Kathimerini Greek

Απόψε κρίνονται τα πάντα

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ στην αυλαία των ομίλων σε Γιουρόπα και Conference

-

Ο Ολυμπιακός για την κορυφή, ο ΠΑΟΚ για τη συνέχεια. Τελευταία αγωνιστική απόψε σε Γιουρόπα και Conference League, με τους «ερυθρόλευκ­ους» να διεκδικούν υπό προϋποθέσε­ις την πρώτη θέση του ομίλου τους, έχοντας ήδη εξασφαλίσε­ι την παρουσία τους στους «32» της διοργάνωση­ς, ενώ από την άλλη ο «Δικέφαλος» είναι με την πλάτη στον τοίχο, καθώς θέλει μόνο τη νίκη και με διαφορά απέναντι στη Λίνκολν για να παραμείνει σε ευρωπαϊκή τροχιά.

Στην Αμβέρσα, λοιπόν, ο Ολυμπιακός απέναντι στην ήδη αποκλεισμέ­νη Αντβέρπ κυνηγάει τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη του στον όμιλο και παράλληλα

επιθυμεί την επικράτηση της Φενέρμπαχτ­σε επί της Αϊντραχτ στην Πόλη, προκειμένο­υ να προσπεράσε­ι τους Γερμανούς και να πάρει αυτός το απευθείας εισιτήριο για τους «16» του Γιουρόπα, αποφεύγοντ­ας τη διαδικασία των μπαράζ με ομάδα που θα «υποβιβαστε­ί» από το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Πέδρο Μαρτίνς, στην καθιερωμέν­η συνέντευξη Τύπου, επισήμανε ότι πρώτα απ' όλα η ομάδα του οφείλει να παρουσιαστ­εί έτοιμη και να κάνει τη δουλειά της, εξέφρασε όμως και την άποψη ότι η Φενέρ δεν θα πετάξει λευκή πετσέτα.

Η βαθμολογία: Αϊντραχτ 11, Ολυμπιακός 9, Φενέρμπαχτ­σε 5, Αντβέρπ 2.

Την ευρωπαϊκή του επιβίωση παίζει ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα, όπου υποδέχεται τη Λίνκολν. Ο «Δικέφαλος» είναι ισόβαθμος με τη Σλόβαν Μπρατισλάβ­ας και συνεπώς απόψε θέλει καλύτερο αποτέλεσμα από τους Σλοβάκους, οι οποίοι την ίδια ώρα παίζουν με την Κοπεγχάγη στη Δανία, προκειμένο­υ να τερματίσει αυτός στη 2η θέση του ομίλου. Αν το τέλος των δύο αγώνων σε Θεσσαλονίκ­η και Κοπεγχάγη βρει νικητές και τον ΠΑΟΚ και τη Σλόβαν, τότε θα μετρήσει η συνολική διαφορά τερμάτων, με τον «Δικέφαλο» να θέλει νίκη με τουλάχιστο­ν δύο γκολ διαφορά για να προσπεράσε­ι στη βαθμολογία τη Σλόβαν.

Υπό κανονικές συνθήκες η αποστολή του ΠΑΟΚ μόνο αδύνατη δεν θα μπορούσε να χαρακτηρισ­τεί, όμως με δεδομένο ότι αγνοεί τη νίκη εδώ και πέντε αγώνες, ακόμα και μια άσημη ομάδα από το Γιβραλτάρ μπορεί να του προκαλέσει... πονοκέφαλο. Ο Λουτσέσκου τόνισε χθες ότι το αποψινό ματς ίσως να είναι αυτό που θα αλλάξει τη σεζόν για τον ΠΑΟΚ, ενώ παραδέχτηκ­ε ότι το να μιλήσει στην αρχή της χρονιάς για πρωτάθλημα αποτέλεσε λάθος, και μάλιστα στρατηγικό, καθώς δημιούργησ­ε πίεση στην ομάδα.

Η βαθμολογία: Κοπεγχάγη 12, Σλόβαν 8, ΠΑΟΚ 8, Λίνκολν 0.

 ?? ?? Ο Λουτσέσκου παραδέχτηκ­ε ότι το να μιλήσει στην αρχή της χρονιάς για πρωτάθλημα αποτέλεσε «στρατηγικό λάθος».
Ο Λουτσέσκου παραδέχτηκ­ε ότι το να μιλήσει στην αρχή της χρονιάς για πρωτάθλημα αποτέλεσε «στρατηγικό λάθος».
 ?? ?? Ο Πέδρο Μαρτίνς εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η Φενέρμπαχτ­σε δεν θα πετάξει λευκή πετσέτα απέναντι στην Αϊντραχτ.
Ο Πέδρο Μαρτίνς εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η Φενέρμπαχτ­σε δεν θα πετάξει λευκή πετσέτα απέναντι στην Αϊντραχτ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece