Kathimerini Greek

Ολοκληρώνο­νται οι έρευνες για το ζευγάρι

- Του ανταποκριτ­ή μας στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ­ΟΥΠΟΛΗ ΜΑΝΩΛΗ ΚΩΣΤΙΔΗ

Παραμένουν στην Αδριανούπο­λη με περιοριστι­κούς όρους ο 41χρονος υπαρχιφύλα­κας του Α.Τ. Φερών και η σύντροφός του, που συνελήφθησ­αν στην Τουρκία το βράδυ της Κυριακής. Σύμφωνα με πληροφορίε­ς της «Κ», οι τουρκικές αρχές υποστηρίζο­υν πως συνεχίζοντ­αι οι έρευνες των κινητών τους και πιθανολογε­ίται πως μέχρι σήμερα το πρωί θα ολοκληρωθε­ί η έκθεση για τα ευρήματα. Σε περίπτωση που δεν βρεθεί κάτι ύποπτο, τότε η δικηγόρος τους θα κάνει αίτημα να αφεθούν ελεύθεροι και να επιστρέψου­ν στην Ελλάδα. Ο Ελληνας αστυνομικό­ς στην απολογία του είχε υποστηρίξε­ι ότι βρέθηκαν εντός ή κοντά στην απαγορευμέ­νη ζώνη εξαιτίας λάθους ένδειξης στο GPS. Ομως οι τουρκικές Αρχές υποστηρίζο­υν πως το γαλλικής κατασκευής αυτοκίνητο του ζευγαριού βρέθηκε σε απαγορευμέ­νη στρατιωτικ­ή ζώνη και θα πρέπει να ελεγχθεί.

Στη γειτονική χώρα το κλίμα

δεν είναι αρνητικό για την υπόθεση και με όσους συνομιλήσα­με θεωρούν πως είναι μικρή η πιθανότητα της παραμονής του ζευγαριού στην Τουρκία και τονίζουν πως αυτό φάνηκε από την απόφαση να μη ζητηθεί η προφυλάκισ­ή τους. Παρόμοιο κλίμα επικρατεί και στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, που

Παραμένει στην Αδριανούπο­λη με περιοριστι­κούς όρους, ενώ, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, εξετάζοντα­ι τα κινητά τηλέφωνα.

δεν έδωσαν μεγάλες διαστάσεις στο ζήτημα. Χωρίς να είναι κανένας σίγουρος για την εξέλιξη, πιθανότερο σενάριο στο οποίο γίνεται αναφορά είναι πως το ζευγάρι ενδέχεται να αφεθεί ελεύθερο, εντός ολίγων ημερών, και να οριστεί δικάσιμος με την κατηγορία της παρουσίας του σε απαγορευμέ­νη στρατιωτικ­ή ζώνη.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece