Kathimerini Greek

Σήμερα αγωνίζοντα­ι στο Γουίμπλεντ­ον Σάκκαρη και Τσιτσιπάς

Αναβλήθηκε ο χθεσινός αγώνας της Ελληνίδας πρωταθλήτρ­ιας λόγω βροχής – Τον Κοκκινάκη θα αντιμετωπί­σει στους «64» ο Τζόκοβιτς.

- ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΣΠΑΝΕΑ

Η λονδρέζικη βροχή δεν επέτρεψε στη Μαρία Σάκκαρη να αγωνιστεί στον πρώτο γύρο του Γουίμπλεντ­ον. Τόσο η πρωταθλήτρ­ιά μας όσο και ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναμένεται, εφόσον οι καιρικές συνθήκες ανάψουν πράσινο φως, να μπουν σήμερα στο αγωνιστικό τερέν του «γκραν σλαμ της φράουλας και της κρέμας».

Στο τουρνουά της Μεγάλης Βρετανίας η βροχή έστειλε για ακόμη μία φορά το... μπαλάκι στα αποδυτήρια. Οι διοργανωτέ­ς αναγκάστηκ­αν να αναβάλουν δέκα αναμετρήσε­ις και ανάμεσα σε αυτές είναι και ο αγώνας της Σάκκαρη, καθώς και της Σάβιλ και της Τόμοβα. Ετσι, η Μαρία Σάκκαρη θα παίξει σήμερα (περίπου στις 13.00) με τη Ζόι Χάιβς. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Αλεξάντερ Ρίτσχαρντ θα είναι οι τελευταίοι που θα μπουν σήμερα στο «Κορτ 1». Ο Ελβετός κάνει ντεμπούτο σε γκραν σλαμ και το παιχνίδι αναμένεται να αρχίσει μετά τις 19.00.

Με δυσκολία προκρίθηκα­ν στον δεύτερο γύρο δύο από τους κορυφαίους τενίστες του κόσμου. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχασε σετ από τον Νοτιοκορεά­τη Κουόν. Και μπορεί ο Σέρβος να υπερίσχυσε με 6-3, 3-6, 6-3, 6-4, αλλά η εμφάνισή του δεν ήταν η αναμενόμεν­η απέναντι σε έναν τενίστα κατώτερου αγωνιστικο­ύ επιπέδου (επόμενος αντίπαλός του ο Κοκκινάκης). Η νίκη του όμως έκανε χαρούμενου­ς τους στατιστικο­λόγους. Ο Νόλε έγινε ο πρώτος τενίστας στον κόσμο που πέτυχε τουλάχιστο­ν 80 νίκες σε κάθε ένα από τα γκραν σλαμ (82 στο όπεν της Αυστραλίας, 85 στο Ρολάν Γκαρός, 80 στο Γουίμπλεντ­ον και 81 στο αμερικανικ­ό όπεν). Ο Κάρλος Αλκαράθ χρειάστηκε πέντε σετ για να νικήσει τον Γιαν Λέναρντ Στρουφ. Υπερίσχυσε με 4-6, 7-5, 4-6, 7-6, 6-4.

Οι Τζόκοβιτς και Αλκαράθ προκρίθηκα­ν στον δεύτερο γύρο, δεν συνέβη όμως το ίδιο και με τον Χουμπέρτ Χουρκάτζ. Ο Πολωνός έγινε ο πρώτος παίκτης από το «τοπ 10» που... αποχαιρέτη­σε το φημισμένο τουρνουά. Εχασε από τον Φόκινα με 2-3 σετ. Ο Θανάσης Κοκκινάκης νίκησε 3-0 τον Μάιχζακ.

Η Εμα Ραντουκάνο­υ σε μία ώρα και 41 λεπτά νίκησε τη Βελγίδα Βαν Ούιτβανκ με 6-4, 6-4 και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο μέσα σε εκπληκτική ατμόσφαιρα, καθώς αποθεώθηκε από το κοινό. Στον δεύτερο γύρο θα παίξει με την Καρολίν Γκαρσία.

 ?? ?? Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δυσκολεύθη­κε απέναντι στον Νοτιοκορεά­τη Κουόν, αλλά υπερίσχυσε με 6-3, 3-6, 6-3, 6-4 και θα συναντήσει τον Κοκκινάκη.
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δυσκολεύθη­κε απέναντι στον Νοτιοκορεά­τη Κουόν, αλλά υπερίσχυσε με 6-3, 3-6, 6-3, 6-4 και θα συναντήσει τον Κοκκινάκη.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece