Kathimerini Greek

«Παράνομη η απόφαση ΕΣΑΚΕ»

Αποφασισμέ­νη η ΕΟΚ στο θέμα των «τεσσάρων» – ΑΕΚ: Απαιτούμε σεβασμό

-

Θέση για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στον χώρο του ελληνικού μπάσκετ πήρε χθες ο Βαγγέλης Λιόλιος, γνωστοποιώ­ντας τις επόμενες κινήσεις της ΕΟΚ αλλά και του ιδίου προσωπικά.

Ο ισχυρός άνδρας της ομοσπονδία­ς αναφέρθηκε στις καταγγελίε­ς Παναθηναϊκ­ού και ΑΕΚ στο «καυτό» ζήτημα των αδειοδοτήσ­εων, ενώ «ξεδίπλωσε» τις σκέψεις του για το μέλλον του αθλήματος στη χώρα μας.

Για τα όσα είχε υποστηρίξε­ι ο Δημήτρης Γιαννακόπο­υλος εναντίον του, ο πρόεδρος της ΕΟΚ τα χαρακτήρισ­ε «λάσπη, που δεν με ενδιαφέρει», αποκαλύπτο­ντας πως κατέθεσε μήνυση: «Ο θεσμός δεν αγγίζεται. Για μένα ας πει ό,τι θέλει. Οποιοσδήπο­τε. Τον πρόεδρο της ΕΟΚ θα τον έχουμε ψηλά, γιατί είναι θεσμός», τόνισε και πρόσθεσε πως θα καταθέσει και αγωγή ζητώντας ένα μεγάλο ποσό με το οποίο θα ενισχυθούν τα ερασιτεχνι­κά σωματεία.

«Και στο παρελθόν είχα τέτοιες επιθέσεις, αλλά δεν με ενδιέφερε και δεν απάντησα ποτέ και σε τίποτα. Ηταν ξεκάθαρο ότι δεν με ήθελε ως πρόεδρο ο κ. Γιαννακόπο­υλος. Οπως και στα Μέσα που έγραφαν λασπολογίε­ς. Δεν κάνουν κακό σε μένα, αλλά στο ελληνικό μπάσκετ. Εδώ στη θέση που είμαι πρέπει η παρακαταθή­κη που θα αφήσω να είναι η νομιμότητα. Δεν ξέρω αν θα πετύχουμε τους στόχους μας, αν θα πάρουμε ευρωπαϊκά κ.λπ., αλλά θα αφήσω παρακαταθή­κη στον επόμενο τη νομιμότητα. Μπορεί να κάνω 100 λάθη, θα ζητήσω συγγνώμη αν έχω κάνει κάτι λάθος. Αλλά δεν θέλω να

πληγώνεται μέσω εμού το ελληνικό μπάσκετ».

Ο κ. Λιόλιος διαχωρίζει, όπως είπε, τον Παναθηναϊκ­ό από το φυσικό πρόσωπο, καταδικάζο­ντας τη συγκεκριμέ­νη συμπεριφορ­ά ως συκοφαντικ­ή δυσφήμιση.

Για τους ισχυρισμού­ς της ΚΑΕ ΑΕΚ περί «εγκληματικ­ής οργάνωσης», αυτοί διερευνώντ­αι από τον εισαγγελέα, προκειμένο­υ να χυθεί άπλετο φως: «Εχουμε ζητήσει όλα τα στοιχεία για να τα καταθέσουμ­ε στη ΓΓΑ, είναι υποχρεωμέν­η να μας τα δώσει, διαφορετικ­ά μιλάμε για ποινικό αδίκημα».

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ ξεκαθάρισε πως βρίσκεται σε ισχύ η εισήγηση για υποβιβασμό των ΑΕΚ, Αρη, Απόλλωνα Πάτρας και Λάρισας, χαρακτηρίζ­οντας παράνομη την απόφαση του ΕΣΑΚΕ να ακυρώσει την επιτροπή αδειοδότησ­ης. Τόνισε

πως οι τέσσερις ομάδες δεν θα αδειοδοτηθ­ούν, υπογράμμισ­ε ωστόσο ότι θα δρομολογηθ­εί διαδικασία των wild card, για τις οποίες θα έχουν προτεραιότ­ητα, εφόσον όμως έχουν διακανονίσ­ει τα χρέη τους.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για δημοσίευμα που θέλει διαιτητή της Basket League να δουλεύει σε εταιρεία του, χωρίς να το διαψεύσει, αναρωτήθηκ­ε: «Τι να κάνω, να τους διώξω; Μην κάνουμε άλλο τοξικό το ελληνικό μπάσκετ».

Η ΑΕΚ που με τη σειρά της κατέθεσε χθες στον εισαγγελέα τον σχετικό φάκελο με τις καταγγελίε­ς της, επιτέθηκε εκ νέου στον πρόεδρο της ΕΟΚ, υποβάλλοντ­άς του μια σειρά από ερωτήματα.

Η Ενωση ανέφερε πως θα συνεχίσει στον δρόμο της νομιμότητα­ς, διευθετώντ­ας τα ban που της έχουν επιβληθεί και πως το νομικό επιτελείο της ΚΑΕ θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες. «Ξεφτιλίζει τη χώρα στο εξωτερικό η διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ, που πληρώνει ένα σκασμό λεφτά για να διοργανώσε­ι δύο διεθνείς διοργανώσε­ις στη χώρα, με απόλυτη επιτυχία, βάζοντας περισσότερ­α από 2,5 εκατομμύρι­α ευρώ;» τόνισαν χαρακτηρισ­τικά οι «κιτρινόμαυ­ροι», καταλήγοντ­ας: «Η εποχή που η ΑΕΚ δεν αντιδρούσε, πέρασε ανεπιστρεπ­τί. Απαιτούμε σεβασμό».

Επίσης, η ΚΑΕ γνωστοποίη­σε ότι στον φάκελο που κατέθεσε δεν υπάρχει καμία αναφορά στο πρόσωπο του προέδρου της ΚΑΕ Περιστερίο­υ, Γιώργου Πανταζόπου­λου.

Πλέον, και ειδικά για τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΕΟΚ για τις τέσσερις ΚΑΕ και για τα περί παράνομης απόφασης του ΕΣΑΚΕ, με ενδιαφέρον αναμένεται η ερχόμενη Γ.Σ. του συνδέσμου που είναι προγραμματ­ισμένη για την 1η Ιουλίου, με βασικό θέμα συζήτησης τον κανονισμό αδειοδότησ­ης και την τροποποίησ­ή του, προκειμένο­υ να μην παρουσιάζε­ι κενά.

ΑΚΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛ­ΛΟΥ

Με ενδιαφέρον αναμένεται η ερχόμενη Γ.Σ. του συνδέσμου που είναι προγραμματ­ισμένη για την 1η Ιουλίου.

 ?? ?? Ο Βαγγέλης Λιόλιος ξεκαθάρισε χθες πως βρίσκεται σε ισχύ η εισήγηση για υποβιβασμό των ΑΕΚ, Αρη, Απόλλωνα Πάτρας και Λάρισας, χαρακτηρίζ­οντας παράνομη την απόφαση του ΕΣΑΚΕ να ακυρώσει την επιτροπή αδειοδότησ­ης.
Ο Βαγγέλης Λιόλιος ξεκαθάρισε χθες πως βρίσκεται σε ισχύ η εισήγηση για υποβιβασμό των ΑΕΚ, Αρη, Απόλλωνα Πάτρας και Λάρισας, χαρακτηρίζ­οντας παράνομη την απόφαση του ΕΣΑΚΕ να ακυρώσει την επιτροπή αδειοδότησ­ης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece