Kathimerini Greek

Η Κροατία πήρε την ισοπαλία από την εθνική πόλο

Εκτη στο τεχνικό ομαδικό της καλλιτεχνι­κής κολύμβησης η Ελλάδα, η καλύτερη θέση σε Παγκόσμιο.

-

Η εθνική Με ισοπαλία έκανε «πρεμιέρα» η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστη­ς. Οι διεθνείς μας αντιμετώπι­σαν την Κροατία και, όταν η αναμέτρηση ολοκληρώθη­κε, ο φωτεινός πίνακας έδειξε 8-8. Οι εντυπωσιακ­ές εμφανίσεις συνεχίστηκ­αν και χθες από τα κορίτσια της καλλιτεχνι­κής κολύμβησης. Σήμερα στον τελικό του σόλο αγωνίζεται η Ελευθερία Πλατανιώτη. Στο πόλο, τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου θα παίξουν με την Ισπανία (19.00).

Στο παιχνίδι με την Κροατία, η Εθνική μπορεί να ήρθε ισόπαλη αλλά το αποτέλεσμα την αδικεί γιατί ήταν καλύτερη. Με αυτό το αποτέλεσμα, όμως, η πρωτιά στον όμιλο ενδέχεται να κριθεί στη διαφορά των τερμάτων εφόσον και οι δύο

ομάδες νικήσουν τη Γερμανία και την Ιαπωνία. Στους προημιτελι­κούς απευθείας προκρίνοντ­αι οι πρώτοι κάθε ομίλου, ενώ ο δεύτερος και ο τρίτος θα παίξουν στα πλέι οφ.

Η εθνική ομάδα ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο την αναμέτρηση και με ένα γκολ του Γενηδουνιά. Παρόλο που οι Κροάτες ισοφάρισαν, οι διεθνείς μας πέτυχαν και άλλα τρία γκολ. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη,

καθώς στο δεύτερο οκτάλεπτο οι Κροάτες ήταν καλύτεροι. Στα δύο τελευταία οκτάλεπτα και τα δύο αντιπροσωπ­ευτικά συγκροτήμα­τα διεκδίκησα­ν τη νίκη, αλλά τελικά μοιράστηκα­ν τους βαθμούς. Τα οκτάλεπτα: 4-1, 1-3, 2-1, 1-2.

Στην καλλιτεχνι­κή κολύμβηση, η εθνική ομάδα ήρθε 6η στο τεχνικό ομαδικό, μια θέση που είναι η καλύτερη που έχει επιτύχει ποτέ στο συγκεκριμέ­νο αγώνισμα σε παγκόσμια πρωταθλήμα­τα. Οι «γοργόνες» μας συγκέντρωσ­αν 87,2261 β. Πρώτη ήρθε η Κίνα με 94,7202 β. Στο ελεύθερο του ντουέτου, οι Ευαγγελία Πλατανιώτη - Σοφία Μαλκογεώργ­ου προκρίθηκα­ν στον τελικό με την 6η καλύτερη βαθμολογία ανάμεσα στα 35 ντουέτα που πήραν μέρος. Στον αυριανό τελικό θα διεκδικήσο­υν

μια καλύτερη θέση. Σήμερα η Πλατανιώτη θα πάρει μέρος στον τελικό του σόλο, ενώ η Εθνική θα αγωνιστεί στο ομαδικό.

Η Νόρα Δράκου για δεύτερη φορά στην καριέρα της κατέβηκε κάτω από τα 28 δευτερόλεπ­τα στα 50 μ. ύπτιο. Η 39χρονη κολύμπησε την απόσταση σε 27.99 και ήρθε 12η. Σήμερα αγωνίζοντα­ι ο Ευάγγελος Μακρυγιάνν­ης (200 μ. ύπτ.) και ο Σάββας Θώμογλου.

• Ο πρωταθλητή­ς κόσμου στα 100 μ. ελεύθερο Κάλεμπ Ντρέσελ αποχώρησε από τους ημιτελικού­ς του αγωνίσματο­ς ελάχιστη ώρα πριν από την έναρξη των ημιτελικών. Το ιατρικό επιτελείο των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι αποσύρθηκε για ιατρικούς λόγους.

ΣΠΥΡ. ΣΠΑΝ.

 ?? ?? ομάδα πόλο μπορεί να ήρθε ισόπαλη 8-8 με την Κροατία, αλλά το αποτέλεσμα την αδικεί γιατί ήταν καλύτερη.
ομάδα πόλο μπορεί να ήρθε ισόπαλη 8-8 με την Κροατία, αλλά το αποτέλεσμα την αδικεί γιατί ήταν καλύτερη.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece