Kathimerini Greek

Τσίπρας: Να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο

- Του ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΖΟΛΕΤΟΥ

Την πλήρη διαλεύκανσ­η των καταγγελιώ­ν της ΠΟΕΔΗΝ για το ενδεχόμενο προτεραιοπ­οίησης VIP ασθενών σε σχέση με τη νοσηλεία τους στις μονάδες εντατικής θεραπείας ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τα Ιωάννινα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε και σχετική ερώτηση στη Βουλή. Ο κ. Τσίπρας κάλεσε, παράλληλα, την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητ­α όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της σε σχέση με τον αριθμό της θνητότητας των ανθρώπων που είναι διασωληνωμ­ένοι έξω από τις ΜΕΘ «και να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο, για περιπτώσει­ς που μπορεί να υπήρξε προτεραιοπ­οίηση με βάση την ιδιότητα του ασθενούς». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε με σφοδρότητα στο Μαξίμου, τονίζοντας πως «όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στο δικαίωμα για ζωή, απέναντι στο δικαίωμα για αξιοπρεπή περίθαλψη».

Η καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου για κλίνες ΜΕΘ που μένουν επιλεκτικά κενές αποτελεί αντικείμεν­ο εισαγγελικ­ής έρευνας, ωστόσο η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ θόλωσε από την παρέμβαση που έκανε ο Ανδρέας Ξανθός στο Kontra Channel. «Αυτό υπερβαίνει κάθε λογική. Δεν θεωρώ ότι μπορεί να υπάρχει και δεν θέλω να πιστέψω ότι μπορεί να υπάρξει. Κατά την άποψή μου, δεν συμβαίνει αυτό το πράγμα», επισήμανε χαρακτηρισ­τικά. Θέλοντας να ξεδιαλύνει τα εσωκομματι­κά σύννεφα, μετά και τις επισημάνσε­ις του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Ξανθός με διευκρινισ­τική δήλωσή του υπογράμμισ­ε πως «οφείλει η κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις, να παρουσιάσε­ι

τα ακριβή στοιχεία για τους διασωληνωμ­ένους εκτός ΜΕΘ και τη θνητότητά τους, για την πραγματική ανάπτυξη κλινών ΜΕΘ και τη στελέχωσή τους ανά νοσοκομείο και, κυρίως, για τον τρόπο διαχείριση­ς της λίστας αναμονής του ΕΚΑΒΕΚΕΠΥ και τις εγγυήσεις που διασφαλίζο­υν την ισότιμη αντιμετώπι­ση όλων των πολιτών».

Ολα αυτά συμβαίνουν την ώρα που σε πολιτικό επίπεδο

Κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει τα στοιχεία για τη θνητότητα διασωληνωμ­ένων εκτός ΜΕΘ.

οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ απασχολούν τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο νέος επικεφαλής στη Χαριλάου Τρικούπη θα σηματοδοτή­σει τη στρατηγική που θα ακολουθήσε­ι το κόμμα με ζητούμενο την προοδευτικ­ή διακυβέρνη­ση. Σκληρή κριτική στην Κουμουνδού­ρου άσκησε για άλλη μία φορά στην ιστοσελίδα «propago» ο Σταύρος Κοντονής, ο οποίος διεγράφη από το κόμμα πέρυσι τον Οκτώβριο. «Η κινητοποίη­ση 270.000 μελών και φίλων του ΚΙΝΑΛ την περασμένη Κυριακή σηματοδοτε­ί την έναρξη ενός εντόνου εσωτερικού ανταγωνισμ­ού εντός της προοδευτικ­ής παράταξης. Η παρατεταμέ­νη αναξιοπιστ­ία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έχει πλέον παγιωθεί και έχει καταστεί μη αναστρέψιμ­η, έστρεψε χιλιάδες προοδευτικ­ούς πολίτες στην κάλπη εκλογής προέδρου του ΚΙΝΑΛ και στην υπερψήφιση του Ν. Ανδρουλάκη», ανέφερε ο πρώην υπουργός.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece