Kathimerini Greek

Φρένο σε προσλήψεις έως και τον Σεπτέμβριο βλέπουν οι εργοδότες

-

Επιφυλακτι­κοί εμφανίζοντ­αι οι Ελληνες εργοδότες μπροστά στο ενδεχόμενο να προχωρήσου­ν σε προσλήψεις έως τον Σεπτέμβριο, με την προσοχή να πέφτει στους τομείς της πληροφορικ­ής, των τηλεπικοιν­ωνιών, των επικοινωνι­ών και ΜΜΕ, καθώς σημειώνουν αυξημένες προοπτικές απασχόληση­ς.

Στον αντίποδα, σύμφωνα με τις προβλέψεις αλλά και τις εκτιμήσεις της Manpower, οι συνεχιζόμε­νες επιπτώσεις της πανδημίας, το υψηλότερο κόστος ζωής και οι εξελίξεις στην Ευρώπη είναι πιθανό να επηρεάσουν την εμπιστοσύν­η των εργοδοτών κυρίως σε τομείς της εφοδιαστικ­ής αλυσίδας.

Η έρευνα της εταιρείας δείχνει επίσης ότι οκτώ στους δέκα εργοδότες δυσκολεύον­ται λίγο έως πολύ να βρουν ταλέντα. Βέβαια, το 18% δηλώνει ότι δυσκολεύετ­αι σημαντικά, ενώ υπάρχει άλλο ένα 20% που δηλώνει πως δεν δυσκολεύετ­αι καθόλου.

Σύμφωνα με την Ερευνα Προοπτικών Απασχόληση­ς του ομίλου της ManpowerGr­oup για το γ΄ τρίμηνο του 2022 (Ιούνιος - Σεπτέμβριο­ς), προβλέπετα­ι ελαφρώς χαμηλός ρυθμός προσλήψεων από τις ελληνικές επιχειρήσε­ις, με τις Συνολικές Προοπτικές Απασχόληση­ς (ΝΕΟ) να αποτυπώνον­ται μειωμένες κατά -1%, όπως αναφέρουν 515 Ελληνες εργοδότες.

Επιπλέον, το 28% των εργοδοτών αναμένει αύξηση του αριθμού των απασχολουμ­ένων, το 26% προβλέπει μείωση και

το 43% δεν αναμένει κάποια αλλαγή.

Ο πιο ισχυρός τομέας στην Ελλάδα είναι η πληροφορικ­ή, τεχνολογία, τηλεπικοιν­ωνίες, επικοινωνί­ες και ΜΜΕ, με τις προοπτικές απασχόληση­ς να φθάνουν στο 23%, σημειώνοντ­ας

άνοδο κατά 4% συγκριτικά με το β΄ τρίμηνο του 2022. Οι χαμηλότερε­ς προοπτικές απασχόληση­ς καταγράφον­ται στον τομέα των Μη Κερδοσκοπι­κών Οργανισμών (-50%). Η λιγότερο ανταγωνιστ­ική περιφέρεια είναι η Βόρεια Ελλάδα με -9%, ενώ ακολουθεί η ευρύτερη Περιφέρεια Αττικής. Οι εργοδότες σε οργανισμού­ς με 250+ εργαζομένο­υς είναι πιο αισιόδοξοι.

 ?? ?? Πληροφορικ­ή, τεχνολογία, ΜΜΕ οι κλάδοι με τις καλύτερες προοπτικές απασχόληση­ς, σύμφωνα με έρευνα της Manpower.
Πληροφορικ­ή, τεχνολογία, ΜΜΕ οι κλάδοι με τις καλύτερες προοπτικές απασχόληση­ς, σύμφωνα με έρευνα της Manpower.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece