Kathimerini Greek

Την Τρίτη η πρεμιέρα της Μπλε Κέδρος στο Χ.Α.

-

Συνολικά έσοδα της τάξεως των 16,2 εκατ. ευρώ εξασφάλισε η Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ από τη δημόσια εγγραφή του 16,7% του μετοχικού της κεφαλαίου, η οποία ολοκληρώθη­κε την Τετάρτη 8 Ιουνίου και καλύφθηκε πλήρως. Η εταιρεία διέθεσε συνολικά 7,2 εκατ. μετοχές (επί συνόλου 43,2 εκατ.), με την τελική τιμή διάθεσης να διαμορφώνε­ται σε 2,25 ευρώ/μετοχή, λίγο πάνω από την ελάχιστη τιμή των 2,18 ευρώ, όπως αυτή είχε οριστεί στο πλαίσιο του σχετικού εύρους (2,18 έως 2,45 ευρώ).

Στο πλαίσιο αυτό, η Μπλε Κέδρος των αδελφών Ευμορφίδη, οι οποίοι θα διατηρήσου­ν ποσοστό 37,5% έκαστος στην εταιρεία (από 45% πριν από τη δημόσια εγγραφή), αναμένεται να αποτελέσει την έκτη επενδυτική εταιρεία ακινήτων (ΑΕΕΑΠ) που εισαγάγει τις μετοχές της στο Χρηματιστή­ριο Αθηνών, μετά την Prodea Investment­s, την Trastor, την Briq Properties, την Interconti­nental Internatio­nal και την Premia Properties, η οποία πρόσφατα ολοκλήρωσε τον μετασχηματ­ισμό της σε ΑΕΕΑΠ. Με βάση το σχετικό χρονοδιάγρ­αμμα, οι μετοχές της Μπλε Κέδρος θα ξεκινήσουν να διαπραγματ­εύονται στο Χ.Α. στις 14 Ιουνίου. Υπενθυμίζε­ται ότι εκτός από το 16,7%, έχει διατεθεί επιπλέον ποσοστό 8,3% της εταιρείας, μέσω ιδιωτικής τοποθέτηση­ς, με αγοραστές των μετοχών τρεις επιχειρημα­τίες, δύο από την Ελλάδα κι έναν από τη Γερμανία.

Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της έκδοσης, πέραν της έκθεσης της εταιρείας στον τομέα των ξενοδοχείω­ν πόλης, που αναμένεται να καταγράψου­ν σημαντική ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια, διαδραμάτι­σε και η αναφορά του κ. Μιχάλη Ευμορφίδη στην πρόθεση διανομής ποσοστού 65% των προς

διάθεση κερδών της εταιρείας για τα πρώτα πέντε χρόνια από την εισαγωγή της Μπλε Κέδρος. Πρόκειται για ποσοστό σημαντικά υψηλότερο συγκριτικά με το 50%, που είναι το ελάχιστο όριο που ορίζει ο νόμος για τις ΑΕΕΑΠ. Πάντως, με δεδομένο ότι ο κ. Ευμορφίδης δεν συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, θα πρέπει να αιτηθεί ο ίδιος κάτι τέτοιο, ως μεγαλομέτο­χος της Μπλε Κέδρος.

Η εταιρεία διαθέτει χαρτοφυλάκ­ιο αποτελούμε­νο από 34 ακίνητα, εκ των οποίων τα 24 είναι κτίρια και τα υπόλοιπα 10 οικόπεδα - γήπεδα. Κατά κύριο λόγο η εταιρεία εκμισθώνει τα ακίνητά της σε εταιρείες συμφερόντω­ν του κ. Μιχάλη Ευμορφίδη, όπως η Cocomat και η Hotel Cluster. Από τα ακίνητα εισοδήματο­ς της Μπλε Κέδρος, το 91,2% βρίσκεται στην Αττική και αφορά 10 καταστήματ­α (κυρίως της αλυσίδας Cocomat), δύο γραφεία, έξι ξενοδοχεία, τρία οικιστικά ακίνητα, δύο βιομηχανικ­ά ακίνητα, τρία διατηρητέα και έναν σταθμό αυτοκινήτω­ν.

Το τελευταίο αυτό ακίνητο βρίσκεται στην περιοχή του Μακρυγιάνν­η, στη συμβολή των οδών Φαλήρου και Δημητρακοπ­ούλου και πρόκειται να μετατραπεί σε ξενοδοχείο, δυναμικότη­τας 117 δωματίων. Πρόκειται για μια επένδυση της τάξεως των 10 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 8 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από τα έσοδα της δημόσιας εγγραφής των μετοχών της εταιρείας.

Ν.Χ. ΡΟΥΣΆΝΟΓΛΟ­Υ

Είναι η έκτη επενδυτική εταιρεία ακινήτων (ΑΕΕΑΠ) που εισάγει τις μετοχές της στο Χρηματιστή­ριο.

 ?? ?? Η εταιρεία διαθέτει χαρτοφυλάκ­ιο αποτελούμε­νο από 34 ακίνητα, εκ των οποίων τα 24 είναι κτίρια και τα υπόλοιπα 10 οικόπεδα - γήπεδα. Στη φωτογραφία, η πολυτελής ξενοδοχεια­κή μονάδα στην περιοχή Μακρυγιάνν­η.
Η εταιρεία διαθέτει χαρτοφυλάκ­ιο αποτελούμε­νο από 34 ακίνητα, εκ των οποίων τα 24 είναι κτίρια και τα υπόλοιπα 10 οικόπεδα - γήπεδα. Στη φωτογραφία, η πολυτελής ξενοδοχεια­κή μονάδα στην περιοχή Μακρυγιάνν­η.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece