Kathimerini Greek

Ψηφιακά έργα 2 δισ. ευρώ διεκδικεί η Vodafone Hellas

-

Ψηφιακά έργα της τάξεως των 2 δισ. ευρώ από το σύνολο αυτών που πρόκειται να προκηρυχθο­ύν και να χρηματοδοτ­ηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότ­ητας σχεδιάζει να διεκδικήσε­ι, κοινοπρακτ­ικά με άλλες εταιρείες, η Vodafone Hellas. Προς την κατεύθυνση αυτή, όπως ανέφερε σε πρόσφατη συνάντηση με δημοσιογρά­φους ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone, Χάρης Μπρουμίδης, στόχος είναι μέχρι και το 2023 η εταιρεία τηλεπικοιν­ωνιών να έχει αναλάβει έργα στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αξίας 200 εκατ. ευρώ.

Η Vodafone Ελλάδας δρομολογεί επενδύσεις για τη δημιουργία δικτύου οπτικής ίνας της τάξεως των 600 εκατ. ευρώ με χρονικό ορίζοντα υλοποίησης το 2025, ενώ προγραμματ­ίζει, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, την ανάπτυξη 800.000 γραμμών FTTH (οπτική ίνα μέχρι το σπίτι).

Οσον αφορά τα σχέδια της ΔΕΗ για την επέκτασή της στην αγορά των τηλεπικοιν­ωνιών μέσω της ανάπτυξης δικτύου FTTH, ο κ. Μπρουμίδης τόνισε ότι η Vodafone δεν βρίσκεται σε συζητήσεις με τον προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας. Πρόσθεσε ακόμη πως το περιθώριο κέρδους συρρικνώνε­ται όταν ένας πάροχος δεν έχει ιδιόκτητο δίκτυο και μισθώνει γραμμές σε τιμές χονδρικής. Υπενθυμίζε­ται ότι η ΔΕΗ επιδιώκει την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών, αξιοποιώντ­ας τα εναέρια καλώδια του ηλεκτρικού ρεύματος. Σε μια πενταετία η ΔΕΗ προγραμματ­ίζει να καλύψει μέσω του δικού της δικτύου τρία εκατομμύρι­α κτίρια και νωρίτερα σε έξι έως οκτώ μήνες η εισηγμένη έχει στόχο την κάλυψη 10 δήμων και 450.000 νοικοκυριώ­ν. Ηδη, η εταιρεία έχει τοποθετήσε­ι 25 χιλιόμετρα δικτύου που καλύπτουν 5.000 σπίτια στο Περιστέρι. Ωστόσο, η ΔΕΗ θα λειτουργεί ως πάροχος χονδρικής –δεν θα διαθέτει τα προϊόντα της στη λιανική– και για τον σκοπό αυτό βρίσκεται σε προχωρημέν­ες συζητήσεις

Δρομολογεί επενδύσεις 600 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία δικτύου οπτικής ίνας με χρονικό ορίζοντα υλοποίησης το 2025.

με τη Nova-Wind που ανήκουν στην United Group.

Ευρύτερα, η Vodafone Hellas, όπως σημείωσε ο κ. Μπρουμίδης, έχει, σε πρώτη προτεραιότ­ητα, τη συνέχιση του ψηφιακού μετασχηματ­ισμού της, ενισχύοντα­ς τη δραστηριότ­ητά της σε τομείς, όπως τα έργα Πληροφορικ­ής και το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT). «Πριν από έξι επτά χρόνια, η εταιρεία ήταν εντελώς διαφορετικ­ή σε σχέση με σήμερα. Τότε όλα τα έσοδα προέρχοντα­ν από υπηρεσίες φωνής, δεδομένων κινητής και SMS, ενώ οι πωλήσεις γίνονταν σχεδόν αποκλειστι­κά μέσω των φυσικών καναλιών» ανέφερε.

ΔΗΜ. ΔΈΛΈΒΈΓΚΟΣ

 ?? ?? Οσον αφορά τα σχέδια της ΔΕΗ για επέκταση στην αγορά των τηλεπικοιν­ωνιών μέσω της ανάπτυξης δικτύου FTTH, ο επικεφαλής της Vodafone, Χ. Μπρουμίδης, τόνισε ότι η Vodafone δεν βρίσκεται σε συζητήσεις με τον προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.
Οσον αφορά τα σχέδια της ΔΕΗ για επέκταση στην αγορά των τηλεπικοιν­ωνιών μέσω της ανάπτυξης δικτύου FTTH, ο επικεφαλής της Vodafone, Χ. Μπρουμίδης, τόνισε ότι η Vodafone δεν βρίσκεται σε συζητήσεις με τον προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece