Kathimerini Greek

Ανοίγει πανιά για 59η χρονιά το Ράλλυ Αιγαίου

-

Για 59η χρονιά θα ανοίξει αύριο πανιά το Ράλλυ Αιγαίου. Η διοργάνωση του Πανελληνίο­υ Ομίλου Ιστιοπλοΐα­ς Ανοικτής Θαλάσσης για άλλη μία φορά θα συνδυάσει τον αθλητισμό με τον τουρισμό και την προστασία του περιβάλλον­τος. Τα σκάφη θα αποπλεύσου­ν από το Σούνιο με προορισμό το κατά τη λαϊκή παράδοση χωριό του Ομήρου, τη Βολισσό της Χίου, σε μια διαδρομή όπου η νυχτερινή πλεύση και η κακοκαιρία «Genesis» θα δοκιμάσουν τη ναυτοσύνη των αγωνιζομέν­ων.

Στη φετινή διοργάνωση θα λάβουν μέρος παλαιοί και εν ενεργεία πρωταθλητέ­ς του τριγώνου και της ανοικτής θάλασσας, αλλά και οι ιστιοπλόοι που λατρεύουν τις προκλήσεις της ανοικτής θάλασσας. Ανάμεσα στους μετέχοντες θα είναι και οι «χάλκινοι» ολυμπιονίκ­ες του Ρίο Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής με το γαλανόλευκ­ο σκάφος «Velos». Για 29η χρονιά θα αγωνιστεί η ομάδα «Οπτιμουμ», η οποία θα δοκιμάσει για πρώτη φορά στο Αιγαίο το νέο σκάφος της, «Optimum S».

«Το Ράλλυ Αιγαίου είναι ένας απαιτητικό­ς αγώνας που απευθύνετα­ι σε έμπειρους και ικανούς ιστιοπλόου­ς. Παρά τις δύσκολες οικονομικέ­ς και κοινωνικές συνθήκες, ο αγώνας θα συνεχίσει και φέτος την πορεία

του», δήλωσε στην «Κ» ο πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ, Ιωάννης Μαραγκουδά­κης, ο οποίος ως ιστιοπλόος, αγωνιζόμεν­ος στη μακροβιότε­ρη διοργάνωση της Ανατολικής Μεσογείου, έχει δει δεκάδες φορές τον ήλιο να ανατέλλει και να δύει στο Αιγαίο Πέλαγος

Η εκκίνηση της 1ης ιστιοδρομί­ας θα πραγματοπο­ιηθεί αύριο το μεσημέρι (14.00) και οι ιστιοπλόοι θα βρεθούν μπροστά στην αγωνιστική πρόκληση μιας διαδρομής 105-138 ν.μ. Θα χρειαστεί να ανέβουν προς το Κάβο Ντόρο και με τη νύχτα και τα ακραία καιρικά φαινόμενα της «Genesis» για «συντροφιά» θα φτάσουν στην ομηρική Βολισσό. Οι διοργανωτέ­ς επέλεξαν το μικρό γραφικό χωριό αντί για την πρωτεύουσα του νησιού, προκειμένο­υ να ενισχύσουν και την τοπική οικονομία.

Στο «νησί της μαστίχας» θα διεξαχθούν δύο ιστιοδρομί­ες και τα σκάφη θα πάρουν εκκίνηση για την επιστροφή στις 17 Ιουνίου. Κατά τη διάρκεια της παραμονής των ιστιοπλόων θα πραγματοπο­ιηθεί συμβολικός καθαρισμός ακτής στο πλαίσιο της περιβαλλον­τικής δράσης του ΠΟΙΑΘ «Να σώσουμε τις θάλασσές μας». Ο αγώνας είναι αφιερωμένο­ς στη μνήμη της σφαγής της Χίου (1822-2022).

ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΣΠΑΝΕΑ

 ?? ?? Στη φετινή διοργάνωση θα λάβουν μέρος παλαιοί και εν ενεργεία πρωταθλητέ­ς του τριγώνου και της ανοικτής θάλασσας, αλλά και οι ιστιοπλόοι που λατρεύουν τις προκλήσεις της ανοικτής θάλασσας.
Στη φετινή διοργάνωση θα λάβουν μέρος παλαιοί και εν ενεργεία πρωταθλητέ­ς του τριγώνου και της ανοικτής θάλασσας, αλλά και οι ιστιοπλόοι που λατρεύουν τις προκλήσεις της ανοικτής θάλασσας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece