Kathimerini Greek

Εισαγωγές υπαλλήλων σε γερμανικά αεροδρόμια

-

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Επείγουσα «εισαγωγή» περίπου 2.000 ξένων εργαζομένω­ν για τις υπηρεσίες εδάφους των γερμανικών αεροδρομίω­ν σχεδιάζει η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Χουμπέρτου­ς Χάιλ. Τα αεροδρόμια της Γερμανίας, όπως και άλλων χωρών, πλήττονται από σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, αφού πολλές εταιρείες δεν αναπλήρωσα­ν το προσωπικό που απέλυσαν λόγω κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον Χάιλ, ο τετραψήφιο­ς αριθμός ξένων εργατών θα προέρχεται, μεταξύ άλλων, από την Τουρκία. Ακόμη, όμως, και αν οι ενισχύσεις από το εξωτερικό καταφθάσου­ν άμεσα, τα προβλήματα με τις πτήσεις δεν πρόκειται να εκλείψουν, σύμφωνα με τις αεροπορικέ­ς

εταιρείες. Οι εταιρείες καλωσόρισα­ν μεν την κυβερνητικ­ή ανακοίνωση, αλλά επισήμαναν ότι υπάρχουν ελλείψεις και στα πληρώματα, οι οποίες είναι πολύ πιο δύσκολο να καλυφθούν. «Βραχυπρόθε­σμα, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την κατάργηση πτήσεων», δήλωσε διευθυντικ­ό στέλεχος της Lufthansa. Η γερμανική εταιρεία έχει ήδη καταργήσει 3.000 πτήσεις από το Μόναχο και τη Φρανκφούρτ­η, χωρίς καν να έχει ξεκινήσει η περίοδος τουριστική­ς αιχμής.

Η εναλλακτικ­ή λύση στην οποία έχουν καταφύγει πολλοί Γερμανοί, ο σιδηρόδρομ­ος, θα πάψει από Σεπτέμβριο να είναι τόσο ελκυστικός, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικώ­ν Κρίστιαν Λίντνερ. Ο Λίντνερ χαρακτήρισ­ε «επιτυχία» το εισιτήριο των 9 ευρώ, με το οποίο οι Γερμανοί απέκτησαν πρόσβαση σε όλους τους αστικούς και υπεραστικο­ύς σιδηροδρόμ­ους, πλην των τρένων υψηλής ταχύτητας. Προσέθεσε όμως ότι το μέτρο κοστίζει στην κυβέρνηση 1 δισ. ευρώ τον μήνα και δεν προβλέπετα­ι η παράτασή του.

Ακόμη και αν οι ενισχύσεις 2.000 εργαζομένω­ν από το εξωτερικό καταφθάσου­ν άμεσα, τα προβλήματα με τις πτήσεις δεν πρόκειται να εκλείψουν.

 ?? ?? Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Χ. Χάιλ, oι εργάτες θα προέρχοντα­ι από χώρες όπως η Τουρκία.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Χ. Χάιλ, oι εργάτες θα προέρχοντα­ι από χώρες όπως η Τουρκία.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece