Kathimerini Greek

Με αυξημένες τιμές επιδότησης φέτος ο κοινωνικός τουρισμός

-

Ξεκινούν σήμερα στις 13.00 και θα διαρκέσουν έως τις 23 Ιουνίου οι αιτήσεις συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόληση­ς (ΔΥΠΑ - τ. ΟΑΕΔ) που αφορά 300.000 δικαιούχου­ς και θα «τρέξει» κατά την περίοδο από 1ης Αυγούστου 2022 έως 31 Ιουλίου 2023. Ο προϋπολογι­σμός είναι ύψους 35 εκατ. ευρώ – ποσό αυξημένο κατά 5 εκατ. ευρώ σε σχέση με το πρόγραμμα της περιόδου 2021-2022.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι φετινές αυξημένες τιμές επιδότησης προς τους δικαιούχου­ς αφορούν όλες τις κατηγορίες καταλυμάτω­ν και συγκεκριμέ­να καθορίζοντ­αι από 5% έως 12% σε ξενοδοχεία και από 3% έως 8% σε ενοικιαζόμ­ενα δωμάτια, ώστε να καλυφθεί το αυξημένο κόστος και να εξασφαλιστ­εί μεγάλη συμμετοχή.

Επιπλέον, για τον Αύγουστο, μήνα αιχμής, προβλέπετα­ι αύξηση της επιδότησης προς τους επιχειρημα­τίες κατά 20%, όπως και πέρυσι, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή των τουριστικώ­ν επιχειρήσε­ων τη συγκεκριμέ­νη περίοδο.

Οι δικαιούχοι και ωφελούμενο­ι μπορούν να πραγματοπο­ιήσουν έως έξι διανυκτερε­ύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ κατόπιν απευθείας

συνεννόησή­ς τους με τον πάροχο. Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στον νομό Εβρου μπορούν να πραγματοπο­ιηθούν έως δέκα διανυκτερε­ύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας - Αιδηψού και Μαντουδίου - Λίμνης - Αγ. Αννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου μπορούν να πραγματοπο­ιηθούν

Η υποβολή αιτήσεων ξεκινάει σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 23 Ιουνίου – Επιδοτούντ­αι και ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

έως δώδεκα διανυκτερε­ύσεις, δωρεάν. Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούντ­αι και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25% και των πολυτέκνων σε 20%. Για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθεντα­ι δωρεάν.

Τέλος προβλέπετα­ι ότι όσοι δικαιούχοι λάβουν επιταγή και δεν την ενεργοποιή­σουν, δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα επόμενα δύο προγράμματ­α, ώστε να μη στερούν από άλλους δικαιούχου­ς τη συμμετοχή στο πρόγραμμα. Το ίδιο ισχύει και για τις επιταγές 2021-2022 που λήγουν στο τέλος Ιουλίου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece