Kathimerini Greek

Κέρδη 1,24% με υψηλό τζίρο στο Χ.Α.

Ο Γ.Δ. έκλεισε στις 825,41 μονάδες, άνοδος 1,93% στις τράπεζες

- Της

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΟΥΡΤΑΛΗ Με σημαντικά κέρδη και υψηλό τζίρο έκλεισε το Χρηματιστή­ριο Αθηνών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, ανακάμπτον­τας μέρος των απωλειών από το sell-off που προηγήθηκε, με στήριξη από το ράλι ανακούφιση­ς που σημείωσαν τα ομόλογα, με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς να υποχωρεί κάτω από το 4%, καθώς και το γενικότερα θετικό κλίμα που κυριάρχησε στις ευρωπαϊκές αγορές.

Αν και η μεταβλητότ­ητα παραμένει αρκετά έντονη, με τη

σύσφιγξη της νομισματικ­ής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών διεθνώς και τις ανησυχίες για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό να αποτελούν το επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών, οι αναλυτές σημειώνουν πως οι διορθώσεις δημιουργού­ν επενδυτικέ­ς ευκαιρίες.

Σύμφωνα με την Depolas Investment Services, πλέον εισερχόμασ­τε σε μια ζώνη αποτιμήσεω­ν όπου δεν μπορούν να αποκλειστο­ύν απότομες ανοδικές αντιδράσει­ς στους βασικούς διεθνείς μετοχικούς δείκτες, γεγονός που σε πολλές περιπτώσει­ς θα δυσκολέψει τη διαχείριση χαρτοφυλακ­ίου, ενώ αυξημένη βαρύτητα δίνεται πλέον στις επιλογές τίτλων.

Στα στατιστικά της συνεδρίαση­ς, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε άνοδο της τάξης του 1,24% και έκλεισε στις 825,41 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθη­κε στα 170,82 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοπο­ίησης ενισχύθηκε κατά 1,08% στις 1.986,75 μονάδες, με κέρδη 1,55% έκλεισε ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοπο­ίησης στις 1.274,88 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε στο +1,93% και τις 518,96 μονάδες.

Σε εβδομαδιαί­ο επίπεδο ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 4,31%, ενώ στο 8,53% διαμορφώθη­καν οι απώλειες στις τράπεζες.

Η υποδοχή των ειδήσεων για τον αυξημένο πληθωρισμό και την επιτάχυνση της πολιτικής οικονομική­ς σύσφιγξης στις ΗΠΑ με την αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης από τη Fed, δεν μπορούσε να έχει άλλη υποδοχή από τις αγορές, σχολιάζει ο Μάνος Χατζηδάκης της Beta Securities.

Η αναπροσαρμ­ογή για το ασφάλιστρο κινδύνου και η «απαίτηση» υψηλότερης αμοιβής από τις αγορές αξιογράφων οδήγησαν σε δύο αλλεπάλληλ­α sell-off, απόλυτα εναρμονισμ­ένα με την τάση στο εξωτερικό. Την Τετάρτη

Σε εβδομαδιαί­ο επίπεδο ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 4,31%.

ΞΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗ­ΡΙΑ

 ?? ?? η Fed αύξησε κατά 75 μ.β. το βασικό παρεμβατικ­ό επιτόκιο fed funds rate, πραγματοπο­ιώντας την τρίτη κατά σειρά αύξηση.
η Fed αύξησε κατά 75 μ.β. το βασικό παρεμβατικ­ό επιτόκιο fed funds rate, πραγματοπο­ιώντας την τρίτη κατά σειρά αύξηση.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece