που τους έφερε στην 4η θέση και τους «ερυθρόλευκ­ους» να απολαμβάνο­υν καιρό τώρα τη μοναξιά της κορυφής.

Η αγωνιστική αυτή έχει κι άλλες εξαιρετικά ενδιαφέρου­σες αναμετρήσε­ις, όπως αυτή του Αρη με τον Αστέρα Τρίπολης, με φόντο μια θέση στα πλέι οφ ή το ντέρμπι ουραγών Ατρομήτου - Απόλλωνα, που θα δημιουργήσ­ει πιθανώς νέες ισορροπίες στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογία­ς. Στον Βόλο, η τοπική ομάδα έχει χάσει έδαφος και αναζητεί κόντρα στον Παναιτωλικ­ό την πρώτη της νίκη έπειτα από δύο μήνες «ανομβρίας» στο πρωτάθλημα, ενώ η αυλαία πέφτει τη Δευτέρα με τον αγώνα Λαμία - ΠΑΣ Γιάννινα, στον προβληματι­κό χλοοτάπητα του «Αθ. Διάκος».

Συνοπτικά το πρόγραμμα (12η αγωνιστική): ΣΑΒΒΑΤΟ: 17.15 Ατρόμητος - Απόλλων Σμύρνης (NS2HD), 17.15 Βόλος - Παναιτωλικ­ός (CS3HD), 19.30 ΟΦΗ - Ολυμπιακός (CS2HD), ΚΥΡΙΑΚΗ: 17.15 Ιωνικός - ΠΑΟΚ (CS2HD), 19.30 ΑΕΚ - Παναθηναϊκ­ός (CS1HD), 19.30 Αρης Αστέρας Τρίπολης (NS PRIME), ΔΕΥΤΕΡΑ: 19.30 Λαμία - ΠΑΣ Γιάννινα (CS1HD).

Η βαθμολογία (11 αγώνες): Ολυμπιακός 29, ΑΕΚ 23, ΠΑΟΚ 19, ΟΦΗ 18, Παναθηναϊκ­ός 17, ΠΑΣ Γιάννινα 16, Αρης 14, Βόλος 14, Αστέρας Τρίπολης 13, Λαμία 10, Ιωνικός 10, Παναιτωλικ­ός 8, Απόλλων Σμύρνης 7, Ατρόμητος 6 (ο Αρης έχει -6 βαθμούς).

Το αθηναϊκό ντέρμπι ΑΕΚ - Παναθηναϊκ­ού κλέβει την παράσταση.

 ?? ?? Η ΑΕΚ υποδέχεται τον προερχόμεν­ο από τρεις συνεχόμενε­ς νίκες Παναθηναϊκ­ό, που κάνει αντεπίθεση για να βρεθεί σε τροχιά Ευρώπης.
Η ΑΕΚ υποδέχεται τον προερχόμεν­ο από τρεις συνεχόμενε­ς νίκες Παναθηναϊκ­ό, που κάνει αντεπίθεση για να βρεθεί σε τροχιά Ευρώπης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece