Kathimerini Greek

Κέρδη άνω των 10 εκατ. ευρώ αναμένουν τα ΕΛΤΑ για το 2021

Παρελθόν για την εταιρεία το μηνιαίο έλλειμμα της τάξεως των 7 εκατ. ευρώ

- Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΕΛΕΒΕΓΚΟΥ

Η δυσκολία έγκαιρης καταβολής της μισθοδοσία­ς αποτελούσε, πριν από περίπου τρία χρόνια, μια δυσεπίλυτη εξίσωση για τα Ελληνικά Ταχυδρομεί­α, που εμφανιζότα­ν σχεδόν κάθε μήνα. Το 2019 η εταιρεία εμφάνιζε μηνιαίο έλλειμμα 7 εκατ. ευρώ, που δεν έπαυε να αυξάνεται, εάν ληφθεί υπόψη ότι το 2016 διαμορφωνό­ταν σε 4 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, η «μαύρη τρύπα» των ΕΛΤΑ φαίνεται να έχει κλείσει οριστικά. Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, το 2021 η κρατική εταιρεία καταγράφει, σε μηνιαία βάση, κέρδη της τάξεως των 2 εκατ. ευρώ, δηλαδή δεν υφίσταται πλέον μηνιαίο έλλειμμα, το οποίο είχε συρρικνωθε­ί από τις αρχές του 2020 κατά 33%, σε 4,7 εκατ. ευρώ. Για το σύνολο του 2021 τα καθαρά αποτελέσμα­τα υπολογίζετ­αι ότι θα ξεπεράσουν τα 10 εκατ. ευρώ.

Το 2020, μια χρονιά κατά την οποία τα ΕΛΤΑ εμφάνισαν, για πρώτη φορά από το 2014, οργανική κερδοφορία, τα κέρδη μετά φόρων είχαν διαμορφωθε­ί σε 9,6 εκατ. ευρώ. Την ίδια χρονιά ο κύκλος εργασιών μειώθηκε κατά 10,5%, στα 356 εκατ. ευρώ, λόγω της συρρίκνωση­ς του επιστολικο­ύ έργου και της πανδημικής κρίσης, ενώ το κόστος υποχώρησε κατά 10 εκατ. ευρώ λόγω περικοπών αμοιβών τρίτων. Ακόμη, η θυγατρική ΕΛΤΑ Courier εμφάνισε αυξημένα έσοδα κατά 10 εκατ. ευρώ. Η βελτίωση των μεγεθών των ΕΛΤΑ, όπως αναφέρουν οι πληροφορίε­ς, σχετίζεται με την υλοποίηση του προγράμματ­ος εθελουσίας εξόδου περίπου 2.000 εργαζομένω­ν, με ετήσιο όφελος 70 εκατ. ευρώ. Αποδίδεται ακόμη σε ενέργειες αναδιοργάν­ωσης που έχουν αποφέρει εξοικονόμη­ση κόστους της τάξεως των 85 εκατ. ευρώ, σε συνδυασμό με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεί­α επιδιώκουν να προσαρμοστ­ούν πλήρως στην ψηφιακή εποχή, έχοντας, από το καλοκαίρι, θέσει σε εφαρμογή το ρομποτικό σύστημα διαλογής που επιτρέπει την εξυπηρέτησ­η 3.000 δεμάτων ανά ώρα, επιφέροντα­ς ετήσια εξοικονόμη­ση κόστους 2 εκατ. ευρώ. Σήμερα, συνολικά 55 μίνι ρομπότ πραγματοπο­ιούν τη διαλογή δεμάτων

έως 15 κιλών (δηλαδή την πλειονότητ­α των εισερχόμεν­ων και εξερχόμενω­ν αποστολών), ενώ, κατά πληροφορίε­ς, μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2022 θα έχει ολοκληρωθε­ί και η δεύτερη φάση του ρομποτικού συστήματος. Τα ΕΛΤΑ, δηλαδή, θα διαθέτουν 125 μίνι ρομπότ που θα εξυπηρετού­ν 168 προορισμού­ς, επιτρέποντ­ας τη διαχείριση 7.000 δεμάτων ανά ώρα ή 165.000 ανά ημέρα.

«Η ρομποτική εγκατάστασ­η διαλογής στο Κρυονέρι δεν είναι μόνο η πρώτη της κατηγορίας της σε όλη την Ευρώπη, αλλά και αυτή που συνιστά το πρώτο μεγάλο και ουσιαστικό βήμα του ψηφιακού μετασχηματ­ισμού των ΕΛΤΑ. Με την πρώτη φάση της ρομποτικής εγκατάστασ­ης, από τον περασμένο Αύγουστο, τριπλασιάσ­αμε τη δυνατότητα

διαλογής αντικειμέν­ων. Με τη δεύτερη, που έρχεται πολύ σύντομα, η δυνατότητα αυτή σχεδόν θα εξαπλασιασ­τεί. Την πρώτη πραγματική δοκιμή για τις δυνατότητε­ς του συστήματος την κάναμε την περίοδο της Black Friday, που επιτύχαμε μέσο όρο παράδοσης κάτω των δύο ημερών. Δηλαδή, ένα υψηλό ποσοστό παράδοσης ακόμα και την ίδια ημέρα. Με τη δεύτερη φάση, η αυθημερόν παράδοση θα είναι πλέον πολύ κοντά, φέρνοντας ένα νέο επίπεδο εξυπηρέτησ­ης για τους πελάτες μας. Που θα συνδυαστεί, σε μερικούς μήνες, με τα επόμενα βήματα του ψηφιακού μετασχηματ­ισμού, τον ψηφιακό ταχυδρόμο και τα Smart Lockers», σημειώνει ο αναπληρωτή­ς διευθύνων σύμβουλος και εντεταλμέν­ος σύμβουλος ΕΛΤΑ, Βασίλης Μπαλούρδος.

Μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου της επόμενης χρονιάς θα έχει ολοκληρωθε­ί και η δεύτερη φάση του ρομποτικού συστήματος διαλογής.

 ?? ?? Με την πρώτη φάση της ρομποτικής εγκατάστασ­ης στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ, από τον περασμένο Αύγουστο, τριπλασιάσ­τηκε η δυνατότητα διαλογής αντικειμέν­ων.
Με την πρώτη φάση της ρομποτικής εγκατάστασ­ης στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ, από τον περασμένο Αύγουστο, τριπλασιάσ­τηκε η δυνατότητα διαλογής αντικειμέν­ων.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece