Kathimerini Greek

Εθνική: γεμάτη κέρδη η πρώτη φάση του Πογιέτ

-

Ο πρώτος στόχος επετεύχθη. Η εθνική ομάδα κέρδισε την Κυριακή το βράδυ στο «Πανθεσσαλι­κό» και το Κόσοβο με 2-0 (Γιακουμάκη­ς 71΄, Μάνταλος 90΄+8΄), έκανε το 4x4 στον όμιλό της στη League C του Nations League και δύο αγωνιστικέ­ς πριν από το τέλος της διαδικασία­ς εξασφάλισε την πρώτη θέση. Το κέρδος της σε πρώτη φάση είναι η άνοδος στην αμέσως μεγαλύτερη κατηγορία, κάτι που στην πράξη σημαίνει καλύτεροι και πιο εμπορικοί αντίπαλοι όταν ξεκινήσει το επόμενο Nations League. Επίσης, είναι δεδομένο ότι θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία να παλέψει για την πρόκρισή

της στο Euro '24, αν δεν πάρει το εισιτήριο από τα προκριματι­κά, μέσα από τη διαδικασία των μπαράζ.

Βέβαια, για την Εθνική τα κέρδη είναι πολύ περισσότερ­α. Εκτός γηπέδου, το γεμάτο για δύο σερί ματς «Πανθεσσαλι­κό» δείχνει ότι ο κόσμος αγκαλιάζει σιγά σιγά μια ομάδα που είχε για χρόνια απαξιωθεί.

Εντός γηπέδου, είδαμε επίσης έπειτα από καιρό ένα σύνολο που έβγαλε χαρακτήρα και που κατάφερε να μη δεχθεί για τέσσερα σερί ματς γκολ, έναν προπονητή (τον Πογιέτ) που μπόρεσε να περάσει στους παίκτες του κάποια από τα «θέλω» του, ενώ το κυριότερο που βγήκε προς τα έξω από τα αποδυτήρια της Εθνικής ήταν η εικόνα μιας ομάδας που οι παίκτες της χαίρονται να παίζουν για αυτήν. Μια παρέα που μόνο σαν αγγαρεία δεν είδε τα παιχνίδια αυτά, βάζοντας υποθήκη για ένα ακόμα καλύτερο μέλλον.

Η Εθνική του Πογιέτ πήρε την ψήφο εμπιστοσύν­ης που ζήτησε και πλέον καλείται να αποδείξει σε περίπου έξι μήνες από τώρα ότι μπορεί να αντεπεξέλθ­ει στην επόμενη και σαφώς πιο δύσκολη πρόκληση, που δεν είναι άλλη από τα προκριματι­κά του Ευρωπαϊκού που θα γίνει στα γήπεδα της Γερμανίας το 2024.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ

 ?? ?? H ελληνική ομάδα ανέβηκε στη β΄ κατηγορία του Nations League αλλάζοντας πρόσωπο.
H ελληνική ομάδα ανέβηκε στη β΄ κατηγορία του Nations League αλλάζοντας πρόσωπο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece