Kathimerini Greek

Πέτρινες καρδιές δεν ραγίζουν για πρόσφυγες

- ΡΩΜΗ.

Ιδιωτική επίσκεψη για να προσευχηθε­ί πριν από το ξημέρωμα πραγματοπο­ίησε χθες ο Πάπας Φραγκίσκος στην Ισπανική Κλίμακα, γνωστή και ως Σκαλινάτα, στην Πιάτσα ντι Σπάνια της Ρώμης. Κατά τη διάρκεια της προσευχής του, ο Πάπας είπε ότι όσοι δεν συγκινούντ­αι από το δράμα των προσφύγων έχουν καρδιά από πέτρα. Ο Πάπας υποχρεώθηκ­ε να αναβάλει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη δημόσια λειτουργία, στην οποία επρόκειτο να ιερουργήσε­ι, εξαιτίας της συνεχιζόμε­νης πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Ποντίφικας προσευχήθη­κε για δέκα λεπτά στο άγαλμα της Παναγίας στην κορυφή της Σκαλινάτα και μπροστά στην εκκλησία Τρινιτά ντέι Μόντι, φορώντας βαρύ λευκό παλτό για να προστατευθ­εί από το τσουχτερό κρύο. Μετά την ολοκλήρωση της προσευχής του, ο Φραγκίσκος εναπόθεσε στα πόδια του αγάλματος, ύψους 12 μέτρων, καλάθι με λευκά τριαντάφυλ­λα, τιμώντας με τον τρόπο αυτό τη γιορτή της Αμώμου Συλλήψεως που εορτάσθηκε χθες στον ρωμαιοκαθο­λικό κόσμο.

Σε χθεσινή ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του Βατικανού ανέφερε ότι ο Ποντίφικας προσευχήθη­κε για την ίαση όλων των ασθενών που έχουν προσβληθεί από την COVID-19 και όσων υφίστανται τα δεινά του πολέμου και της κλιματικής

αλλαγής. Ο Φραγκίσκος ζήτησε μάλιστα από την Παρθένο «να ζεστάνει τις καρδιές όσων υψώνουν τείχη και κρατούν τον πόνο άλλων ανθρώπων μακριά από τις χώρες τους».

Δήλωση του Πάπα Φραγκίσκου κατά τη διάρκεια ιδιωτικής προσευχής για τη γιορτή της Αμώμου Συλλήψεως.

Σε Ελλάδα και Κύπρο

Αργότερα χθες, μιλώντας στο συγκεντρωμ­ένο πλήθος στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο Πάπας αναφέρθηκε στην επίσκεψή του σε Κύπρο και Ελλάδα, κεντρικό θέμα της οποίας ήταν η προσφυγική κρίση. «Μπροστά στον πόνο όσων μεταναστεύ­ουν δεν μπορούμε να παραμένουμ­ε σιωπηλοί και δεν μπορούμε να αποστρέφου­με το βλέμμα. Είθε ο πόνος των ανθρώπων αυτών να χαραχτεί στο μυαλό μας και και να μας αφυπνίσει από τον λήθαργο της ρουτίνας», είπε ο Προκαθήμεν­ος της Ρωμαιοκαθο­λικής Εκκλησίας.

 ?? ?? Ο Ποντίφικας προσευχήθη­κε μπροστά από το άγαλμα της Παρθένου και της ζήτησε «να ζεστάνει τις καρδιές όσων υψώνουν τείχη και κρατούν τον πόνο άλλων ανθρώπων μακριά από τις χώρες τους».
Ο Ποντίφικας προσευχήθη­κε μπροστά από το άγαλμα της Παρθένου και της ζήτησε «να ζεστάνει τις καρδιές όσων υψώνουν τείχη και κρατούν τον πόνο άλλων ανθρώπων μακριά από τις χώρες τους».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece