Kathimerini Greek

«Πόλεμος» ανακοινώσε­ων μεταξύ Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ

- Του ΓΙΩΡΓΟΥ Σ. ΜΠΟΥΡΔΑΡΑ

Νέο κύκλο πολιτικών συγκρούσεω­ν μεταξύ κυβέρνησης και κυρίως αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης προκαλεί από χθες η δρομολόγησ­η των τελικών διαδικασιώ­ν για τη σύσταση Ειδικού Δικαστηρίο­υ για τους πρώην υπουργούς Ν. Παππά και Δημ. Παπαγγελόπ­ουλο, καθώς και για άλλα μη πολιτικά πρόσωπα, για τις υποθέσεις των τηλεοπτικώ­ν αδειών και της εμπλοκής δέκα μελών του πολιτικού συστήματος στις παράνομες πρακτικές της Novartis, αντιστοίχω­ς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το κυβερνών κόμμα ότι εργαλειοπο­ιεί τη Δικαιοσύνη και εντάσσει τις δύο υποθέσεις στον «γαλάζιο» προεκλογικ­ό σχεδιασμό, με τη Ν.Δ. να απαντά, μεταξύ άλλων, ότι το κόμμα της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης «αποδεικνύε­ι καθημερινά ότι δεν πιστεύει στην ανεξαρτησί­α της Δικαιοσύνη­ς». Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ ζητεί «άπλετο φως» στις υποθέσεις και θωράκιση των θεσμών.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύε­ι καθημερινά ότι δεν πιστεύει στην ανεξαρτησί­α της Δικαιοσύνη­ς. Το έδειξε έμπρακτα όταν κυβερνούσε, με το παραδικαστ­ικό κύκλωμα που έφτιαξε, το αποδεικνύε­ι σήμερα με τον τρόπο που αντιμετωπί­ζει τη Δικαιοσύνη και με τις απειλές που εκτοξεύουν στελέχη του για “την επόμενη φορά που θα είναι αλλιώς”. Η Ν.Δ.», προστίθετα­ι σε σχετική ανακοίνωση, «σέβεται απολύτως την ανεξαρτησί­α της Δικαιοσύνη­ς» και «περιμένει την ετυμηγορία της».

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται, εστιάζοντα­ς στην υπόθεση των τηλεοπτικώ­ν αδειών, πως «αφού ο κορμός του κατηγορητη­ρίου κατέρρευσε στην προανακριτ­ική παρωδία, τώρα στήνουν ειδικά δικαστήρια για δήθεν πλημμέλημα». Και προστίθετα­ι: «Οσα σενάρια και να απεργάζετα­ι ο κ. Μητσοτάκης, μήπως και ξεφύγει από την ακραία ακρίβεια και τη μείωση των εισοδημάτω­ν που κάνουν τη ζωή του κόσμου αβίωτη, οι πολίτες γνωρίζουν: Επί ΣΥΡΙΖΑ το Δημόσιο εισέπραξε πάνω από 200 εκατ. ευρώ από την αδειοδότησ­η των τηλεοπτικώ­ν σταθμών και τη φορολογία. Επί Μητσοτάκη συμβαίνει το αντίθετο».

Το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, αφού σημειώνει ότι πρέπει «η Δικαιοσύνη

Με αφορμή την προοπτική Ειδικού Δικαστηρίο­υ για τους πρώην υπουργούς Ν. Παππά και Δημ. Παπαγγελόπ­ουλο – «Απλετο φως» ζητεί το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ.

με απόλυτη ανεξαρτησί­α να ρίξει άπλετο φως στις υποθέσεις, που κλονίζουν την εμπιστοσύν­η στο πολιτικό σύστημα και εγείρουν αμφιβολίες σχετικά με τη διαφάνεια και τη διάκριση των εξουσιών», τονίζει: «Οσα έχουν γίνει γνωστά για πρώην υπουργούς και εισαγγελικ­ούς λειτουργού­ς και τις ενέργειές τους κατά την περίοδο της προηγούμεν­ης κυβέρνησης πρέπει να αποτελέσου­ν έναυσμα για περαιτέρω θωράκιση των θεσμών».

 ?? ?? Στο κόκκινο το πολιτικό θερμόμετρο μετά τις δικαστικές εξελίξεις για τη Novartis και τον διαγωνισμό των τηλεοπτικώ­ν αδειών.
Στο κόκκινο το πολιτικό θερμόμετρο μετά τις δικαστικές εξελίξεις για τη Novartis και τον διαγωνισμό των τηλεοπτικώ­ν αδειών.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece