Kathimerini Greek

Από τον δύσκολο δρόμο και ο ΠΑΟΚ

- Ο ΠΑΟΚ ΑΚΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛ­ΛΟΥ

έκανε το... καθήκον του απέναντι στη Λίνκολν από το Γιβραλτάρ, νίκησε στην Τούμπα με 2-0 και σε συνδυασμό με την επικράτηση της Κοπεγχάγης επί της Σλόβαν Μπρατισλάβ­ας με το ίδιο σκορ, εξασφάλισε την πρόκρισή του στη νοκ άουτ φάση του Conference League. Εκεί όπου θα αντιμετωπί­σει μία από τις ομάδες που τερμάτισαν τρίτες στους ομίλους του Europa League, με τις Σπάρτα Πράγας Αϊντχόβεν, Λέστερ, Φενερμπαχτ­σέ, Σέλτικ να είναι κάποιες εξ αυτών.

Μέχρι τον Φεβρουάριο, ωστόσο, οπότε και θα κληθεί ο ΠΑΟΚ να μετρήσει τις δυνάμεις του προς τους «16», αυτό που μένει να φανεί είναι αν το συγκεκριμέ­νο ευρωπαϊκό «βήμα» μπορεί να αποτελέσει μια νέα αρχή για τον «Δικέφαλο του Βορρά» στις υποχρεώσει­ς του σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ευχή που εξέφρασε και ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Αλλωστε, η ομάδα το τελευταίο διάστημα έχει χάσει πολύτιμο έδαφος και η συμμετοχή της στην κλήρωση της Δευτέρας, στη Νιόν της Ελβετίας, μόνο με

τονωτική ένεση μοιάζει.

Οι Θεσσαλονικ­είς, με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο (17΄ κεφαλιά Ζίβκοβιτς, 55΄ κεφαλιά Σβαμπ), αγωνιστικά δεν κόπιασαν, ωστόσο είδαν δύο τραυματισμ­ούς να τους «πληγώνουν» σε μια χρονική στιγμή όπου τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα.

Ο πρώτος του Ελ Καντουρί, ο οποίος στην προθέρμανσ­η του αγώνα υπέστη τράβηγμα και τη θέση του πήρε ο Αουγκούστο, και ο δεύτερος του Τέιλορ, που τραυματίστ­ηκε κατά τη διάρκεια της αναμέτρηση­ς και τον αντικατέστ­ησε ο νεαρός Λύρατζης.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Τέιλορ (61΄ λ. τρ. Λύρατζης), Κρέσπο, Μιχάι, Σίντκλεϊ, Σβαμπ (74΄ Τσιγγάρας), Κούρτιτς, Μουργκ, Αουγκούστο (68΄ Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι (68΄ Ακπομ).

ΛINKΟΛΝ: Κόλεϊνγκ, Τοσκάνο, Τσιπολίνα, Λόπες, Σέρτζεντ, Ανόν, Γιαχάγια, Ρονάν (72΄ Καραγιέρο), Γουόκερ (65΄ Οκραν), Γκόμεζ, Μπρίτο (78΄ Αράιθα).

Η βαθμολογία: Κοπεγχάγη 15, ΠΑΟΚ 11, Σλόβαν Μπρατισλάβ­ας 8, Λίνκολν 0.

 ?? ?? Ζίβκοβιτς και Λουτσέσκου πανηγυρίζο­υν το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ στο χθεσινό 2-0 επί της Λίνκολν. Ο στόχος επετεύχθη, τα μπαράζ έρχονται.
Ζίβκοβιτς και Λουτσέσκου πανηγυρίζο­υν το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ στο χθεσινό 2-0 επί της Λίνκολν. Ο στόχος επετεύχθη, τα μπαράζ έρχονται.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece