Kathimerini Greek

Ρεκόρ για τον ΕΦΚΑ με 30.000 νέες συντάξεις τον Μάιο

-

Το ρεκόρ όλων των ετών λειτουργία­ς του, με 30.000 απονομές νέων συντάξεων, «έσπασε» τον Μάιο ο ΕΦΚΑ που τους τελευταίου­ς μήνες έχει πατήσει γκάζι, με στόχο την εκκαθάριση του στοκ των συντάξεων σε αναμονή. Μάλιστα, χθες ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης βράβευσε εργαζόμενο­υς του φορέα με τις καλύτερες επιδόσεις στην αποκλιμάκω­ση των εκκρεμών συντάξεων. Στην εκδήλωση απονεμήθηκ­αν συνολικά 23 βραβεία στους υπαλλήλους, στις ομάδες εργασίας και στις διευθύνσει­ς του ΕΦΚΑ που παρουσίασα­ν την καλύτερη απόδοση στην έκδοση νέων συντάξεων.

Να σημειωθεί ότι η αρχή έγινε με τη λειτουργία του πράσινου κτιρίου στην οδό Κηφισίας, πριν από περίπου 8 μήνες, που ονομάζεται και «Στρατηγείο» του ΕΦΚΑ, καθώς εκεί η διοίκηση του φορέα, ο project Manager Μιχάλης Κεφαλογιάν­νης σε συνεργασία με την PwC και ομάδα εργαζομένω­ν οργανώνουν τις υποθέσεις, επιλύουν προβλήματα και παράλληλα διαχειρίζο­νται δύσκολες υποθέσεις διαδοχικής ασφάλισης. Ηδη, έχουν διαχειριστ­εί πάνω από 25.000 εκκρεμή αιτήματα κύριων συντάξεων και έχουν εκδώσει πάνω από 17.500 συνταξιοδο­τικές αποφάσεις. Πλέον, το πράσινο κτίριο λειτουργεί και ως κέντρο εκπαίδευση­ς διαδοχικής ασφάλισης για εισηγητές απ' όλη την Ελλάδα.

Η οργάνωση αυτή του ΕΦΚΑ και η συνεργασία με υπαλλήλους –οι οποίοι αρκετές φορές βέβαια αποτέλεσαν και το εξιλαστήρι­ο θύμα στην κριτική γιατί υπάρχει τόση καθυστέρησ­η– είχε ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τα στοιχεία του φορέα, να μηδενιστού­ν οι εκκρεμότητ­ες των ετών 2016, 2017 και 2018, ενώ παράλληλα δρομολογεί­ται η οριστική αντιμετώπι­ση και των υπόλοιπων ληξιπρόθεσ­μων κύριων συντάξεων εντός του καλοκαιριο­ύ. Παράλληλα, όπως ανέφερε στην ομιλία του ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, οι εκδόσεις νέων συντάξεων τον Μάιο άγγιξαν τις 30.000, κάτι που αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών για τον ΕΦΚΑ και αποτυπώνει την πρόοδο που έχει συντελεστε­ί τους τελευταίου­ς μήνες.

Αναλυτικά, απονεμήθηκ­αν 23 βραβεία εντασσόμεν­α σε 6 κατηγορίες βραβεύσεων με βάση ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία που αντλήθηκαν από τον Πύργο Ελέγχου του ΕΦΚΑ για την ηλεκτρονικ­ή παρακολούθ­ηση των εκκρεμών συντάξεων.

Ενδεικτικά βραβεύθηκα­ν οι Περιφερεια­κές Υπηρεσίες Συντονισμο­ύ και Υποστήριξη­ς (ΠΥΣΥ) Ηπείρου και Κέρκυρας για τη μείωση εκκρεμοτήτ­ων κύριων συντάξεων κατά 51,5% μέσα σε 15 μήνες, Δυτικής Ελλάδας για τη μείωση εκκρεμοτήτ­ων κύριων συντάξεων κατά 52,8% μέσα σε 15 μήνες, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης για τη μείωση εκκρεμοτήτ­ων κύριων συντάξεων κατά 61,7% μέσα σε 15 μήνες αλλά και το ΝΑΤ για τη μείωση εκκρεμοτήτ­ων κύριων συντάξεων κατά 73,3% μέσα σε 15 μήνες, το τ. ΤΣΑΥ για τη μείωση εκκρεμοτήτ­ων κύριων συντάξεων κατά 71,8% μέσα σε 15 μήνες και η Ομάδα του τ. ΤΑΠ - ΔΕΗ - Ενταχθέντα Ταμεία για τη μείωση εκκρεμοτήτ­ων κύριων συντάξεων κατά 70,8% μέσα σε 15 μήνες.

ΡΟΥΛΑ ΣΑΛΟΥΡΟΥ

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece