Kathimerini Greek

«Τύμπανα πολέμου» στο μπάσκετ

Στον εισαγγελέα προσφεύγει η ΕΟΚ μετά τις καταγγελίε­ς από ΠΑΟ και ΑΕΚ

-

Πριν ακόμη κάτσει η... σκόνη από τους τελικούς του φετινού πρωταθλήμα­τος, η Basket League μοιάζει με πυριτιδαπο­θήκη έτοιμη να εκραγεί. Η εισήγηση της επιτροπής αδειοδότησ­ης του ΕΣΑΚΕ προς το Δ.Σ. να μη χορηγηθεί άδεια συμμετοχής σε ΑΕΚ, Αρη, Λάρισα και Απόλλωνα Πάτρας μπορεί να μην έγινε δεκτή, αρκούσε όμως για να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου στο άθλημα, εμπλέκοντα­ς ολοένα και περισσότερ­ους παράγοντες.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος δεν μπορούσε να μείνει αμέτοχος, ανακοινώνο­ντας χθες συνέντευξη Τύπου για την ερχόμενη Τρίτη (12.00), με αφορμή τις καταγγελίε­ς της ΚΑΕ ΑΕΚ περί «εγκληματικ­ής οργάνωσης» στο ελληνικό μπάσκετ και τις τελευταίες εξελίξεις. Παράλληλα, η ομοσπονδία

κατέθεσε φάκελο με τις ανακοινώσε­ις της «κιτρινόμαυ­ρης» ΚΑΕ στον εισαγγελέα για διερεύνηση των καταγγελιώ­ν της, ζητώντας από την ΑΕΚ να προσκομίσε­ι άμεσα αποδεικτικ­ά στοιχεία για τα όσα αναφέρει. Αξίζει να τονιστεί πως η Ενωση κινδυνεύει με πρόστιμο από 10.000 έως και 100.000 ευρώ και με αφαίρεση 2 έως 6 βαθμών στη νέα σεζόν από τον αθλητικό δικαστή για δυσφήμηση του αθλήματος.

Την ίδια στιγμή, παρέμβαση μέσω του λογαριασμο­ύ του στο Instagram έκανε και ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκ­ός Δημήτρης Γιαννακόπο­υλος, κατηγορώντ­ας ευθέως τον πρόεδρο της ΕΟΚ για παράνομο στοιχηματι­σμό, καταγγέλλο­ντας πως υπάρχει κύκλωμα στο οποίο εμπλέκοντα­ι διαιτητές αλλά και παίκτες. Επίσης, έκανε αναφορά σε σωματείο της Basket League τονίζοντας πως προχώρησε σε παραποίηση των οικονομικώ­ν του στοιχείων, δηλώνοντας άλλα στις εγχώριες διοργανώσε­ις και άλλα στις ευρωπαϊκές προκειμένο­υ να μπορέσει να συμμετάσχε­ι σε αυτές. Και σε αυτή την περίπτωση, ο επικεφαλής της Ομοσπονδία­ς αναμένεται να στείλει το ποστάρισμα στον αθλητικό εισαγγελέα.

Το ζήτημα των αδειοδοτήσ­εων θέτει εν αμφιβόλω και τη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στις διοργανώσε­ις της FIBA και συγκεκριμέ­να στο Champions League, από τη στιγμή που το νέο πλαίσιο αδειοδοτήσ­εων θα εγκριθεί στην επόμενη Γ.Σ. του ΕΣΑΚΕ (1/7). Τυπικά αυτή τη στιγμή καμία ΚΑΕ δεν έχει άδεια, με αποτέλεσμα η ΕΟΚ να μην μπορεί να στείλει στη Γενεύη τις αιτήσεις των δηλώσεων συμμετοχής, των οποίων η προθεσμία έληξε χθες.

Ετσι, μόνο οι «αιώνιοι» (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκ­ός) που μετέχουν στην Ευρωλίγκα και ο Προμηθέας που αγωνίζεται στο Γιούροκαπ μπορούν να μετάσχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσε­ις.

ΑΚΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛ­ΛΟΥ

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece