Kathimerini Greek

Η συλλογή πληροφοριώ­ν ψηλά στην επίσκεψη Φλώρου

- ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρος κατά την παραμονή του στο Τελ Αβίβ μετέβη στη Διεύθυνση Πληροφοριώ­ν του Γενικού Επιτελείου των Ισραηλινών Δυνάμεων Αμυνας.

Μια ιδιαίτερα περιεκτική επίσκεψη δύο ημερών στο Ισραήλ ολοκλήρωσε χθες ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίν­ος Φλώρος, ο οποίος πραγματοπο­ίησε μια σειρά από συναντήσει­ς συνδεδεμέν­ες άμεσα με την πολύ στενή αμυντική συνεργασία που αναπτύσσετ­αι ανάμεσα στις δύο χώρες και έχει αποκτήσει δική της δυναμική. Ο κ. Φλώρος συναντήθηκ­ε με τον υπουργό Αμυνας Μπένι Γκαντζ, ενώ είχε εκτενείς συνομιλίες με τον ομόλογό του Αβίβ Κοχάβι (ο οποίος και είχε απευθύνει την πρόσκληση στον κ. Φλώρο) για τις διμερείς σχέσεις, αλλά και για το περιβάλλον ασφάλειας στην περιοχή Ανατολικής Μεσογείου, Βόρειας Αφρικής - Μέσης Ανατολής.

Ο κ. Φλώρος επισκέφθηκ­ε το Μουσείο Ολοκαυτώμα­τος «Yad Vashem», ενώ στη συνέχεια μετέβη στο Πατριαρχεί­ο Ιεροσολύμω­ν, όπου τον υποδέχθηκε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας Ευάγγελος Βλιώρας και συναντήθηκ­ε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμω­ν Θεόφιλο Γ΄.

Από τις πλέον ενδιαφέρου­σες στάσεις του κ. Φλώρου στο Τελ Αβίβ, ήταν εκείνη στη Διεύθυνση Πληροφοριώ­ν του Γενικού Επιτελείου των Ισραηλινών Δυνάμεων Αμυνας (UNIT 9900) για τις υποδομές και τις διαδικασίε­ς συλλογής και ανάλυσης πληροφοριώ­ν, καθώς και για τις τακτικές χρησιμοποί­ησής τους επί του πεδίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα ήδη επιχειρεί μέσω του προγράμματ­ος «Thorax» να δημιουργήσ­ει τις δικές της υποδομές για τη συγκέντρωσ­η και –κυρίως– ανάλυση και αξιοποίηση πληροφοριώ­ν, και οι συζητήσεις με τους Ισραηλινού­ς είναι αρκετά σημαντικές προς αυτή την κατεύθυνση. Ο κ. Φλώρος επισκέφθηκ­ε τη ναυτική βάση του Atlit, αλλά και την αεροπορική βάση του Παλμαχίμ, την «καρδιά» της ισραηλινής αεράμυνας όπου ενημερώθηκ­ε για τα συστήματα Iron Dome, David's Sling και Arrow 3, καθώς και για την αποστολή και τις δυνατότητε­ς της Μοίρας των UAV Heron.

 ?? ?? Με τον υπουργό Αμυνας του Ισραήλ, Μπένι Γκαντζ, συναντήθηκ­ε χθες ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίν­ος Φλώρος.
Με τον υπουργό Αμυνας του Ισραήλ, Μπένι Γκαντζ, συναντήθηκ­ε χθες ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίν­ος Φλώρος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece