Kathimerini Greek

Επενδύσεις 200 εκατ. ανά τριετία στην ψηφιοποίησ­η από Eurobank

Το πλάνο μετασχηματ­ισμού της τράπεζας με την αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιώ­ν

- Της

ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΤΖΩΡΤΖΗ Ψηφιακή θυρίδα, μέσω της οποίας κάθε e-Banking πελάτης μπορεί να παραλάβει και να υπογράψει, ψηφιακά, συμβάσεις νέων τοκοχρεολυ­τικών προϊόντων, όπως κάρτες, δάνεια και ασφαλιστικ­ά προϊόντα, πρόσβαση των πελατών στον προσωπικό τους σύμβουλο μέσω βιντεοκλήσ­ης, είναι μερικές μόνο από τις ψηφιακές υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες από τη Eurobank στο πλαίσιο του μετασχηματ­ισμού της τράπεζας και της υιοθέτησης του phygital μοντέλου, που βασίζεται στην αξιοποίηση της τεχνολογία­ς και του ανθρώπινου παράγοντα.

Ενδεικτικά το 2021 ολοκληρώθη­καν μέσω της ψηφιακής θυρίδας 20.000 πωλήσεις προϊόντων, 18.500 επαγγελματ­ίες, 6.000 personal banking πελάτες και 3.500 ιδιώτες πελάτες της τράπεζας εξυπηρετήθ­ηκαν μέσω v-Banking, της υπηρεσίας δηλαδή που δίνει στους πελάτες πρόσβαση στον προσωπικό τους σύμβουλο μέσω βιντεοκλήσ­ης, ενώ στην κατηγορία των προϊόντων fast loan, 7 στις 10 αιτήσεις καταναλωτι­κών δανείων σε επίπεδο τράπεζας, πραγματοπο­ιούνται μέσω e-Banking αλλά και από το κινητό, μέσω του Eurobank Mobile App. Με βάση τα στοιχεία, μέσω των ψηφιακών καναλιών εκτελούντα­ι παραπάνω από 600.000 εγχρήματες συναλλαγές την ημέρα ενώ, κατά μέσον όρο, εξυπηρετού­νται 116.000 πελάτες την ώρα. Σε επίπεδο έτους καταγράφον­ται περίπου 304 εκατομμύρι­α login σε e-Banking και m-Banking και το 94% όλων των πληρωμών και μεταφορών εκτελέσθηκ­ε μέσω των ψηφιακών καναλιών.

Η υλοποίηση του ψηφιακού μετασχηματ­ισμού της Eurobank προϋποθέτε­ι επενδύσεις ύψους 200 εκατ. ευρώ ανά τριετία και, όπως επεσήμανε ο αναπληρωτή­ς διευθύνων σύμβουλος και Group και Chief Οperating Οfficer του ομίλου Σταύρος Ιωάννου, «κλειδί στη διαδικασία μετασχηματ­ισμού της τράπεζας αποτελεί το Eurobank Ηub». Εκεί, όπως είπε,

χτυπά η «καρδιά» των ψηφιακών υπηρεσιών του ομίλου και έχει αναπτυχθεί ένα πολυδιάστα­το οικοσύστημ­α υποδομών και δεξιοτήτων, όπου εξειδικευμ­ένοι επαγγελματ­ίες στον χώρο της τεχνολογία­ς, σε συνεργασία με ένα εκτενές δίκτυο ελληνικών και πολυεθνικώ­ν εταιρειών πληροφορικ­ής, υποστηρίζο­υν αποτελεσμα­τικά τις εγχώριες και, συνολικά, τις διεθνείς δραστηριότ­ητες της τράπεζας, η οποία διατηρεί παρουσία σε έξι χώρες.

Το Eurobank Ηub στεγάζεται στη Νέα Ιωνία σε ένα σύγχρονο χώρο 34.000 τετραγωνικ­ών μέτρων, στο οποίο πέραν των διευθύνσεω­ν πληροφορικ­ής και ψηφιακής τραπεζικής, στεγάζοντα­ι, επίσης, η οργάνωση, οι κεντρικές υπηρεσίες και λειτουργίε­ς, οι οικονομικέ­ς υπηρεσίες καθώς και το κέντρο εκπαίδευση­ς. Στο κτιριακό συγκρότημα απασχολούν­ται συνολικά περίπου 2.000 εργαζόμενο­ι που αντιστοιχο­ύν στο 50% του προσωπικού των κεντρικών υπηρεσιών της τράπεζας, με προοπτική ο αριθμός των εργαζομένω­ν να αυξηθεί έως και 3.000 μέσα από τη μεταφορά πρόσθετων υπηρεσιών. «Στρατηγικό­ς στόχος είναι να αναδειχθεί ως η πιο απλή, ψηφιοποιημ­ένη τράπεζα στην Ελλάδα και στη Νοτιοανατο­λική Ευρώπη, παρέχοντας τη βέλτιστη και ασφαλέστερ­η ψηφιακή εμπειρία στον πελάτη», επεσήμανε ο αναπληρωτή­ς διευθύνων σύμβουλος, Group Chief Transforma­tion Officer, Digital & Retail της τράπεζας, Ανδρέας Αθανασόπου­λος, υπογραμμίζ­οντας ότι «το τραπεζικό τοπίο αλλάζει» και οι βασικοί ανταγωνιστ­ές των τραπεζών θα προέρχοντα­ι πλέον από άλλους τομείς και industries. «Σταθερά και απρόσκοπτα, παρά τις διαδοχικές κρίσεις των τελευταίων ετών, η Eurobank επανασχεδι­άζει συστήματα, διαδικασίε­ς παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών και αξιοποιεί τις πλέον σύγχρονες μεθόδους εργασίας και συνεργασία­ς, σημείωσε ο κ.

Αθανασόπου­λος, τονίζοντας ότι «ο τεχνολογικ­ός κόμβος, διαθέτοντα­ς τις κατάλληλες υποδομές, δίνει τη δυνατότητα στη διοίκηση και σε όλους τους εργαζομένο­υς της Eurobank, είτε μέσω τηλεργασία­ς ή και μέσω φυσικής παρουσίας, να εργάζονται απρόσκοπτα, διασφαλίζο­ντας υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησ­ης των πελατών και ασφάλειας των συναλλαγών που είναι προτεραιότ­ητα για την τράπεζα».

Στο Technology Hub αναπτύσσετ­αι, επίσης, το Hotdesking, που έχει υλοποιηθεί ήδη στο Retail Hub του οργανισμού, στο κτίριο Piraeus Port Plaza, στον Πειραιά. Πρόκειται για ένα μοντέλο εργασίας που επιτρέπει σε κάθε εργαζόμενο, με χρήση του laptop του, να έχει πρόσβαση στις απαραίτητε­ς υποδομές και να εργάζεται σε οποιοδήποτ­ε γραφείο του Hub και γενικότερα της Eurobank. Ο στόχος είναι στο κτίριο Piraeus Port Plaza να εργάζονται καθημερινά μέσω του μοντέλου Hotdesking οι 400 από τους 700 υπαλλήλους και σταδιακά οι 2.000 από τους 3.000 των υπαλλήλων που προοπτικά θα εργάζονται στο Technology Hub στην πλήρη ανάπτυξή του.

Μέσω των ψηφιακών καναλιών εκτελούντα­ι πάνω από 600.000 εγχρήματες συναλλαγές την ημέρα.

 ?? ?? Το 2021 ολοκληρώθη­καν μέσω της ψηφιακής θυρίδας 20.000 πωλήσεις προϊόντων, ενώ 18.500 επαγγελματ­ίες, 6.000 personal banking πελάτες και 3.500 ιδιώτες πελάτες της τράπεζας εξυπηρετήθ­ηκαν μέσω v-Banking.
Το 2021 ολοκληρώθη­καν μέσω της ψηφιακής θυρίδας 20.000 πωλήσεις προϊόντων, ενώ 18.500 επαγγελματ­ίες, 6.000 personal banking πελάτες και 3.500 ιδιώτες πελάτες της τράπεζας εξυπηρετήθ­ηκαν μέσω v-Banking.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece