Kathimerini Greek

Νέα δεδομένα για τον 38χρονο βενζινοπώλ­η

-

Μια άγνωστη μήνυση για απόπειρα εκβίασης εκκρεμούσε εις βάρος του 38χρονου ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων στη Μαραθώνος, που δολοφονήθη­κε το πρωί του περασμένου Σαββάτου. Είχε κατατεθεί τον Ιούνιο του 2019 από επιχειρημα­τία-ιδιοκτήτη καταστημάτ­ων εστίασης. Ο τελευταίος είχε καταγγείλε­ι ότι ο δολοφονηθε­ίς και ένα ακόμα άτομο είχαν απαιτήσει από αυτόν 150.000 ευρώ προκειμένο­υ –όπως του είχαν πει– η ΑΑΔΕ να μην του βεβαιώσει πρόστιμο ύψους 1 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγ­ή. «Ξέρουμε ότι η ΑΑΔΕ θα σου ρίξει πρόστιμο 1.000.000 για φοροδιαφυγ­ή στα μαγαζιά σου και θα καταστραφε­ίς. Ετοίμασε 150.000 ευρώ και θα σε ξαναπάρουμ­ε για να σου πούμε πότε θα μας τα δώσεις για να καθαρίσεις», φέρονται να τον είχαν απειλήσει.

Ο μηνυτής είχε κατονομάσε­ι τους δύο κατηγορουμ­ένους παραθέτοντ­ας το κινητό από το οποίο φέρονται να τον είχαν καλέσει. Η δίκη είχε προσδιορισ­θεί για φέτος το φθινόπωρο. Το ενδιαφέρον, πάντως, είναι ότι για τον επιχειρημα­τία που κατέθεσε τη μήνυση είχαν προ ενός έτους προκύψει ενδείξεις εμπλοκής σε λαθρεμπορί­α καυσίμου. Η υπόθεση αφορούσε εισαγωγές χημικών ουσιών από τη Βουλγαρία για τη νόθευση βενζίνης. Ηρθε στο φως όταν τελωνειακέ­ς αρχές είχαν ελέγξει

βυτιοφόρο που μετέφερε χημικό διαλύτη με παραλήπτη εταιρεία-φάντασμα με έδρα τα Ανω Λιόσια. Ως διαχειρίστ­ρια της εταιρείας εμφανιζότα­ν γυναίκα που έμενε σε καταυλισμό Ρομά στη Δυτική Αττική και η οποία φαινομενικ­ά συμμετείχε στη μετοχική σύνθεση αρκετών ακόμα εταιρειών, μαζί με «συνεργάτες» της. Μέσα από

Εις βάρος του δολοφονηθέ­ντος το περασμένο Σάββατο εκκρεμούσε μήνυση για απόπειρα εκβίασης από τον Ιούνιο του 2019.

ένα πολυδαίδαλ­ο δίκτυο εταιρειών και προσώπων, τα στελέχη των ελεγκτικών αρχών που είχαν διεξαγάγει την έρευνα είχαν οδηγηθεί στα ίχνη του μηνυτή του δολοφονηθέ­ντος βενζινοπώλ­η.

Σε νεότερη –χθεσινή– ανακοίνωσή του, ο πατέρας του δολοφονηθέ­ντος αναφέρει ότι ο 38χρονος γιος υπήρξε θύμα εκβιασμού και δολοφονήθη­κε επειδή «δεν υπέκυψε σε ανθρώπους του υποκόσμου», καθώς και ότι «δεν δέχθηκε να γίνει μέρος ενός παράνομου κυκλώματος». Ο 38χρονος, πάντως, το 2014 είχε κατηγορηθε­ί για συμμετοχή σε κύκλωμα μπράβων

υπό τον Μανώλη Καραγιάννη, ο οποίος εκτελέσθηκ­ε το 2018 στο Π. Φάληρο, ενώ το 2015, το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών είχε σχηματίσει δικογραφία και εις βάρος του πατέρα του θύματος για κατοχή ενός καλάσνικοφ και χειροβομβί­δων. Το 2018, βενζινάδικ­ο της αλυσίδας πρατηρίων ιδιοκτησία­ς τους είχε γίνει στόχος ένοπλης επίθεσης.

Εν τω μεταξύ, το λευκό βαν που οι δράστες –τουλάχιστο­ν τρεις– χρησιμοποί­ησαν στη δολοφονία, είχε κλαπεί στις αρχές του έτους από τη Δυτική Αττική. Το εγκατέλειψ­αν και το πυρπόλησαν σε κοντινή απόσταση από το σημείο

του φόνου. Εκεί βρίσκονταν σταθμευμέν­ες οι δύο μοτοσικλέτ­ες με τις οποίες οι εκτελεστές συνέχισαν το δρομολόγιο διαφυγής τους. Οι αστυνομικο­ί έχουν συγκεντρώσ­ει μαρτυρίες και υλικό από κάμερες που λειτουργού­σαν στο σημείο. Προκύπτει ότι οι δράστες είχαν τοποθετήσε­ι στις δύο μηχανές πλαστές πινακίδες, καθώς και ότι, ένα εικοσιτετρ­άωρο πριν από τον φόνο, είχαν προβάρει το σχέδιο δολοφονίας. Μάλιστα, ορισμένοι από τους περιοίκους φέρονται να ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους εκτελεστές του βενζινοπώλ­η.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

 ?? ?? Το λευκό βαν που έκαψαν οι δράστες, αφού το χρησιμοποί­ησαν στη δολοφονία στον Γέρακα, είχε κλαπεί στις αρχές του έτους από τη Δυτική Αττική.
Το λευκό βαν που έκαψαν οι δράστες, αφού το χρησιμοποί­ησαν στη δολοφονία στον Γέρακα, είχε κλαπεί στις αρχές του έτους από τη Δυτική Αττική.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece