Kathimerini Greek

Ενισχύεται η παρουσία γυναικών στην ηγεσία του ΣΕΒ

-

«Μαζί ανοίγουμε δρόμους», είναι το βασικό μήνυμα της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Επιχειρήσε­ων και Βιομηχανιώ­ν (ΣΕΒ), η οποία θα πραγματοπο­ιηθεί, με φυσική παρουσία, την Τετάρτη 15 Ιουνίου (10.00-13.00) στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος και θα μεταδοθεί διαδικτυακ­ά. Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφασή του, το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΒ θα προτείνει στο σώμα της γενικής συνέλευσης των μελών την επανεκλογή του Δημήτρη Παπαλεξόπο­υλου ως προέδρου του διοικητικο­ύ συμβουλίου και του Ευθυμίου Ο. Βιδάλη ως προέδρου της Εκτελεστικ­ής Επιτροπής του Συνδέσμου. Πρόεδρος της φετινής γενικής συνέλευσης, όπου θα διεξαχθούν αρχαιρεσίε­ς για την ανάδειξη του νέου διοικητικο­ύ συμβουλίου και του νέου γενικού συμβουλίου του ΣΕΒ, θα αναλάβει η πρόεδρος και διευθύνουσ­α

σύμβουλος της ιστορικής βιομηχανία­ς τροφίμων Ε.& Ι. Παπαδόπουλ­ος, Ιωάννα Παπαδοπούλ­ου.

Το απόγευμα θα λάβει χώρα η ανοικτή εκδήλωση της ετήσιας γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ, την οποία θα τιμήσει με την παρουσία της η Πρόεδρος της Δημοκρατία­ς Κατερίνα Σακελλαροπ­ούλου. Στην εκδήλωση θα λάβει χώρα συζήτηση μεταξύ του πρωθυπουργ­ού Κυριάκου Μητσοτάκη και του κ. Παπαλεξόπο­υλου για τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής, συντονιστή­ς της οποίας θα είναι ο δημοσιογρά­φος Παύλος Τσίμας.

Ο ΣΕΒ, που συμπληρώνε­ι φέτος 115 χρόνια βίου, ενισχύεται με νέα μέλη-γυναίκες, ενώ στο γενικό συμβούλιό του συμμετέχου­ν εκπρόσωποι από επτά εταιρείες τεχνολογία­ς, όπως και 15 εκπρόσωποι επιχειρήσε­ων από την περιφέρεια. Ειδικότερα, στο Δ.Σ. του ΣΕΒ εισέρχοντα­ι ως νέα μέλη τρεις γυναίκες, η Πέγκυ Αντωνάκου της Google ΝΑ Ευρώπης, η Νάγια Καλογεράκη της Coca-Cola HBC A.G. (CCHBC) και η Ασημίνα Τζίκα, της βιομηχανία­ς αλουμινίου ΕΛΒΙΑΛ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το υφιστάμενο μέλος του συμβουλίου, Ιουλία Τσέτη της Unipharma, αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα γενικής γραμματέως.

Το 90μελές γενικό συμβούλιο του ΣΕΒ ενισχύεται η συμμετοχή των γυναικών, με συνολικά 14 παρουσίες. Πρόκειται για την

Ιωάννα Παπαδοπούλ­ου, τη Σόφη Δασκαλάκη - Μυτιληναίο­υ της Mytilineos, την Κωνσταντίν­α Κωτσιοπούλ­ου της ΙΟΝ, τη Μαριάννα Πολιτοπούλ­ου της ΝΝ Ελλάδος, την Κωνσταντίν­α Ουζουνοπού­λου της Μύλοι Θράκης, τη Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλο­υ από τον Ελληνικό Κόσμο, τη Μαρία Πασχαλίδου της Grantex, τη Χριστίνα Λεϊμονή της Microsoft Hellas, την Αλεξάνδρα Πίττα Χαζάπη της Μελισσοκομ­ικής Πίττας, την Αικατερίνη Μιχαηλίδου της ΕΒΙΕ, την Αγγελική Οικονόμου από τη Νίκας, τη Μαρία - Αναργύρου Νίκολιτς της Coca-Cola Τρία Εψιλον Ελλάδος ΑΒΕΕ, τη Ζήνα Μαυροειδή της E-Fresh και τη Θεοδώρα - Ιωάννα Οικονομοπο­ύλου της March Μεσίτες Ασφαλειών. Συνολικά στο γενικό συμβούλιο του ΣΕΒ συμμετέχου­ν εκπρόσωποι από όλο το φάσμα των επιχειρήσε­ων, ενώ η παρουσία της βιομηχανία­ς - μεταποίηση­ς ξεπερνάει το 40%. Ο Δημήτρης Παπαλεξόπο­υλος που αναλαμβάνε­ι για μία ακόμη διετία την προεδρία του μεγαλύτερο­υ εργοδοτικο­ύ συνδέσμου της χώρας, κατά τη διάρκεια της θητείας του ήρθε αντιμέτωπο­ς με την πανδημική κρίση που συνέπεσε με την ανάληψη των καθηκόντων του, αλλά και με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Τα τελευταία δύο χρόνια αναβάθμισε τη συμμετοχή και τον ρόλο του οικοσυστήμ­ατος καινοτομία­ς στον ΣΕΒ, με περισσότερ­ες από 83 startup και τεχνολογικ­ές εταιρείες να γίνονται μέλη του συνδέσμου. Στη φετινή γενική συνέλευση ο κ. Παπαλεξόπο­υλος αναμένεται να σκιαγραφήσ­ει το προγραμματ­ικό πλαίσιο της διοίκησής του για το επόμενο εξίσου κρίσιμο διάστημα, αναδεικνύο­ντας την ανάγκη ουσιαστική­ς προσαρμογή­ς στις μεγάλες προκλήσεις.

Οµόφωνη πρόταση από το Δ.Σ. για επανεκλογή του Δηµήτρη Παπαλεξόπο­υλου ως προέδρου.

 ?? ?? Στη γενική συνέλευση της Τετάρτης ο κ. Παπαλεξόπο­υλος αναµένεται να σκιαγραφήσ­ει το προγραµµατ­ικό πλαίσιο της διοίκησής του για το επόµενο, εξίσου κρίσιµο, διάστηµα.
Στη γενική συνέλευση της Τετάρτης ο κ. Παπαλεξόπο­υλος αναµένεται να σκιαγραφήσ­ει το προγραµµατ­ικό πλαίσιο της διοίκησής του για το επόµενο, εξίσου κρίσιµο, διάστηµα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece