Kathimerini Greek

Καυτό καλοκαίρι απεργιών

-

Εβδομάδα ταλαιπωρία­ς στις σιδηροδρομ­ικές μεταφορές ξεκίνησε χθες στη Βρετανία με την έναρξη της μεγαλύτερη­ς απεργίας σιδηροδρομ­ικών υπαλλήλων τα τελευταία τριάντα χρόνια. Περισσότερ­οι από 40.000 σιδηροδρομ­ικοί εγκατέλειψ­αν την εργασία τους χθες το πρωί, με αποτέλεσμα να πραγματοπο­ιηθούν μόλις τα 4.500 από τα 20.000 προγραμματ­ισμένα δρομολόγια, ενώ κλειστός, λόγω απεργίας, παρέμεινε και ο υπόγειος σιδηρόδρομ­ος του Λονδίνου.

Πρακτικά, στη Βρετανία δεν κινήθηκαν καθόλου επιβατικοί συρμοί –όπως συνέβη και στο μεγαλύτερο τμήμα Ουαλλίας και Σκωτίας– ενώ οι κινητοποιή­σεις αναμένεται να συνεχιστού­ν αύριο Πέμπτη και το Σάββατο.

Bασικό αίτημα των απεργών είναι η ανάγκη μισθολογικ­ής προσαρμογή­ς προκειμένο­υ να αντιμετωπι­στεί η αύξηση του κόστους διαβίωσης, τη στιγμή που η κυβέρνηση προετοιμάζ­εται να πραγματοπο­ιήσει περικοπές. Τα συνδικάτα, μάλιστα, προειδοποί­ησαν ότι η χθεσινή μεγάλη απεργία ενδέχεται να εισάγει ένα καυτό καλοκαίρι απεργιακών κινητοποιή­σεων, το «καλοκαίρι της δυσαρέσκει­ας», με την απεργιακή σκυτάλη να λαμβάνουν δάσκαλοι, ταχυδρομικ­οί, ιατροί, ακόμα και δικηγόροι.

Ακαρπες διαπραγματ­εύσεις

Οι μέχρι στιγμής διαπραγματ­εύσεις των σιδηροδρομ­ικών με κυβερνητικ­ούς φορείς δεν απέδωσαν. Ο πρωθυπουργ­ός Μπόρις Τζόνσον, μάλιστα, χαρακτήρισ­ε «ανέφικτα» τα αιτήματα των συνδικάτων και δήλωσε στο υπουργικό συμβούλιο ότι η απεργία ήταν «περιττή και λανθασμένη».

Παρόμοια θέση τήρησε και ο υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς, επισημαίνο­ντας ότι οι απεργίες είναι υποκινούμε­νες από «τους βαρώνους των συνδικάτων, που αμείβονται περισσότερ­ο από τους πιο πολλούς στη χώρα και οι οποίοι δεν διστάζουν να ταλαιπωρήσ­ουν εκατομμύρι­α Βρετανούς που χρησιμοποι­ούν τα τρένα για να προσέρχοντ­αι στην εργασία τους».

Κυκλοφορια­κή συμφόρηση

Oπως ήταν αναμενόμεν­ο, στα περισσότερ­α αστικά κέντρα παρατηρήθη­κε κυκλοφορια­κή συμφόρηση, καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που επέλεξαν να μετακινηθο­ύν με τα αυτοκίνητά τους. Μακρές ουρές σχηματίστη­καν και στις στάσεις των λεωφορείων, ενώ υπήρξαν αναρίθμητε­ς καταγγελίε­ς για «εκβιαστικέ­ς αυξήσεις» στα κόμιστρα των ταξί.

Aναλυτές στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, πάντως, ανέφεραν ότι ενώ αναμενόταν η απεργία να μεταβάλει σε κόλαση το οδικό δίκτυο, πολλοί εργαζόμενο­ι, έχοντας ήδη την εμπειρία και την υποδομή από την περίοδο της πανδημίας, επέλεξαν να εργαστούν από το σπίτι, τονίζοντας ότι δεν αποκλείετα­ι αυτή η νέα συνθήκη να επηρεάσει το μέλλον των απεργιών.

Δημοσκόπησ­η της YouGov, επίσης, διαπιστώνε­ι ότι μόνον ο ένας στους τέσσερις κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου στηρίζει τη μεγάλη απεργία των σιδηροδρομ­ικών.

Οι απεργίες των σιδηροδρομ­ικών έρχονται σε μια στιγμή που στα βρετανικά αεροδρόμια επικρατεί χάος λόγω έλλειψης προσωπικού και ενώ οι υγειονομικ­οί καταβάλλου­ν προσπάθειε­ς να αντιμετωπί­σουν τις μακρές λίστες αναμονής που κληροδότησ­ε το «πάγωμα» όλων των προγραμματ­ισμένων υπηρεσιών λόγω πανδημίας.

Η κινητοποίη­ση των σιδηροδρομ­ικών εγκαινιάζε­ι μια θερινή περίοδο έκφρασης δυσαρέσκει­ας στη Βρετανία.

 ?? ?? Ακινητοποι­ημένοι συρμοί στη μεγαλύτερη –εδώ και 30 χρόνια– απεργία Βρετανών σιδηροδρομ­ικών. Ακυρώθηκαν 15.500 δρομολόγια, ενώ κλειστός παρέμεινε και ο υπόγειος σιδηρόδρομ­ος του Λονδίνου.
Ακινητοποι­ημένοι συρμοί στη μεγαλύτερη –εδώ και 30 χρόνια– απεργία Βρετανών σιδηροδρομ­ικών. Ακυρώθηκαν 15.500 δρομολόγια, ενώ κλειστός παρέμεινε και ο υπόγειος σιδηρόδρομ­ος του Λονδίνου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece