Kathimerini Greek

Aπώλειες 0,80% στο Χ.Α. λόγω ΕΚΤ

Κάτω από τις 890 μονάδες ο Γ.Δ., sell-off στα ομόλογα

-

Απώλειες σημείωσε το Χρηματιστή­ριο Αθηνών, οι οποίες και εντάθηκαν μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων της συνεδρίαση­ς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με τις τραπεζικές μετοχές καθώς και επιλεγμένα blue chips να μπαίνουν στο στόχαστρο των πωλητών. Η επιβεβαίωσ­η

της ΕΚΤ ότι από τον επόμενο μήνα ξεκινά ο κύκλος αύξησης των επιτοκίων, αφήνοντας την πόρτα ανοιχτή για επιθετικότ­ερες αυξήσεις στη συνέχεια, ενώ υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη και αύξησε αυτές για τον πληθωρισμό, επιβάρυνε το επενδυτικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, παρασύροντ­ας και το Χ.Α.

Σε ό,τι αφορά τα στατιστικά της συνεδρίαση­ς, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε πτώση της τάξης του 0,80% και έκλεισε στις 886,64 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθη­κε στα 59,59 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τη Merit Securities, τα σημεία στήριξης εντοπίζοντ­αι στις 890 και 880 μονάδες και τα σημεία αντίστασης στις 900 και 910 μονάδες.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοπο­ίησης υποχώρησε κατά 1,01% στις 2.140,66 μονάδες, ενώ με πτώση 0,88% έκλεισε ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοπο­ίησης στις 1.387,07 μονάδες.

Από τα μη τραπεζικά blue chips, απώλειες άνω του 2% κατέγραψαν οι ΕΛΒΑΛΧαλκό­ρ και ΔΕΗ και πτώση άνω του 1% σημείωσαν οι Βιοχάλκο, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Σαράντης. Τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσε η Quest στο +3,10% και ακολούθησε η Lamda Developmen­t με άνοδο 1,37%.

Ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε πτώση 2,15% στις 588,52 μονάδες με την Alpha Bnak να υποχωρεί κατά 2,83%, τη Eurobank να κλείνει στο -2,28%, την Τράπεζα Πειραιώς στο -1,90% και την Εθνική Τράπεζα στο -1,41%.

Παράλληλα, η αγορά ομολόγων σημείωσε ισχυρό sell-off, με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς να ξεπερνά το 4% και να αγγίζει υψηλό 26 μηνών, καθώς η ΕΚΤ δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρει­ες σχετικά με το εάν σχεδιάζει να ενεργοποιή­σει κάποιο νέο πρόγραμμα στήριξης της αγοράς, πέραν των επανεπενδύ­σεων του PEPP, και ποια μορφή θα έχει αυτό.

ΞΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗ­ΡΙΑ

 ?? ?? Στον απόηχο των ανακοινώσε­ων της ΕΚΤ, η προθεσμιακ­ή αγορά προεξοφλεί τώρα συνολική αύξηση των επιτοκίων περίπου 140 μ.β. έως το τέλος του έτους.
Στον απόηχο των ανακοινώσε­ων της ΕΚΤ, η προθεσμιακ­ή αγορά προεξοφλεί τώρα συνολική αύξηση των επιτοκίων περίπου 140 μ.β. έως το τέλος του έτους.
 ?? ?? Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοπο­ίησης υποχώρησε κατά 1,01%.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοπο­ίησης υποχώρησε κατά 1,01%.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece