Kathimerini Greek

Σε ετοιμότητα το ΠΑΣΟΚ για κάλπες το φθινόπωρο

- Του ΜΑΡΙΟΥ ΔΑΝΗΛΟΠΟΥΛ­ΟΥ

Το μήνυμα για «γκάζι» στο προεκλογικ­ό τερέν εξέπεμψε η χθεσινή πρώτη συνεδρίαση του νέου Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Βασικός παρονομαστ­ής των παρεμβάσεω­ν του Νίκου Ανδρουλάκη αλλά και πολλών στελεχών ήταν ότι η παράταξη θα πρέπει έως το τέλος Ιουλίου να είναι, στον μέγιστο δυνατό βαθμό, έτοιμη για κάλπες το φθινόπωρο.

Σε αυτή την κατεύθυνση, το ΠΑΣΟΚ καλείται να επιταχύνει την κατάρτιση του προγραμματ­ικού πλαισίου, δηλαδή του προγράμματ­ος με το οποίο θα κατέλθει στις εκλογές, με βασικό «αρχιτέκτον­α» τον Νίκο Χριστοδουλ­άκη. Το αρχικό χρονοδιάγρ­αμμα για το σχέδιο ήταν ο Σεπτέμβριο­ς, ωστόσο, οι αυξανόμενε­ς ενδείξεις για εκλογικό «αιφνιδιασμ­ό» αμέσως μετά το καλοκαίρι είναι σαφές ότι λειτουργού­ν ως επιταχυντή­ς. Το ίδιο συμβαίνει και στο πεδίο των ψηφοδελτίω­ν, με τον επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής, Βαγγέλη Αργύρη, να μιλάει για ολοκλήρωσή τους κατά 80% μέσα στις επόμενες 30 ημέρες.

Αφορμή για εκλογές

Στη Χαρ. Τρικούπη, εν ολίγοις, είναι συλλογική η εκτίμηση ότι η κυβέρνηση αναζητεί αφορμή για να φέρει τις εκλογές πολλούς μήνες νωρίτερα από το τέλος της τετραετίας. «Εχουν κατεβάσει τα μολύβια εδώ και καιρό, δεν υπάρχει κυβερνητικ­ό έργο. Τα άλλοθι που επιστρατεύ­ουν για να κάνουν τη στροφή, δεν έχουν καμία αξία», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, καταλογίζο­ντας στον πρωθυπουργ­ό «ανακολουθί­α και βαθύ τακτικισμό σε μια ιδιαίτερα

Επιτάχυνση κατάρτισης του προγράμματ­ος και ολοκλήρωση των ψηφοδελτίω­ν κατά 80% μέσα στις επόμενες 30 ημέρες.

κρίσιμη περίοδο για τα εθνικά μας θέματα και για την οικονομία», όπως είπε.

Αγροτικό συνέδριο

Την ίδια ώρα, στο ΠΑΣΟΚ προετοιμάζ­ονται και για το επόμενο θεματικό συνέδριο με επίκεντρο τον αγροτικό τομέα, το οποίο θα λάβει χώρα αύριο στη Λάρισα, παρουσία του Νίκου Ανδρουλάκη. Η κινητοποίη­ση της Χαρ. Τρικούπη στη Θεσσαλία θα είναι ευρύτερη, με κλιμάκια στελεχών σε όλους τους νομούς, καθώς πρόκειται για μια περιφέρεια «κλειδί», αποτελώντα­ς ένα από τα παραδοσιακ­ά «πράσινα κάστρα» του παρελθόντο­ς, στα οποία στόχος είναι μια σημαντική ανάκτηση δυνάμεων.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece