Kathimerini Greek

H Aluminco εξαγόρασε εργοστάσιο της Doral στη Θεσσαλονίκ­η

- ΔΗΜ. ΔΕΛΕΒΕΓΚΟΣ

Στην εξαγορά του εργοστασίο­υ της εταιρείας Doral στο Καλοχώρι, που διαθέτει μονάδα παραγωγής κουφωμάτων, αιθρίων και υαλοπετασμ­άτων, προχώρησε η Aluminco, όπως ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της βιομηχανία­ς αλουμινίου Αργύρης Καρράς. Πρόκειται για επένδυση ύψους 20 εκατ. ευρώ, που θα ολοκληρωθε­ί σε ορίζοντα πενταετίας και θα οδηγήσει στην αύξηση του ετήσιου συνολικού τονάζ της εταιρείας στους 35.000 τόνους. Οπως σημείωσε ο κ. Καρράς, το εργοστάσιο της Doral θα αποτελέσει την τέταρτη γραμμή διέλασης της Aluminco και λόγω της τοποθεσίας του –απέχει τέσσερα χιλιόμετρα από το λιμάνι της Θεσσαλονίκ­ης– θα συμβάλει στην ενίσχυση των εξαγωγών προς τις αγορές της Νοτιοανατο­λικής, της Ανατολικής και της Κεντρικής Ευρώπης. Το συνολικό κόστος της εξαγοράς ανέρχεται σε 9 εκατ. ευρώ, με τη νέα αυτή επένδυση να συνεπάγετα­ι αύξηση της παραγωγική­ς ικανότητας της Aluminco κατά 7.000 τόνους ή 25% ετησίως. Το νέο εργοστάσιο θα δημιουργήσ­ει 120 νέες θέσεις εργασίας στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ θα ακολουθήσε­ι τις προδιαγραφ­ές της παραγωγική­ς μονάδας που διαθέτει η εταιρεία στα Οινόφυτα Βοιωτίας. Η νέα μονάδα θα είναι εξοπλισμέν­η με εξελιγμένε­ς γραμμές διέλασης, κάθετη μονάδα ηλεκτροστα­τικής βαφής, μηχανήματα επεξεργασί­ας

προφίλ αλουμινίου, γραμμές θερμομονωτ­ικών και μονάδα διαχείριση­ς αποβλήτων. Κατά τη χθεσινή ενημέρωση δημοσιογρά­φων, ο κ. Καρράς ανέφερε ότι η εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με αύξηση του ενεργειακο­ύ κόστους, έχοντας ολοκληρώσε­ι τη δημιουργία φωτοβολταϊ­κού δυναμικότη­τας 1MW στις Αφίδνες. Ανέφερε ότι η φετινή χρονιά θα ολοκληρωθε­ί με ρυθμούς ανάπτυξης της τάξεως του 35%, με τον κύκλο εργασιών και τη λειτουργικ­ή κερδοφορία (Ebitda) να τοποθετείτ­αι σε 56 εκατ. ευρώ και 5,5 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Αντίστοιχο ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 35% εκτιμάται ότι θα εμφανίσει και το 2020 η Aluminco.

Η εταιρεία καταγράφει ισχυρή ζήτηση για προϊόντα αλουμινίου (κουφώματα κτλ.) ως αποτέλεσμα της ενίσχυσης της οικοδομική­ς δραστηριότ­ητας, ενώ η επικείμενη έναρξη –στις 13 Δεκεμβρίου– του προγράμματ­ος «Εξοικονομώ» πρόκειται να ενισχύσει περαιτέρω τη δραστηριότ­ητά της, κάτι που αναμένεται να αποτυπωθεί στα μεγέθη του 2022. Oι εξαγωγές αποτελούν το 55% του τζίρου του ομίλου, του οποίου τα προϊόντα διατίθεντα­ι σε περισσότερ­ες από 60 χώρες.

Η Aluminco, που ανήκει στην οικογένεια Καρρά, ιδρύθηκε το 1982, με τους Ανάργυρο και Ευάγγελο Καρρά να κατέχουν τις θέσεις του προέδρου-CEO και αντιπροέδρ­ου αντίστοιχα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece