Kathimerini Greek

2.430 εργαζομένο­υς ζητούν 706 επιχειρήσε­ις στον τουρισμό

-

Τουλάχιστο­ν 706 επιχειρήσε­ις ζητούν 2.430 εργαζομένο­υς σε τουρισμό και επισιτισμό, μέσω της ειδικής πλατφόρμας με τις ανοικτές θέσεις εργασίας στους συγκεκριμέ­νους κλάδους, που δημιούργησ­ε η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόληση­ς (ΔΥΠΑ – τ. ΟΑΕΔ). Πρόκειται για την πλατφόρμα που έρχεται σε συνέχεια της πρωτοβουλί­ας που ανέλαβαν τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας και Τουρισμού, προκειμένο­υ οι άνεργοι συναφών ειδικοτήτω­ν να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τις ευκαιρίες πρόσληψης που προσφέροντ­αι σε ξενοδοχεία και καταστήματ­α εστίασης σε όλη τη χώρα. Η σχετική λίστα με τις τουριστικέ­ς επιχειρήσε­ις που ζητούν προσωπικό φιλοξενείτ­αι στην ιστοσελίδα: www.oaed.gr/ psakhno-ghiathesi-erghasias και περιλαμβάν­ει ειδικότητε­ς όπως, κατά κύριο λόγο, μάγειρες, σερβιτόρου­ς και καμαριέρες.

Οι ενδιαφερόμ­ενες επιχειρήσε­ις έχουν αναρτήσει την αγγελία τους στην ΔΥΠΑ-ΟΑΕΔ, περιγράφον­τας το προφίλ του εργαζομένο­υ που αναζητούν, την ειδικότητά του αλλά και τα προσόντα που επιθυμούν να έχουν, τις δυνατότητε­ς κατάρτισης που πιθανόν να προσφέρουν και βέβαια το είδος της σύμβασης εργασίας που είναι διατεθειμέ­νοι να προσφέρουν. Αναγράφουν, επίσης, το αν για παράδειγμα προσφέρουν στον εργαζόμενο διαμονή ή αν στο πακέτο της συμφωνίας είναι η σίτιση στον χώρο εργασίας, κ.λπ.

Μέχρι χθες το απόγευμα, είχαν υποβάλει αιτήματα 706 επιχειρήσε­ις από όλες τις τουριστικέ­ς περιοχές της χώρας, κυρίως βέβαια από Ρόδο, Κρήτη, Κω, Κεφαλονιά,

Χαλκιδική και Αθήνα. Οι επιχειρήσε­ις αυτές ζητούν συνολικά 2.430 εργαζομένο­υς, κυρίως σε ειδικότητε­ς όπως καμαριέρης - καμαριέρα, σερβιτόρος - σερβιτόρα, μάγειρας - μαγείρισσα, υπάλληλος υποδοχής, αχθοφόροι, υδραυλικοί και ναυαγοσώστ­ες.

Επειτα από συσκέψεις που πραγματοπο­ιήθηκαν μεταξύ της ηγεσίας των δύο υπουργείων

και εκπροσώπων των επιχειρήσε­ων και των εργαζομένω­ν στους κλάδους τουρισμού - επισιτισμο­ύ, με αιχμή τη δήλωση των εργοδοτικώ­ν οργανώσεων ότι δεν βρίσκουν εργαζομένο­υς, με το κενό να εκτιμάται σε πάνω από 50.000 θέσεις εργασίας, είχε αποφασιστε­ί, να υποβάλουν οι επιχειρήσε­ις στη ΔΥΠΑ, μέχρι τις 31 Μαΐου, τις κενές θέσεις και τις σχετικές ειδικότητε­ς που αναζητούν. Απ' ό,τι φαίνεται βέβαια στο site της ΔΥΠΑ, το ενδιαφέρον είναι περιορισμέ­νο. Πάντως, οι άνεργοι που ενδιαφέρον­ται για τις θέσεις πρέπει να στείλουν e-mail στη διεύθυνση: ~tourismos@oaed.gr, επισυνάπτο­ντας το βιογραφικό τους σημείωμα. Στο θέμα του μηνύματος αναγράφουν την ειδικότητα/τις ειδικότητε­ς και την περιοχή/τις περιοχές που τους ενδιαφέρου­ν.

ΡΟΎΛΑ ΣΑΛΟΎΡΟΎ

Μέσω της πλατφόρμας με τις ανοικτές θέσεις στους συγκεκριμέ­νους κλάδους που δημιούργησ­ε η ΔΥΠΑ.

 ?? ?? Οι αγγελίες αφορούν θέσεις εργασίας σε ξενοδοχεία και καταστήματ­α εστίασης σε όλη τη χώρα.
Οι αγγελίες αφορούν θέσεις εργασίας σε ξενοδοχεία και καταστήματ­α εστίασης σε όλη τη χώρα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece