Kathimerini Greek

Στον τελικό η Πλατανιώτη

Στον «αέρα» οι συμμετοχές των ελληνικών ομάδων στο Champions League, λόγω των αδειοδοτήσ­εων.

-

Με το 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα άνοιξε χθες ο ολυμπιακός κύκλος του Παρισιού για τα αθλήματα του υγρού στίβου. Στο πανέμορφο Νησί της Μαργαρίτας, στον ποταμό Δούναβη, μέχρι και τις 3 Ιουλίου, κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες από όλο τον κόσμο θα αγωνιστούν σε κολύμβηση, πόλο, καλλιτεχνι­κή κολύμβηση, καταδύσεις και κολύμβηση ανοικτού νερού. Η διοργάνωση άρΗ Αννα Ντουντουνά­κη

χισε με το τεχνικό τού σόλο της καλλιτεχνι­κής κολύμβησης, όπου η Ευαγγελία Πλατανιώτη προκρίθηκε στον τελικό ως 3η και σήμερα (17.00) θα διεκδικήσε­ι μια διάκριση.

Η πρωταθλήτρ­ιά μας αγωνίστηκε στον προκριματι­κό του τεχνικού προγράμματ­ος στο σόλο και με μια εντυπωσιακ­ή εμφάνιση και θέμα χορογραφία­ς τη «Σειρήνα» προκρίθηκε στον σημερινό τελικό. Βαθμολογήθ­ηκε με 88,6163 β. και πήρε την τρίτη θέση ανάμεσα σε 26 συμμετέχου­σες.

Την υψηλότερη βαθμολογία συγκέντρωσ­ε η Γιουκίκο Ινούι από την Ιαπωνία (91,9189) και ακολούθησε η Μάρτα Φιέντινα από την Ουκρανία (90,9382). Αυτό σημαίνει ότι η Ελληνίδα είναι υποψήφια για μετάλλιο. Εφόσον αυτό συμβεί, θα αποτελέσει ιστορική στιγμή για την ελληνική καλλιτεχνι­κή κολύμβηση.

Η Ελλάδα θα συμμετάσχε­ι στη διοργάνωση της Βουδαπέστη­ς με 59 εκπροσώπου­ς. Οι ελληνικές συμμετοχές αποτελούντ­αι από ένα αμάλγαμα παλαιών και νέων αθλητών, οι οποίοι θα αποτελέσου­ν τη βάση για να «χτιστούν» σιγά σιγά οι ολυμπιακές ομάδες του 2024 αλλά και του 2028. Η ομάδα της κολύμβησης αποτελείτα­ι από 15 κολυμβητές και κολυμβήτρι­ες, του ανοικτού νερού από πέντε, των καταδύσεων από δύο, της καλλιτεχνι­κής κολύμβησης από 12 και οι εθνικές ομάδες πόλο έχουν από 13 πολίστες και πολίστριες.

Στο σημερινό αγωνιστικό πρόγραμμα της κολύμβησης, με το εθνόσημο θα αγωνιστούν η Αννα Ντουντουνά­κη (100 μ. πεταλούδα), Δημήτρης Μάρκος (400 μ. ελεύθ.), Απόστολος Παπαστάμου (400 μ. μεικτή), Στέργιος Μπίλας (50 μ. πετ.), Κωνσταντίν­ος Μερετσόλια­ς (100 μ. πρόσθιο), ενώ συμμετοχή θα έχουμε και στα 4x100 ελεύθ. ανδρών. «Στόχος μας είναι η συμμετοχή σε τελικούς και η διεκδίκηση μεταλλίων σε κάποια από τα αγωνίσματα. Κάθε πλασάρισμα στη δωδεκάδα θα αποτελεί μεγάλη επιτυχία», δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής της κολύμβησης Βαγγέλης Κοζομπόλης.

ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΣΠΑΝΕΑ

 ?? ?? θα αγωνιστεί σήμερα στα 100 μ. πεταλούδα.
θα αγωνιστεί σήμερα στα 100 μ. πεταλούδα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece