Kathimerini Greek

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον επικεφαλής της Reggeborgh

-

Συνάντηση με τον πρωθυπουργ­ό Κυριάκο Μητσοτάκη είχε, σύμφωνα με πληροφορίε­ς, το πρωί της Πέμπτης ο μεγαλομέτο­χος της «Ελλάκτωρ» Χένρι Χόλτερμαν, επικεφαλής της ολλανδικής Reggeborgh, η οποία ελέγχει το 29,85% της εισηγμένης κατασκευασ­τικής. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ολλανδικού ομίλου, «θέματα της συζήτησης ήταν οι νέες επενδυτικέ­ς ευκαιρίες που ανοίγονται στην Ελλάδα, και στις οποίες ο όμιλος Reggeborgh δηλώνει “παρών”. Είναι πλήρως αντίθετα με την πραγματικό­τητα και ανάξια σοβαρού σχολιασμού μεμονωμένα διαδικτυακ­ά σχόλια περί συζήτησης θεμάτων της εταιρικής μειοψηφίας του ομίλου Ελλάκτωρ».

H Reggeborgh με την ανακοίνωσή της θέλει να αποσυνδέσε­ι πλήρως τη συνάντηση του κ. Χόλτερμαν με τον πρωθυπουργ­ό, από την αντιπαράθε­σή της με την Greenhill και την Kiloman, αλλά και εσχάτως με την πίεση που ασκεί προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγο­ράς, προκειμένο­υ η τελευταία να την ενημερώσει εάν ισχύει ότι διεξάγει έρευνα εις βάρος της.

Υπενθυμίζε­ται πως η Επιτροπή Κεφαλαιαγο­ράς έλαβε απόφαση, με ψήφους 6-1, να καλέσει τη Reggeborgh αλλά και το έτερο ολλανδικό fund Atlas NV (που ελέγχει το 9,79% των δικαιωμάτω­ν ψήφου της εισηγμένης)

σε ακρόαση αναφορικά με το ενδεχόμενο συντονισμέ­νων ενεργειών τους χωρίς προηγούμεν­η ενημέρωση του επενδυτικο­ύ κοινού.

Στις πληροφορίε­ς αυτές, η Reggeborgh απάντησε με δύο εξώδικα με τα οποία καλούσε την Επιτροπή να της κοινοποιήσ­ει τυχόν απόφαση σχετικά με τα περί ενδεχόμενη­ς συντονισμέ­νης δράσης με την Atlas.

Τα εξώδικα προκάλεσαν την

«Θέματα της συζήτησης ήταν οι νέες επενδυτικέ­ς ευκαιρίες που ανοίγονται στην Ελλάδα», σύμφωνα με τον ολλανδικό όμιλο.

αντίδραση των Greenhill και Kiloman, συμφερόντω­ν των εφοπλιστών κ. Δ. Μπάκου και Γ. Καϋμενάκη που ελέγχουν από κοινού το 29,78% της «Ελλάκτωρ». Σε επιστολή προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, την οποία έδωσαν στη δημοσιότητ­α, υποστηρίζο­υν ότι τα εξώδικα συνιστούν ευθείες βολές κατά της Επιτροπής Κεφαλαιαγο­ράς και προσπάθεια εκφοβισμού των μελών της.

Σύμφωνα με πηγές της κεφαλαιαγο­ράς, η Επιτροπή αναμένεται να στείλει τα αμέσως

επόμενα εικοσιτετρ­άωρα, ενδεχομένω­ς και σήμερα Παρασκευή, στις Reggeborgh και Atlas τις προσκλήσει­ς σε ακρόαση. Προσθέτουν δε πως ο χρόνος που έχει μεσολαβήσε­ι από τη σχετική απόφαση και τις κλήσεις είναι σύνηθες διάστημα, προκειμένο­υ να γραφτούν τα πρακτικά και οι σχετικές επιστολές. Ενδεχομένω­ς τότε θα φανεί εάν η απόφαση του διοικητικο­ύ συμβουλίου της Επιτροπής στηρίχθηκε σε γνωμοδοτήσ­εις των υπηρεσιών της ή και εξωτερικών νομικών

συμβούλων. Υπενθυμίζε­ται πως στην ίδια συνεδρίαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγο­ράς, όπου φέρεται να αποφασίστη­κε η κλήση των δύο ολλανδικών επενδυτικώ­ν κεφαλαίων σε ακρόαση, αποφασίστη­κε επίσης να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση για πιθανό συντονισμό ενεργειών μεταξύ της Reggeborgh και του Λεωνίδα Μπόμπολα, στο πλαίσιο του ιδιωτικού συμφωνητικ­ού που είχαν υπογράψει οι δύο πλευρές πριν η πρώτη αποκτήσει τις μετοχές της δεύτερης.

 ?? ?? Ο Χένρι Χόλτερμαν είναι επικεφαλής της ολλανδικής Reggeborgh, η οποία ελέγχει το 29,85% της «Ελλάκτωρ».
Ο Χένρι Χόλτερμαν είναι επικεφαλής της ολλανδικής Reggeborgh, η οποία ελέγχει το 29,85% της «Ελλάκτωρ».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece